Jump to content
 • Sign Up

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  278,047

MAF 040 - Column

NandroDavids

769 views

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MegaPilot

Topblogs

Het is een vreemde titel, topblogs. Ik bedoel niet per se de beste blogs, maar de blogs die aan de top staan. Met 'topblogs' verwijs ik namelijk naar de 3 blogs die vastgeplakt zijn aan de top. Deze blogs zijn OWN, WikiGTA en Crewlife. Natuurlijk stel ik me de vraag waarom ze topblogs zijn.

In WikiGTA en CrewLife zit amper werk

Waarom WikiGTA en CrewLife topblogs zijn is voor mij een raadsel. Deze twee blogs zijn beide aangemaakt door de crew en sporadisch verschijnen hier berichten van onze crew. Geeft dat de crew het recht deze blogs te bombarderen tot topblog? In mijn ogen niet. Een vastgeplakt topic krijg je op dit forum als het uniek is en/of er veel werk zit. In WikiGTA en CrewLife zit amper werk, de cijfers liegen er niet om. Het aantal artikelen van WikiGTA is gelijk aan minder dan 4 edities van MAF of OWN. CrewLife doet het nog minder en staat gelijk aan iets meer dan 2 edities van MAF of OWN.

Het aantal weergaven liegt er ook niet om, gecombineerd hebben beide blogs een achterstand van ongeveer 22.000 weergaven op MAF. Dat terwijl MAF nog maar een kleine 8 maanden terug is, knap hè? Daarbij komt dat je als topblog makkelijker aan weergaven wint terwijl MAF dat nog steeds niet is.

De twee forumkranten worden duidelijk het meest geapprecieerd door het publiek

Wat ik wil bereiken met deze rubriek, is het discutabel maken van de keuze van de topblogs. Het publiek heeft echter op basis van het aantal weergaven duidelijk zijn keuze gemaakt. De twee forumkranten waar wekelijks uren werk in worden gestopt door verschillende leden worden duidelijk het meest geapprecieerd door het publiek. Toch is van de forumkranten enkel OWN een topblog, terwijl MAF nu toch ook al geringe tijd elke week een editie aflevert met telkens 10 artikelen.

Begrijp me niet verkeerd, ik benijd OWN z’n positie niet. Met meer dan 300 edities heb je dat plekje bij de topblogs verdiend. Dat kunnen we echter niet zeggen van WikiGTA en CrewLife, die enkel topblogs zijn omdat ze aangemaakt zijn door Administrators van GTAForum.

Wat vind jij? Moeten topblogs gekozen worden door de crew van GTAForum of door het publiek? Laat het me hieronder weten in een reactie, ik ben zeer benieuwd naar wat jullie te vertellen hebben.7 Comments


Recommended Comments

In de blog WikiGTA mag dan niet zo veel werk zitten, toch vind ik dat deze zijn plekje als 'topblog' verdiend. In de website WikiGTA zit wél erg veel werk, veel meer dan in OWN en MAF gecombineerd zitten en aangezien WikiGTA deel uitmaakt van het GTAGames netwerk mag zijn blog toch wat meer in de kijker staan?

Je maakt zelf de vergelijking met een vastgeplakt topic: het is uniek en/of er zit veel werk in. En de WikiGTA blog is toch zeker uniek? Feitjes en updates met betrekking tot de wiki verdienen zeker wat aandacht en ik denk persoonlijk dat deze blog zelf gepromoveerd zou mogen worden tot een eigen nieuws-subforum.

Share this comment


Link to comment

Ik had het zelf ook al opgemerkt dat OWN zijn vaste stekje wel had bij de topblogs, maar MAF nog steeds niet. Ik vind dat MAF dat wel verdient, er wordt inderdaad wekelijks veel tijd ingestoken.

Alleen ben ik het niet eens dat Crewlife en WikiGTA hun blogplaats niet verdienen. Ik vind de reden dat ze door de crew zijn aangemaakt wel een valabel argument om ze topblog te maken. Het is een manier waarop de crew en de WikiGTA-medewerkers kunnen communiceren over de vooruitgang in hun werkgebied. Het wordt inderdaad amper gebruikt, maar dat doet er in mijn ogen niets van af.

Share this comment


Link to comment

WikiGTA en OWN hebben allebei in het verleden de Forum Award voor Beste Blog gewonnen en hebben op basis daarvan hun vastgeplakte plekje wel verdiend. Echter kun je je natuurlijk afvragen of de WikiGTA-blog dat plekje met de huidige activiteit nog altijd verdient.

Wat kan, naast het winnen van een Forum Award, nog meer een reden zijn om vastgeplakt te worden? Lastig. De enige reden waarom CrewLife volgens mij vastgeplakt is, is omdat het de blog van de crew is. Die werd in het begin al met veel bombarie aangekondigd, ook middels een grote banner op de index, wat ten opzichte van andere blogs wellicht niet helemaal eerlijk was. Gelukkig krijgt iedereen nu de kans om zijn/haar blog goed te promoten, middels de GTAGames-twitter en de caroussel. Immers, iedereen kan daartoe een verzoek indienen.

Share this comment


Link to comment

Als MAF dit jaar een award wint, wordt die ook vastgeplakt. Dan is deze naar jaloezie ruikende column nergens meer voor nodig.

Share this comment


Link to comment

Als MAF dit jaar een award wint, wordt die ook vastgeplakt. Dan is deze naar jaloezie ruikende column nergens meer voor nodig.

Blijkbaar is er onduidelijkheid over de redenen van het wel of niet vastplakken van een blog. Dat maakt MegaPilot hier - op zijn eigen wijze - duidelijk. En dan is een column nodig. Dat heeft dan niets te maken met het wel of niet vastplakken van MAF.

Share this comment


Link to comment

Als MAF dit jaar een award wint, wordt die ook vastgeplakt. Dan is deze naar jaloezie ruikende column nergens meer voor nodig.

Heeft CrewLife een award gewonnen dan? Dacht het niet. Waarom zou MAF dan wel een award moeten winnen alvorens vastgeplakt te worden? Klinkt niet echt eerlijk. Nee, dat is gewoon niet eerlijk.

Share this comment


Link to comment

Ik vind "Belangrijke Blogs", zoals het er bij mij staat, een verwarrende titel. De enige blog die ik "belangrijk" zou noemen is die van WikiGTA, omdat daar nieuwtjes over de wiki in staan. Ik kom er nu pas achter dat het met awards te maken heeft, en dan nog vind ik het geen logische titel. Dat een blog als favoriet wordt bevonden maakt het nog niet meteen "belangrijker".

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...