Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585644

Editie 348 - Game On!


OWN

697 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Daar is weer een Game On! Deze week kwam GTA V uit en dat kunnen we niet aan onze neus voor bij laten gaan. De opbouw van GTA V is uiteraard weer hetzelfde als die van andere GTA's, maar dan in een ander jasje. Uiteraard proberen wij zo min mogelijk te spoileren voor mensen die GTA V nog willen spelen.

Bloedstollende graphics

In de tijd dat GTA IV uit kwam, was iedereen gecharmeerd van de graphics. In de loop van de jaren is de technologie veranderd wat er toe leidt dat de graphics steeds beter worden. Ook bij GTA V zijn de graphics weer bloedstollend. Er is niet een heel groot verschil met GTA IV qua graphics, maar je kunt ze toch wel goed onderscheiden. Vooral door de kleurrijke stad zijn de twee makkelijk te onderscheiden. We gaan van een 'grauw' tijdperk terug naar een kleurrijk Los Santos!

gta-4-vs-gta-5-8.jpg

Een voorbeeld van hoe de graphics in beide games verschillen

Een pakkende verhaallijn

Iedere GTA kent zo zijn verhaallijn, maar naar mijn mening kent GTA V toch wel de beste verhaallijn. Het Het gegeven dat het spel drie hoofdrolspelers kent is erg vet. De drie hoofdrolspelers komen elkaar uiteindelijk natuurlijk tegen. Michael, the family man, krijgt problemen met zijn gezin zoals al in de trailers te zien was. Ook Franklin en Trevor krijgen hier mee te maken omdat ze veel met elkaar omgaan. Doordat het drietal vrij close met elkaar is, zorgt dat voor een goede sfeer. Je wilt na verloop van tijd alleen maar meer spelen omdat je meegesleurd wordt in de verhaallijn.

Ook zoals bekend zijn er een aantal personages uit GTA IV terug te vinden in GTA V. Wie dat zijn? Dan moet je het spel spelen. Dit sluit ook aan op de verhaallijn. Dit is toch wel een gewaagde zet van Rockstar als je het mij vraagt, want zo wordt een verhaal creëren steeds moeilijker. Maar zoals we van Rockstar gewend zijn, is dit wel gelukt.

64240.jpg

Het drietal in één van de missies

Een uitgebreide speelwereld

Het spel is groter dan ooit. De wereld van GTA V is groter dan die van GTA IV, GTA San Andreas en Red Dead Redemption bij elkaar. De nadruk in GTA V is gelegd op één stad met daarom heen een mooie natuur. Er zijn drie vliegvelden in het spel; GTA V heeft wat dat betreft goed geluisterd naar haar spelers. In GTA IV zat één vliegveld, waardoor vliegen in vliegtuigen niet mogelijk was.

De uitgestrekte natuur is levendig, er komen dieren in voor en ook merk je dat er veel NPC's te vinden zijn. Kies je liever voor een groen landschap of een woestijn? Welke je kiest maakt niet uit, want GTA V heeft het. Om de meren rijden bij Trevors stulpje in de buurt geeft een mooi uitzicht, ook net op een berg buiten de stad gaan staan 's nachts geeft een fraaie uitkijk op de stad die vol met lichtjes is.

De map is groot zoals ik al zei, alleen vind ik hier toch een klein addertje onder het gras. Je kan heel erg hard rijden, vrijwel in alle voertuigen, dit zorgt er ook voor dat je makkelijker door de wereld heen racet en dus het gevoel hebt dat wereld wat kleiner is.

gta-v-1.jpg?w=480&h=320&crop=1

Een uitzicht op een brug langs de kust

Allerlei mogelijkheden

GTA V kent vele nieuwe mogelijkheden, het spel bevat dan ook uren aan speelplezier. Heb je even geen zin om missies te doen, dan kun je altijd lekker racen met auto's. Ben je toch liever een type dat in de lucht te vinden is? Goed, dan haal je toch even je vliegbrevet. Ook is er aan de economen onder ons gedacht. want wil je centjes verdienen door te handelen in aandelen? Ja, die optie is er ook.. Natuurlijk kan je die ook weer uitgeven aan een mooi vliegveld bijvoorbeeld.

GTA V draait vooral om geld, en ze hebben het spel in dat opzicht ook wat realistischer gemaakt. Je kan veel geld verdienen, maar het is niet zo dat je bakken over houd als je alles wilt kopen.

Er zijn natuurlijk ook wat kleine minpuntjes; denk aan het botsen in auto's. In GTA IV was dat wat meer uitgewerkt. Misschien een kleine tegenvaller voor mensen die graag naar restaurants gingen: daar kan je niet in. Dat zijn enkele kleine dingen die misschien wat minder zijn, maar die worden goed gecompenseerd doordat je bijvoorbeeld winkels kunt overvallen.

GTA Online staat ons ook op te wachten, en daar zal iedereen ook weer uren speelplezier aan beleven. Kortom het spel is op en top, ik geef niet graag tienen, maar GTA V is toch wel da bomb, dus Rockstar bij deze: een dikke vet 10! Ondertussen hopen wij dat Rockstar na een pauze weer aan de gang gaat voor een volgende GTA, zodat we dit hele gebeuren weer over kunnen doen maar dan met GTA VI!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...