Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    44,673

Iets anders


Guardian1980

2,325 views

gallery_112354_66_698.jpg

Een tijd geleden heb ik eens een item geschreven over het feit dat ik ander werk wilde gaan doen. In de 2,5 jaar die sindsdien zijn gepasseerd is er een hoop gebeurd, maar doe ik nog steeds hetzelfde werk. Achteraf gezien kwam het wel goed uit dat mijn werk een stabiele factor is gebleken, want onder andere twee keer vader worden is niet niks.

De opleiding die ik toentertijd deed heb ik afgerond. Met de gehele reorganisatie van de politie bleek echter ook dat er enorm op kantoorfuncties bezuinigd zou worden; functies zijn samengevoegd of gewoon volledig opgeheven, met als gevolg dat er gewoon geen mensen werden gezocht. Toch wilde ik graag bij de politie blijven werken, want het is gewoon een hele goede werkgever. Oké, er zijn af en toe wat strubbelingen, zoals nu met de CAO-onderhandelingen, maar verder is het super geregeld als je er eenmaal werkt. Ik ben eens gaan kijken waar mijn kansen lagen, en er bleek een afdeling te zijn waar nog steeds vacatures waren; de ICT-tak. En dan moet je niet aan internet-gerelateerde criminaliteit denken, maar aan de ICT-tak zoals elk bedrijf die wel heeft; hardware, software, netwerken en alles wat erbij komt kijken om een bedrijf te kunnen laten draaien.

Ik was hier al wel mee bezig, netwerkjes aanleggen en mensen die ik ken adviseren en helpen. Ik ben mij er in gaan verdiepen en eigenlijk leek het mij wel heel leuk om hier ook mijn geld mee te gaan verdienen. Na een paar goede gesprekken (nog geen formele sollicitatie) ben ik zover gekomen dat ik met mijn leidinggevende kwaliteiten op zich wel in aanmerking zou kunnen komen voor de functie van groepschef op de helpdesk. Het is niet spectaculair, maar het is wel een begin.

Echter, ik heb nooit een papiertje gehaald op dat vlak, en dat is toch wel een dingetje. Het plan is nu dat ik een aantal certificaten ga halen, en dat zodra ik die heb gehaald kan ik intern de rest van een volwaardige opleiding doen. Voor de kenners, ik heb ISyF en ITF inmiddels binnen, ben nu bezig met de Cisco certificaten CCENT en CCNA R&S, om tenslotte nog een certificaat van Microsoft en ITIL te halen. Is dat pittig, in combi met een fulltime baan en de opvoeding van twee jonge kinderen? Ja, dat is het zeker. Maar ik ben enorm gemotiveerd, en thuis krijg ik alle medewerking. Ik houd jullie op de hoogte.

~Guardian1980

8 Comments


Recommended Comments

Gaaf, Hans! Het klinkt een zware opgave, maar aangezien je motivatie is het duidelijk dat jij dit gewoon gaat doen! Succes, ik houd je in de gaten. :tu:

Link to comment

Succes alleszins, maar die Cisco certificaten, zijn die niet maar tijdelijk geldig? Ik doe namelijk ook iets met ICT en dat hebben ze mij er toch bij verteld.

Link to comment

Succes alleszins, maar die Cisco certificaten, zijn die niet maar tijdelijk geldig? Ik doe namelijk ook iets met ICT en dat hebben ze mij er toch bij verteld.

Klopt, ze hebben een geldigheid van 3 jaar. Je kan dan kiezen om het examen opnieuw te doen, maar je kan ook een examen voor een hoger niveau doen. Ik moet eerst CCENT doen en daarna CCNA omdat beiden onderdeel zijn van de opleiding die ik later zou kunnen doen, en dan heb ik er vrijstelling voor. Feitelijk is CCENT een opstapje naar CCNA.

Link to comment

ITIL is best wel een hel. Of het lag aan de docent, want het boeide mij geen ene reet. Steeds maar dat gezeur over service level agreements etc. Helaas geen certificaat van behaald dus ik moet het volgend jaar opnieuw doen. :(

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...