Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    44,887

Entries in this blog

Fijne feestdagen

Ik kan hier gaan terugblikken, vooruitkijken, wat al niet meer. Maar daar heb ik nu geen zin in, dus bij deze: ~Guardian1980

Guardian1980

Guardian1980

Guilty pleasure

Guilty pleasures, iedereen heeft ze wel. De mijne is LEGO. Als klein jongetje was ik al gek op LEGO. Ik had vooral sets uit de Town-serie (de voorloper van City), de Castle-serie en de Pirates-serie. Op latere leeftijd voegde ik daar wat Technic-sets aan toe. Maar toen ik een jaar of 14-15 was verdween alles in grote opbergdozen om enkel bij een verhuizing nog aangeraakt te worden.Vorig jaar veranderde dat. Mijn oudste dochter kreeg voor haar verjaardag wat DUPLO-achtig spul en vond dat heel leu

Guardian1980

Guardian1980

Voortgang

Enige tijd geleden kreeg ik indirect het verwijt dat het alweer even geleden is dat ik voor het laatst een blog-item plaatste. Nou ben ik daarin echt niet de enige, maar vooruit dacht ik, laat ik weer eens wat plaatsen. Ik bedoel, waarom niet? Maar toen kwam de tegenhanger; waarom wel? Heb ik iets leuks meegemaakt, iets wat de lezers hier zal interesseren? Tja, eigenlijk kabbelt mijn leven momenteel rustig voort; de kids doen het goed, op m'n werk gebeuren geen opzienbarende dingen (ik werk ook

Guardian1980

Guardian1980

Iets anders

Een tijd geleden heb ik eens een item geschreven over het feit dat ik ander werk wilde gaan doen. In de 2,5 jaar die sindsdien zijn gepasseerd is er een hoop gebeurd, maar doe ik nog steeds hetzelfde werk. Achteraf gezien kwam het wel goed uit dat mijn werk een stabiele factor is gebleken, want onder andere twee keer vader worden is niet niks.De opleiding die ik toentertijd deed heb ik afgerond. Met de gehele reorganisatie van de politie bleek echter ook dat er enorm op kantoorfuncties bezuinigd

Guardian1980

Guardian1980

Een zusje voor Sam

Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik in september 2013 papa ben geworden van dochter Sam. Wanneer je dan de titel van dit blog-item daar bij optelt zal duidelijk zijn waar dit heen gaat; afgelopen week ben ik opnieuw papa geworden. Wederom een dochtertje, en ze heet Nikkie Moeder en dochter maken het goed, en ook Sam vindt het, hoewel ze het waarschijnlijk nog niet helemaal beseft, heel leuk dat ze een zusje heeft. Voor mijzelf levert het vooralsnog vooral minder nachtrust op, hoewel ze si

Guardian1980

Guardian1980

Guard's Comics - Intro

Zo af en toe zal ik, als ik verder niks leuks te vertellen heb in deze blog, een stripje plaatsen zodat jullie op de hoogte blijven van de avonturen die deze superheld beleeft. ~Guardian1980

Guardian1980

Guardian1980

Hyves

Hyves trekt de stekker er uit... Hoewel het al een hele tijd geleden is dat ik voor het laatst inlogde op Hyves, vind ik dit uit nostalgisch oogpunt best wel jammer. Het was eind 2005 dat ik door mijn vrouw op een website werd gewezen waarbij je online contacten kon onderhouden, maar ook foto’s kon delen. Het is haast niet voor te stellen, maar dat was toch iets wat redelijk revolutionair was. Facebook was er nog niet in het Nederlands, en andere netwerken waren vaak wat schimmig. Daarna

Guardian1980

Guardian1980

Klein geluk

Geluk zit in kleine dingen. Het kan een doosje zijn met een computerspelletje zijn, een toegangskaartje voor een concert of een engeltje op je schouder bij een ongeluk. Maar afgelopen week was er in mijn leven toch een andere vorm van geluk. Afgelopen woensdagavond is namelijk onze dochter geboren. Na een zware ochtend en middag, mijn vrouw had best wel zware weeën, was er uiteindelijk een hele snelle bevalling. Ik zal jullie niet vervelen met de details, want dan ben ik morgen nog aan het tikk

Guardian1980

Guardian1980

Het wordt spannend...

Nog maar een paar weken, dan is het zover. De voorbereidingen zijn getroffen, ik ben er helemaal klaar voor; De kamer is geverfd, alle spulletjes zijn gekocht, van kleding tot de kinderwagen toe.Haha, wie dacht dat ik het hier over GTA V zou gaan hebben, die zal bij die laatste zin toch enigszins de wenkbrauwen hebben gefronst. Dit item is namelijk een vervolg op mijn vorige, Goeie dingen. Het verlof van mijn vrouw is begonnen, wat betekent dat we nog zes weken hebben tot de uitgerekende datum.

Guardian1980

Guardian1980

Goeie dingen.

Eens in de zoveel tijd gebeurt er iets, waar je heel blij van wordt... Zoals bijvoorbeeld die 25e oktober 2011, toen Joriz dit bericht plaatste: Grand Theft Auto V komt er aan! Een klein berichtje, waar ik toen heel blij van werd. Inmiddels zijn we bijna 1,5 jaar verder en weten we dat we over een paar maanden GTA V kunnen gaan spelen. En zo af en toe laat Rockstar ons iets nieuws zien van de game, die steeds groter en mooier lijkt te worden.Een klein blauw streepje... en nog een blauw s

Guardian1980

Guardian1980

Op een fantastisch 2013!

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen een hele fijne jaarwisseling toe te wensen. Heel veel plezier maar wees voorzichtig; met tien vingertjes game je nog altijd het gemakkelijkst. Laten we hopen dat 2013 een mooi jaar wordt, met voorspoed voor iedereen. Zo, ga ik nu weer een heerlijk zelfgebakken oliebolletje eten. ~Guardian1980

Guardian1980

Guardian1980

Fijne kerstdagen

Lieve GTAForumvrienden, Bij deze wil ik jullie hele fijne kerstdagen wensen. Maak er een mooi feest van, met vrienden, familie, met wie je maar wilt. ~Guardian1980

Guardian1980

Guardian1980

Het zware leven van een moderator

Op het forum heerst het misverstand dat het modereren maar een kleine dingetje is. Iets wat sommige leden er wel even bij doen, maar wat amper een naam mag hebben. Ik wil jullie eens laten zien hoe mijn werkdag als moderator er uit ziet, en op deze manier hoop ik dit misverstand uit de wereld te helpen. 07:00 De wekker gaat. Ik moet vroeg opstaan, want het wordt een lange dag met vele werkzaamheden. Nadat ik gedoucht en aangekleed ben zet ik mijn computer aan, zodat ik na het smeren van een p

Guardian1980

Guardian1980

Verandering van spijs...

Zo af en toe is het goed om met iets nieuws te beginnen. Het kan zijn dat je iets doet wat je heel leuk vindt, maar dat er geen uitdaging meer is, of dat je iets doet wat je niet meer leuk vind. Bij mij is er nu sprake van het eerste.De meeste forumleden leven nog niet het leven met een vaste baan. Sterker, velen denken hier waarschijnlijk nog niet eens concreet over na. Na mijn schooltijd heb ik eerst een paar jaar in de beveiliging gewerkt, waarna ik ben overgestapt naar de politie. Het was to

Guardian1980

Guardian1980

Bloggen, omdat het kan.

Je kent het gevoel wel; je wordt gepromoveerd tot megalid. Een onverwachte PB van een administrator, felicitaties op je profiel en op het forum openbaren zich nieuwe opties. Zo loop je er ineens als een kikker bij, is je brievenbus een stuk groter dan de dag ervoor en kun je je eigen topics op slot gooien. Trouwens, nu ik er zo over nadenk, de meesten van jullie zullen dat gevoel wel niet kennen..., maar dat terzijde.Een andere optie die er bij komt is het starten van een eigen blog. Nou vind ik

Guardian1980

Guardian1980

Verhuizen (deel 2) Open huis.

Enige tijd geleden kregen we de vraag van de makelaar of we mee wilden doen met de Nationale Open Huizen route van de NVM. Voor een klein bedrag (je huis verkopen is bepaald niet gratis) zou dat dan worden aangekondigd op diverse websites, zouden we reclamemateriaal krijgen, en ook nog wat attenties voor mogelijke bezoekers. Wij hebben toen besloten om dat dan maar te doen, een beetje extra reclame kan tenslotte geen kwaad.Afijn, alle reclamespul opgehangen zodat duidelijk was dat we meededen aa

Guardian1980

Guardian1980

Guard aan de Fotosoep

Ik had vanmiddag zo'n periode dat ik mij een beetje verveelde. Toen ben ik uit nieuwsgierigheid maar eens gaan kijken welke programma's ik zoal op mijn PC heb, en kwam ik Photoshop Elements 6.0 tegen. Ik wist wel dat ik het had, want in het verleden heb ik het wel eens gebruikt om screenshots te maken. Nou is mij wel bekend dat je heel veel mogelijkheden hebt met dit programma, maar als je je er niet in verdiept kom je er niet hè.Vervolgens in de Graphicshoek rondgeneusd, om inspiratie op te doe

Guardian1980

Guardian1980

Verhuizen (deel 1) Te koop.

Een half jaar geleden begon het te kriebelen. We wonen op een mooie locatie, aan de rand van Utrecht; vlakbij de uitvalswegen en de Plassen, maar ook op slechts 15 minuten fietsen van de binnenstad. Verder geen last van overlast, en bovendien geen auto's in de straat. Maar toch willen we weg. Komt het omdat m'n schoonfamilie slechts vier straten verderop woont, of dat m'n vrouw het niet meer naar haar zin heeft op het werk? Inderdaad, allemaal factoren die meespelen. En verder willen we heel gra

Guardian1980

Guardian1980

Hooligan: voetbalfan of crimineel?

Vanuit mijn werk bij de politie ben ik momenteel redelijk direct betrokken bij het onderzoek dat de politie Utrecht uitvoert naar aanleiding van de rellen rondom de voetbalwedstrijd FC Utrecht – FC Twente van 4 december. Tientallen hooligans gingen, vermomd achter sjaals en capuchons en gewapend met alles wat voor handen was, enkele agenten te lijf.Ik ga er van uit dat de betrokken supporters toen zij die ochtend opstonden nog niet de gedachte hadden te gaan rellen. Helemaal blanco gingen ze waa

Guardian1980

Guardian1980

×
×
  • Create New...