Jump to content
 • Sign Up

Guard's Blog

 • entries
  32
 • comments
  243
 • views
  40,899

Hyves

Sign in to follow this  
Guardian1980

2,133 views

gallery_112354_66_698.jpg

Hyves trekt de stekker er uit...

Hoewel het al een hele tijd geleden is dat ik voor het laatst inlogde op Hyves, vind ik dit uit nostalgisch oogpunt best wel jammer. Het was eind 2005 dat ik door mijn vrouw op een website werd gewezen waarbij je online contacten kon onderhouden, maar ook foto’s kon delen. Het is haast niet voor te stellen, maar dat was toch iets wat redelijk revolutionair was. Facebook was er nog niet in het Nederlands, en andere netwerken waren vaak wat schimmig. Daarnaast had ik ook niet eerder de behoefte gehad aan een dergelijk netwerk; ik sprak mijn vrienden gewoon wanneer ik dat wilde.

Meer dan duizend krabbels, tikken en privéberichten verder heb ik een flink aantal “vrienden” opgebouwd, waaronder vele mensen die ik ken van vroeger en al lang uit het oog verloren was. Maar helaas gaat Hyves nu ter ziele. Velen zagen het al aankomen; het grotere Facebook heeft eindelijk ook Nederland verovert, terwijl het jarenlang achter liep op Hyves. Als ik er op terug kijk, vind ik Hyves gebruiksvriendelijker dan Facebook. Toch is Hyves langzaam uit m’n systeem verdwenen en is Facebook volledig geïntegreerd.

Dit bericht was voor mij wel de reden om weer eens in te loggen en weer eens te neuzen tussen alle krabbels, foto’s en blogs die ik ooit geplaatst heb. En dan zie ik dat het allemaal toch wel leuk was. Hyves geeft de mogelijkheid om alle content die je hebt geplaatst te downloaden, en zo te bewaren. Ik ga hier zeker gebruik van maken.

Wat zijn jullie herinneringen aan Hyves? Was je een dagelijks gebruiker, kwam je er amper of heb je geen idee waar ik het over heb? Ik ben wel benieuwd.

~Guardian1980

Sign in to follow this  


14 Comments


Recommended Comments

Prachtige tijden waren dat. Ook de leuke emoticons waren geweldig om toe te passen. De banaan bijvoorbeeld, wie kent die nog! Het zat er allang aan te komen, zeker toen TMG Hyves overnam, Hyves was toen al over zijn hoogtepunt heen.

RIP.

Share this comment


Link to comment

Is inderdaad jammer. Ik had toen alleen Facebook voor de spelletjes, en omdat mijn zus in Italië was voor een week met uitwisseling met school. Al die Italianen hadden natuurlijk geen Hyves. Heb Facebook/Twitter/etc. nooit veel aan gevonden, Hyves ftw.

Share this comment


Link to comment

Ik had niks met Hyves, ik maakte het alleen aan omdat m'n, in toen die tijd, Msn crashte. Toen wou ik mededelen waarom ik niet meer online kwam. Voor de rest zat ik er, ook toen het populair was, niet op. Ik zit nu ook niet op Facebook, ik vind er gwn niks aan. :puh:

Share this comment


Link to comment

Ik heb samen met heel veel anderen heel veel tijd doorgebracht op Hyves. Maarja, toen kwam Facebook en later toch ook Twitter en steeds meer mensen maakten toch die stap naar een, toentertijd, onbekende sociale media. Alle krabbels werden vervangen door tweets en de blogs rechtsonder werden hashtags. Vergeef me, maar ik vond Hyves de laatste tijd echt een site voor vrouwen op middelbare leeftijd die toch wat sociale actie wouden in hun leven met speciale plaatjes voor hun krabbels en gadgets in plaats van YouTube-filmpjes. R.I.P. Hyves..

Share this comment


Link to comment

Websites komen en gaan. De vraag is of Facebook bijvoorbeeld ook nog over 10 jaar bestaat of dat er dan al een beter platform uit te lucht komt.

Mooi artikel trouwens! Niet vergeten te liken mensen :)

Share this comment


Link to comment

Ik was toentertijd zo'n reactie & respect mannetje. Kreeg er nog leuke chickies mee ook! Wat een tijden.

Share this comment


Link to comment

Ik heb het veel gebruikt maar als ik erop terug kijk was het erg leuk maar toch was hyves ergens een beetje kinderachtig in mijn ogen. Juist daarom hebben ze zich de laatste tijd ook op de jeugd geconcentreert. Facebook heeft een meer volwassen uitstraling. Ook een pluspuntje is dat je internationale bedrijven, instanties etc kan volgen. Iets wat het natuurlijk interessanter maakt om je tijdlijn eren beetje bij te houden en op de hoogte te blijven van het laatste (belangrijke) nieuws.

Share this comment


Link to comment

Het was wel handig voor het delen van foto's, maar verder heb ik het weinig gebruikt. Toch zonde dat zoiets groots wat toch in het leven van veel mensen een rol heeft gespeeld nu verdwijnt. Maar ja, met de komst van Facebook was dat eigenlijk onvermijdelijk.

Hier is nog een interessant artikel over de opkomst en ondergang van Hyves: http://tweakers.net/reviews/3307/uitgekrabbeld-de-opkomst-en-ondergang-van-hyves.html .

Share this comment


Link to comment

Ik heb zelf toen ik klein was (net als andere mensen van mijn leeftijd nu) een enorme tijd op Hyves gezeten, op het laatst werd het te kinderachtig, en ben ik overgestapt op Facebook en Twitter, en als ik nu er naar kijk.. Ja, het heeft wel een geschiedenis van de tijd. Maar van mij mocht het wel een lange tijd geleden stoppen.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...