Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285132

MAF 039 - Er Was Eens


NandroDavids

1143 bezichtigingen

gallery_7284_229_6131.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Forever Alone's Only (deel 1)

"Kwart voor vijf, nog snel even alle tafels poetsen", denkt kroegbaas MegaPilot bij zichzelf wanneer hij op z'n horloge kijkt. Het mag vandaag dan wel het 10-jarig bestaan van GTAGames zijn, het leven gaat ook gewoon door.

MegaPilot runt al enkele jaren een kroeg, die in de volksmond meestal de Forever Alone Kroeg wordt genoemd. Dit omdat er eigenlijk alleen maar mannen (en heel soms wipt er eens een vrouw naar binnen) komen die geen relatie hebben. Er wordt wel eens gefluisterd dat MegaPilot dan ook geen stelletjes of niet-single mensen binnenlaat, maar ach, dat dat zijn slechts geruchten.

Vandaag was een wat speciale dag: Joriz heeft een enorm feest opgezet bij Los Zandvoort, ter ere van het tienjarig bestaan van GTAGames. Als Superlid mocht MegaPilot uiteraard ook niet ontbreken op dat feestje (sterker nog, PatrickW schijnt met een degradatie gedreigd te hebben), en dientengevolge heeft MegaPilot vandaag de hele dag staan dansen op de beatjes die uit Silverbyte's speakers dreunden. Maar goed, het is een doordeweekse dinsdag, en MegaPilot zal toch zijn kroeg open moeten houden.

Het is nog maar net 5 uur geweest, en ja hoor, daar strompelen ze naar binnen. De stamgasten van de Forever Alone Kroeg. Respectievelijk Phoenyxar, Ezra24rct3, Dippie94 en Grand Theft Auto TOM. Meestal zitten ze dan luidruchtig te lullen over voetbal en vrouwen (of mannen, het is maar met wie je te maken hebt), maar dit keer is er uiteraard andere gespreksstof: tien jaar GTAGames.

"Ik vond er geen ene reet aan...", zegt Ezra mopperend. "Maar de cocktails waren prima, en het bier smaakte ook niet slecht. Raar woord eigenlijk, cocktails", vervolgt Dippie. Eenmaal gesetteld op hun vertrouwde barkruk, opent MegaPilot één voor één een Pisswasser voor drie van de heren, Phoenyxar krijgt uiteraard zijn Phantastic Phlavoured Phresh Phanta. "Waarom vond je er nou niks aan, Ezra?" vraagt MegaPilot.

"Nou", zegt Ezra, "Laat ik maar bij het begin beginnen."

"Vanochtend", vervolgt Ezra, "Begon de dag al slecht. GTA Online werkte weer eens niet, en toen ik op de fiets wilde stappen voor het feest bleek m'n band ook nog eens lek te zijn. Toevallig kwam Thundercover langs-sjeezen, en mocht ik gelukkig meeliften met 'm. Ondertussen zat-ie wat te bellen met Mirrrr, die hij telkens m'n forumchick noemde. Na een tijdje stopte hij z'n wagen, en voordat ik had kunnen zien wat er aan de hand was, stapte er een oogverblindend vrouwelijk figuur naar buiten. Uitgedost in een prachtige zwarte jurk en met natuurlijk, enigszins gekruld blond haar. Ik zal je zeggen: ik was smoor-, en smoorverliefd. Opeens, plotseling."

De rest van de kroeggangers begint te joelen. "Wat doe je hier dan nog?" "Nee, nee", vervolgt Ezra, "Laat me even uitpraten. Ik mocht dan wel tot over m'n oren verliefd zijn: het moge duidelijk zijn dat ze afgesproken had met Thundercover, dus ik vreesde het ergste. Het hele feest was er geen speld tussen hun te krijgen. Ik heb haar meerdere malen aan proberen te spreken, maar ze negeerde me gewoon. De feestvreugde was voor mij allang verdwenen: ik had er geen zin meer in."

"Toen ik door het hek heen liep kwam ik iemand tegen in een nachtwakers-uniform die schijnbaar geen uitnodiging had gekregen, dus hij heeft die van mij voor een tientje overgenomen. Kon ik mooi hier even aandoen voor een pilsje, dat heb ik wel verdiend."

MegaPilot mompelt "Jaja, 't is me wat", terwijl hij zoekend zijn kroeg rondkijkt. Op een gegeven moment blijft zijn blik rusten op Phoenyxar. "Zeg, Phoenxyar, was jij er vanavond wel? Ik heb je helemaal niet gezien." Phoenyxar wordt een beetje rood en zegt "Tja, nou, eh, kijk, ik had wat andere dingen aan m'n hoofd." "Vertel?", roept de rest uit.

Wordt vervolgd...

5 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...