Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,684

MAF 034 - Aan De Gang


NandroDavids

1,460 views

gallery_7284_229_18289.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

MAF kende de afgelopen tijd een redelijk hoog Sans Scrupules-gehalte, met Foreigner97, Pwned. en SpacyColours in de redactie. In deze rubriek ging het dan ook regelmatig over die Gang, of werd er verteld vanuit hun perspectief. Het zou dan ook voor de hand liggen om met de Corporation Verkiezingen hier wat reclame te maken voor Sans Scrupules. Maar dat doen we dus niet...

Niet dat hun verkiezingstopic niet aansprak, want dat deed het zeker wel. Ik zou zelfs bijna gaan overwegen om MAF van een dergelijk aantrekkelijke cover te gaan voorzien als hun La Gazette Noire. Maar wat is dan de reden om geen reclame te maken voor Sans Scrupules? Simpel: De Wilde Ganzen kwam met iets beters. Dus, bij dezen:

Stem De Wilde Ganzen, zeker nu!

Overtuigd? Of vindt u dit oneerlijk?

20 Comments


Recommended Comments

Overtuigd? Of vindt u dit oneerlijk?

Ik spreek even voor mezelf, maar ik kan niet ontkennen dat deze corporation-verkiezingen nergens op slaan.

Ten eerste hebben The Underground en DWG een belachelijk hoge voorsprong (klik) op de rest, simpelweg omdat de gebieden totaal oneerlijk verdeeld zijn. Hierdoor is de kans op winnen voor Sans Scrupules en The Los Santos Crew eigenlijk al nihil geworden. Dan kunnen we hoog of laag springen, maar die achterstand is bijna niet in te halen, dus in de praktijk zal de battle maar tussen twee gangs gaan.

Maar wat dan nog het ergste is; zowel The Underground als DWG weten niet waarom ze überhaubt corp willen worden.

Dat filmpje van DWG kan nog zo hilarisch zijn, maar is dat een reden om ze tot corporation te stemmen? Omdat ze een leuk verkiezingsfilmpje hebben, terwijl de gang verder geen ene reet uitvoert?

Dan The Underground. Niet alleen wordt in hun corporationtopic pijnlijk duidelijk dat ze totaal geen idee hebben waarom ze corp willen worden (ze gebruiken hun gebrek aan argumenten juist op een humoristische manier om het weg te wuiven), maar Phoenyxar riep twee weken geleden nog in de rubriek Vraaggesprek in MAF dat hij geeneens corp wil worden. Ik citeer:

Je zegt dat The Underground de actiefste en grootste Gang van het forum is. Streven jullie ook naar een Corporation-schap?

Die vraag krijg ik eigenlijk best vaak en mijn antwoord is altijd hetzelfde: Nee. "Wat zeg je? NEE?" Ja, nee. Simpelweg omdat we binnen de Gang goed weten dat we als Corporation niets meer zouden bij kunnen dragen dan we als Gang al kunnen. We zouden het subforum ook nauwelijks gebruiken, dus dan kan die rang toch beter gaan naar een Gang die dat wel doet, nee? Maar dat antwoord is niet compleet. Want hoewel we niet gaan voor het Corporation-schap zijn we wel de Gang bij uitstek die naar de Corporation-verkiezingen verlangt. We houden er van! We zien die verkiezingen als een mogelijkheid om onze genialiteit te laten samenstromen en ook de meeste dubieuze en foute verkiezingstopics te schrijven. Het is een leuke activiteit voor de leden en het is ook gewoon een fantastische periode om deel uit te maken van G&C. Misschien dat onze mening ooit verandert en dat we dus ooit wel echt voor het Corporation-schap willen gaan, maar momenteel is het geen doel voor ons. Maar kijk maar uit naar de volgende verkiezingen, we zullen serieus meedoen voor de eerste plaats hoor! Maar dan puur omdat het leuk is om doen.

Kijk in de topics van Sans Scrupules en The Los Santos Crew. Het kan best zijn dat je die minder interessant of grappig vindt dan de anderen, maar zij zijn wél de enige twee met de ambitie om corporation te worden.

En ja, daarom vind ik het dus jammer dat juist die twee gangs, wegens het oneerlijke systeem van The City, zo weinig kans hebben om te winnen. En dat één van de twee andere gangs, die er totaal geen behoefte aan heeft maar toevallig een leuker filmpje wist te maken en een lading bonusstemmen heeft, straks tot corporation wordt gekroond.

Link to comment

Nou Spacy, wat boeit amibitie eigenlijk? Zeggen dat je de wil hebt om iets te behalen, wat heb je daar aan? Als je ambitie hebt, dan moet je maar bewijzen dat je er iets mee kunt doen en tonen dat je het verdiend. Jullie hebt genoeg kansen gekregen, wins by default, zijn verhuist op eigen vraag en dan komt dit...

Ik kan best begrijpen dat je het oneerlijk vind, maar anderzijds... Je hebt 7 maanden tijd gehad om je te vestigen in The City en hebt mede door eigen fout 2-3 gebieden kwijtgespeeld. Waarom zou een nieuwe gang gelijk evenveel kans moeten hebben als de bestaande gangs? Er wordt vanaf het begin geroepen dat het belangrijk is om je stempel te drukken op The City, want anders kan je je ambitie wel vergeten, maar Sans Scrupules heeft zich beziggehouden met The Families-topics om zich omhoog te werken in plaats van daadwerkelijk iets te doen. Jullie hebben Gang Wars gedaan, jullie hebben er enkele gewonnen en enkele verloren. Oftewel: Eerlijk. Like it or not, je hebt ingestemd met de regels op Dag 1 en dan bij de Verkiezingen roepen dat het oneerlijk is vind ik eerlijk gezegd enorm triest.

Link to comment

Onze families topic hadden suggesties ons anders geen voorsprong zouden geven, maar gangs die na ons zouden worden opgericht wel. :)

We hebben ervoor al dus gezegd dat het oneerlijk was, en dus niet nu bij de verkiezingen. En we kunnen niets anders doen dan met de regels instemmen, dunkt mij?

Link to comment

Als je ambitie hebt, dan moet je maar bewijzen dat je er iets mee kunt doen en tonen dat je het verdiend.

Precies, maar daar wordt schijnbaar niet heel veel op gelet in de praktijk. Het gaat alleen om je aantal gebieden en wie een beter verkiezingstopic heeft. Maar of de gang het afgelopen jaar verder nog wat heeft uitgevoerd, of überhaubt corporation wíl worden, dat is dan niet belangrijk.

Waarom zou een nieuwe gang gelijk evenveel kans moeten hebben als de bestaande gangs?

Nee, een nieuwe gang moet bij het begin evenveel kans hebben als dat andere gangs bij het begin hadden. Zoals ik hier liet zien heeft Covesight bijvoorbeeld al zes(!) gebieden cadeau gekregen t.o.v. Sans Scrupules. Hoeveel voorsprong The Underground gratis heeft gekregen mag je zelf even uitrekenen, maar wat Sans Scrupules allemaal wel en niet verloren heeft doet er niet toe: het systeem is gewoon oneerlijk. En ja, dat heb ik al eens eerder aangekaart, en nee ik kan de regels niet veranderen, maar het is voor mij wel één van de redenen waarom de verkiezingen nergens op slaan.

Link to comment

Dit is geen journalistiek, dit is effectbejag.

Oh, is dat het, ohhhhhhhhhhhhhh, en dat doe jij nooit? Dat doe jij nooit, Niels, effectbejag, kom nou toch zeg.

Link to comment

Ik heb het over de huidige situatie, maar jij bent weer eens in het verleden gedoken.

Nou, ik kan al je jeugdzonden oplezen hoor, wat dat betreft. Nee, maar Niels, het gaat er toch een beetje om... Phoenyxar heeft dat twee weken geleden toch gezegd, dan is het toch ook nog steeds wel dat hij het gezegd heeft, je kan toch niet zeggen dat het niet waar is?

Link to comment

Alsof midden in een VI-uitzending tijdens een ruzie tussen Genee en Derksen ineens de producer binnen komt wandelen die Johan feliciteert met zijn één miljoenste VI quote.

Maar duizend reacties? Dat kan toch niet?

Link to comment

Phoenyxar heeft dat twee weken geleden toch gezegd, dan is het toch ook nog steeds wel dat hij het gezegd heeft, je kan toch niet zeggen dat het niet waar is?

Dat geeft stof tot nadenken dan. Ambitie dat zich vertaalt naar onvermogen.

Ik vind die nadruk op ambitie vrij dubieus. Als je ambitie hebt dan strijd je ook maar voor je doel. Dat de omstandigheden je dan misschien wat tegenstaan is dan niet leuk, maar er is een verschil met het één keer aankaarten en het elke keer ophalen en doordrammen. Toon dan dat je ambitieus bent en vernietig je tegenstanders in The City, wees prominent overal en laat ons zien dat je het waardig bent om Corp te zijn.

Want nu ben je de kleinzerige gang die de boel verziekt voor alle andere gangs door continu een negatieve sfeer te werpen over alles. En dat voor een gang die meent Corp-ambities te hebben? Werkelijk zielig vind ik dat. Wees eens groter dan dat...

Link to comment

Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Naar mijn mening heeft Sans Scrupules het afgelopen jaar haar uiterste best gedaan om zich te laten zien op het forum, middels allerhande projecten, blog-items en The City. Wij willen ons corporationschap ook gebruiken als hulpmiddel hierbij, dus dat noem ik wel degelijk ambitie.

En als we dan, na al die moeite, merken dat een gang die op het forum geen flikker heeft uitgevoerd, die geeneens wíl winnen en die een oneerlijke voorsprong aan stemmen krijgt de grote kanshebber is, dan vind ik dat jammer ja.

Link to comment

Het enige nuttige dat ik Sans Scrupules heb weten doen het afgelopen jaar is de Radio Contest en daarnaast voornamelijk veel klagen en de sfeer kapot maken. Ik zie geen reden waarom jullie beter zouden zijn dan de andere gangs?

Dat terwijl mijn leden overal aanwezig zijn, meehelpen aan de sfeer hier (niet altijd evengoed, maar ze proberen) en dat terwijl we controle hielden over onze gebieden. Je kunt op ons neerkijken, maar we weten tenminste wat we doen en hoe. Iets wat niet kan gezegd worden over jullie blijkbaar. Want voor een gang die beweert voor het corp-schap te gaan heeft die gang in een droomwereldje rondgelopen door zich non-stop bezig te houden met manieren om de regels naar hen toe te buigen in plaats van daadwerkelijk te richten op een manier om er te geraken.

Maar al die ambitie lijkt niet genoeg geweest te zijn dus gaat men maar dingen roepen. Enkele van de kopstukken van Sans Scrupules hebben maanden in DWG gezeten zonder maar ook iets op te merken over het systeem waar ze dan zo lang aan hebben meegespeeld en nu zou dat ineens een probleem zijn. The City nodigt misschien niet uit voor nieuwe gangs, maar dat is ook net de uitdaging, een nieuwe gang moet zich vestigen, zijn stempel drukken en dat heeft Sans Scrupules (ondanks veel gedoe om niks) dus niet gedaan. "Oneerlijke voorsprong!" Ach, mijn gang loopt al 4 jaar en is nog steeds stabiel. Dat verdient wel enkele gebieden. We kunnen moeilijk elke eendagsvlieg meerdere gebieden gaan aanbieden als startbonus. Dat zou een nachtmerrie zijn voor Thundy.

Maar er is ook een pluspunt voor jullie omtrent de volgende verkiezingen. Met een extra eiland zou het aandeel in procenten van de gebieden dus wat zakken.

Pwned. heeft al enkele malen felicitaties gestuurd naar de andere gangs (terwijl de stemmingen gewoon nog lopen). Een actie die ik wel waardeer en die ik kan appreciëren. Als je neergaat, doe dat dan met wat eer en respect voor je tegenstanders.

Ach ach, mijn reactie komt wat aanvallender over dan ik had gewild, maar dat zij dan maar zo :puh:

Link to comment

Het enige nuttige dat ik Sans Scrupules heb weten doen het afgelopen jaar is de Radio Contest en daarnaast voornamelijk veel klagen en de sfeer kapot maken. Ik zie geen reden waarom jullie beter zouden zijn dan de andere gangs?

Dat terwijl mijn leden overal aanwezig zijn, meehelpen aan de sfeer hier (niet altijd evengoed, maar ze proberen) en dat terwijl we controle hielden over onze gebieden. Je kunt op ons neerkijken, maar we weten tenminste wat we doen en hoe. Iets wat niet kan gezegd worden over jullie blijkbaar. Want voor een gang die beweert voor het corp-schap te gaan heeft die gang in een droomwereldje rondgelopen door zich non-stop bezig te houden met manieren om de regels naar hen toe te buigen in plaats van daadwerkelijk te richten op een manier om er te geraken.

Maar al die ambitie lijkt niet genoeg geweest te zijn dus gaat men maar dingen roepen. Enkele van de kopstukken van Sans Scrupules hebben maanden in DWG gezeten zonder maar ook iets op te merken over het systeem waar ze dan zo lang aan hebben meegespeeld en nu zou dat ineens een probleem zijn. The City nodigt misschien niet uit voor nieuwe gangs, maar dat is ook net de uitdaging, een nieuwe gang moet zich vestigen, zijn stempel drukken en dat heeft Sans Scrupules (ondanks veel gedoe om niks) dus niet gedaan. "Oneerlijke voorsprong!" Ach, mijn gang loopt al 4 jaar en is nog steeds stabiel. Dat verdient wel enkele gebieden. We kunnen moeilijk elke eendagsvlieg meerdere gebieden gaan aanbieden als startbonus. Dat zou een nachtmerrie zijn voor Thundy.

Maar er is ook een pluspunt voor jullie omtrent de volgende verkiezingen. Met een extra eiland zou het aandeel in procenten van de gebieden dus wat zakken.

Pwned. heeft al enkele malen felicitaties gestuurd naar de andere gangs (terwijl de stemmingen gewoon nog lopen). Een actie die ik wel waardeer en die ik kan appreciëren. Als je neergaat, doe dat dan met wat eer en respect voor je tegenstanders.

Ach ach, mijn reactie komt wat aanvallender over dan ik had gewild, maar dat zij dan maar zo puh2.gif

Amen _O_

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...