Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582049

Editie 34 - Game On


Dutchy3010

815 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_gameon.jpg

Geschreven door 'Ikkes'.

Omdat SamShine verhinderd was heb ik de taak op me genomen om Game On een keertje te schrijven, laten we maar hopen dat het wat word :puh: .

Deze week stond toch wel in het teken van twee dingen: “Hoe zal de PS3 het doen” en natuurlijk “GTA: IV”. Daarnaast zijn er deze week ook nog een aantal topgames gereleased, je leest het hieronder.

blogentry-3948-1175355700.png blogentry-3948-1175355708.png

GTA: IV:

Op de nacht van 29 maart op 30 maart was het dan zover, de eerste trailer van GTA: IV werd gereleased en hiermee gelijk een antwoord op de vragen: Hoe ziet het eruit, waar speelt het zich af en wie is de waarschijnlijke hoofdpersoon.

Om te beginnen met de eerste vraag, de Graphics van GTA: IV zijn overdonderend, het is zeer realistisch en er is ook erg veel aandacht geschonken aan het water, wat net als de rest net echt lijkt. Daarnaast zijn de “Pets” erg goed uitgewerkt.

De tweede vraag is ook erg simpel te beantwoorden: Het speelt zich af in Liberty City(de stad die gebaseerd is op New York). Dit is eigenlijk nog niet 100% zeker want er is momenteel nog een strijd tussen: New York(door de vele herkenningspunten) en Liberty City(alle andere waren dit immers ook), voorlopig houden we het op Liberty City. Toch wil ik graag wat zekerheid en ben een rondje langs een paar echte GTA kenners gegaan(Mania-92, Pietje II, SummerBase, Jarno, Typhoon en 8-Ball), met het resultaat:

New York: 2

Liberty City: 4

De mensen die voor Liberty City stemden(Pietje II, SummerBase, Typhoon, Jarno) gaven als argumenten:
  • Reclame(Liberteen etc.)
  • Op een Politie auto stond: LCPD
  • Sinds GTA2 geen echte naam van een stad meer.

De New York stemmers(Mania-92 en 8-Ball) hadden een duidelijk argument en daarnaast 8-Ball was zich er wel bewust van de meer mensen Liberty City dachten. Het argument was:

  • Het is vreemd om een andere stad ook Liberty City te noemen(denk hierbij aan de toevoeging van gebouwen uit NY).

De derde vraag is na de trailer ook deels te beantwoorden. We hebben 1 persoon nadrukkelijk in de trailer gezien en dat was de Oost Europese/Russische man. Dit konden we opmaken uit zijn manier van praten.

Als je de trailer wil zien of andere dingen over GTA: IV wil weten moet je naar 1 van deze links gaan:

---Trailer: onderzoek---Officiële site---GTA: IV News topic---

trailer1.pngtrailer10.png

PS3:

Het tweede grote onderwerp van deze week is de PS3, deze is alweer een week te koop in Europa en daarmee druppelden langzaam de eerste cijfers en rescensie binnnen. Ook heeft Microsoft een mogelijk antwoord met de: Xbox360 Elite. Alles hierover lees je hieronder.

Zoals gezegd waren de eerste verkoopcijfers bekend en deze veelbelovend voor de PS3, zo zijn er in de eerste 2 dagen maarliefst 600.000 PS3 units verkocht in Europa, waar al 165.000 in de UK. Zet deze cijfers in verhouding met de Wii(105.000) en de Xbox360(70.000) en stel je winaar vast, of de PS3 deze enorme verkoop vast kan houden is de vraag maar de start is in iedergeval voortreffelijk. Ook de rescensies waren lovend, alle waren van mening dat de prijs toch wel hoog was, maar wat je er voor terugkreeg was echt mooi. Naast de prijs was ook niet iedereen tevreden met de nieuwe SIXAXIS-Controller, vele misten toch de trilfunctie.

Ondanks het verlies van Microsoft in de eerste dagen heeft Microsoft niet stil gezeten en de tegenhanger van de PS3 aangekondigd, de Xbox360 Elite. Deze "nieuwe" console bezit naast de standaard Xbox360 eigenschappen een 120gb interne hardeschijf en een HDMI-poort, tevens is deze console alleen verkrijgbaar in het zwart.

blogentry-3948-1175354415.png blogentry-3948-1175354434.png

Releases:

Naast de release van de PS3 zijn er nog vele andere dingen gereleased, denk hier bijvoorbeeld bij Call Of Duty: Roads to Victory(PSP), Virtua Tennis(Multi), Burtnout: Dominator(Multi), Command & Conquer 3t: Tiberium Wars.

De complete overzichten vind je in releasetopics in de gamefora(Hoofdtopic)

blogentry-3948-1175354458.png blogentry-3948-1175354953.png

Bronnen: Gtaforum.nl en Insidegamer.nl

8 reacties


Recommended Comments

Mooie rubriek en als ik eerlijk moet zijn, vindt ik het ook wat overzichtelijker, maar zeker even mooi als dat van SamShine. En SamShine ik lees je rubriek altijd met plezier dus aan de inhoud zal het niet liggen. ^_^

Link to comment

Ik vind deze Game On ook zeer geslaagd! :tu: Als ik eerlijk mag zijn vind ik 'm ditmaal ook ietsjes overzichterlijker dan wat SamShine altijd plaatst (:$), maar voor de rest is 'ie zeker niet ondergeschikt aan de normale edities! :)

Link to comment

Heel mooi ingevallen Ikkes! :dans: Ik ben wat eerder terug dan ik in eerste instantie verwachten, dus eigenlijk had ik hem nog wel kunnen doen. Maar aangezien mijn inspiratie al de hele week op is was het dan ook niet veel geworden, dus ik ben blij dat jij het zo goed hebt gedaan. :)

Alleen heb ik wel wat puntjes van kritiek, zo vergeet je wat informatie (prijs, releasedata, 120 GB HDD ook op 'normale' Xbox 360 te gebruiken. Allemaal natuurlijk over de Elite). En waarom breng je nieuws over GTA IV in Game on terwijl dit een site is over GTA? Ieder lid dat Game on/OWN uberhaupt leest zal die dingen toch echt wel weten, dus is het een beetje overbodig.

Maar al met al leuk gedaan en ik zal ook z

Link to comment

Leuk gedaan Ikkes. Ik denk dat het Liberty City word door die politie wagen, daar staat namelijk duidelijk LCPD op, daarnaast staan er nog in meer delen van de trailer 'Liberty City'.

Vrijdag's heb ik altijd 3 tussenuren, ik ben met een paar vrienden toen naar de stad gegaan. Opeens zag ik daar een reclame poster met een PS3 er op staan. Ik wist niet eens dat hij uit was, we gingen Intertoys binnen, en we gingen kijken of we de PS3 al echt konden zien. Een verkoper ziet ons kijken en komt naar ons toe, hij wil gelijk de hele PS3 demonstreren (uiterlijk en features). Wij zeiden natuurlijk 'ja!'.

Hij had een heel verhaal over allemaal dingen (niet alles snapte ik) maar dat ding is zeker zijn geld waard. Hij ziet er supermooi uit (alleen hij glanst veel waardoor je makkelijk stof ziet) En die controller is zo licht als een veer, dat is niet normaal die is heel erg licht. Echt een mooi ding, alleen ik denk niet dat ik hem ga aanschaffen (600 :puh:)

Leuk stuk Ikkes :)

Link to comment
En waarom breng je nieuws over GTA IV in Game on terwijl dit een site is over GTA? Ieder lid dat Game on/OWN uberhaupt leest zal die dingen toch echt wel weten, dus is het een beetje overbodig.

Je hebt inderdaad een punt dat dit forum een GTAforum is, maar persoonlijk vind ik het d

Link to comment
En waarom breng je nieuws over GTA IV in Game on terwijl dit een site is over GTA? Ieder lid dat Game on/OWN uberhaupt leest zal die dingen toch echt wel weten, dus is het een beetje overbodig.

Je hebt inderdaad een punt dat dit forum een GTAforum is, maar persoonlijk vind ik het d

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...