Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    280,691

MAF 040 - Lezerspanel


NandroDavids

711 views

 Share

gallery_7284_229_11177.png

Deze rubriek is geschreven door @MegaPilot

Welkom bij de nieuwe rubriek Lezerspanel!

In deze rubriek benaderen wij enkele leden uit ons panel om hun mening te vragen over een bepaald onderwerp. Voor deze eerste editie hadden we nog geen panel, maar hebben we zelf een aantal leden gevraagd. Wil jij plaatsnemen in het MAF Lezerspanel, en af en toe je mening spuien in MAF? Stuur dan even een PB naar @NandroDavids, en wie weet sta jij binnenkort in MAF!

In deze eerste editie hebben we gekozen voor een heel actueel onderwerp, namelijk: op jezelf stemmen bij een contest of bij de Forum Awards. Dit naar aanleiding van ZaroX die op zichzelf stemde bij de contest Slagzin, en de Forum Awards die ieder jaar rond deze periode gestart worden.

gallery_7284_229_14491.pnggallery_7284_229_22673.png

Twee bekende gevallen van 'zelfkennis' bij de Forum Awards van 2010

Zelf heb ik ook al eens op mezelf gestemd in een contest, simpelweg omdat er nergens stond dat het niet mocht. Was dat heel eerlijk tegenover de tegenstanders? Niet echt. Maar als de rest het had gedaan en ik niet, dan was ik wel in het nadeel. Wat er sommigen doen bij een contest is helemaal niet stemmen om zo de ander niet te bevoordelen en toch niet op zichzelf te moeten stemmen. In mijn ogen is dat ook niet echt een teken van sportiviteit.

Genoeg geleuterd, wat vindt GTAForum van op zichzelf stemmen? De meningen lopen hierin wat uiteen. De één vindt het zielig, de ander vindt het doodnormaal.

Phoenyxar

"Persoonlijk vind ik het een beetje zielig. Natuurlijk is het ergens wel natuurlijk dat je jezelf tot in zekere zin 'goed' vindt, maar als je dat doet dan negeer je een beetje de competenties van de anderen. Er bestaat ook nog een alternatief en dat is niet stemmen zodat je tegenstanders minder kans hebben. Zelf heb ik nog nooit op mezelf gestemd, ook niet op eigen projecten, dus moreel gaat het hier nog recht."

Extreem

"Ik noem het kansloos, heb het dan ook nooit eerder gedaan. ik zie liever dat mensen op een persoon stemmen die het echt verdient. Ook met contests, alleen de beste mogen winnen!"

"Jezelf nomineren bij de Forum Awards gaat me te ver" - $NeoSyp$

Grand Theft Auto TOM

"Of je op jezelf mag stemmen? Tja, dat hangt dus nou net van persoon tot persoon af. Denk je leuk en lollig te zijn, stem dan vooral op jezelf. Alleen maar goed voor je eigen ego. Wie zijn wij als leden om daarover te oordelen?"

$NeoSyp$

"Ik heb er nul problemen mee op mijzelf te stemmen bij een contest: je stemt immers op de beste, en als je jouw eigen inzending niet goed genoeg vindt om 'beste' te zijn heb je toch ergens sterk wat mis gedaan. De Forum Awards vind ik dan weer iets heel anders. Het gaat daar immers nadrukkelijk om wat andere leden van jou vinden, hoe zij jou zien. Jezelf nomineren bij de Awards? Neen, zelfs voor mij gaat dat te ver."

---

Wat vinden jullie van op jezelf stemmen bij een contest of de Forum Awards? Schandelijk of doodnormaal? Laat het me weten in een reactie hieronder!

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Zelf heb ik ook al eens op mezelf gestemd in een contest, simpelweg omdat er nergens stond dat het niet mocht.

Precies dezelfde reden waarom ik op mijzelf gestemd heb. Verder heb ik mijzelf niet eens op de eerste plek gezet :puh:

Link to comment

Jezelf nomineren bij de Awards? Neen, zelfs voor mij gaat dat te ver.

Dit zal ook niet gebeuren, want je mag jezelf niet nomineren.

Op zich heb ik er geen moeite mee wanneer mensen op zichzelf stemmen. Politici die moeten stemmen stemmen ook altijd op zichzelf, waarom zou het hier niet kunnen. Volgens mij heb ik nog nooit op mezelf gestemd (en ik heb heel wat contests op mijn naam staan), maar ook wanneer expliciet gezegd wordt dat het mag, zal ik het nog niet doen. Zelfs wanneer ik er van overtuigd zou zijn dat ik de beste zou zijn, dan nog zou ik "geen mening" of iets dergelijks doen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...