Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    42,056

Het zware leven van een moderator


Guardian1980

3,405 views

 Share

med_gallery_112354_66_698.jpg

Op het forum heerst het misverstand dat het modereren maar een kleine dingetje is. Iets wat sommige leden er wel even bij doen, maar wat amper een naam mag hebben. Ik wil jullie eens laten zien hoe mijn werkdag als moderator er uit ziet, en op deze manier hoop ik dit misverstand uit de wereld te helpen.


07:00 De wekker gaat. Ik moet vroeg opstaan, want het wordt een lange dag met vele werkzaamheden. Nadat ik gedoucht en aangekleed ben zet ik mijn computer aan, zodat ik na het smeren van een paar boterhammen meteen aan de slag kan.

08:00 Ik open het forum, en uiteraard ben ik meteen ingelogd. Het eerste wat ik doe is het checken van nieuwe PB’s. Dit keer slechts vier leden die vragen waarom ik een topic heb gesloten, dat valt mee. Drie leden wijs ik op de regels, zoals ik ook al in de betreffende topics heb gedaan, en ik vraag me serieus af waarom ze het nou weer niet snappen. Het vierde lid heeft wel een punt, maar is in de tussentijd geband en daarom laat ik het erbij. Verder zijn er nog wat PB’s van mede-crewleden, wat daarin besproken wordt is vertrouwelijk en kan ik hier dus niet bespreken.

08:45 Ik ga naar het GTA IV-forum. Zo op het oog is het rustig geweest sinds ik er voor het laatst was, maar volgens mij broeit er iets. Ik maak er wat aantekeningen over voor mijn komende overleg met Hanneswasco. Verder hoef ik nu eens geen slotjes te plaatsen en warns uit te delen. Dat is ook wel eens fijn. Tijd voor de derde bak koffie.

09:30 Ik bekijk gauw even Nieuws en Mededelingen. Ik zie dat er weer wat leden zijn ge-unbanned en vraag me af wat ze zullen toevoegen aan het forum. Is unbannen trouwens een echt bestaand werkwoord, of iets wat is gegroeid op fora? Straks maar even opzoeken.

office.jpg

10:00 Tijd om te vertrekken naar het hoofdkantoor van GTAGames. Want hoewel thuiswerk wordt gepromoot binnen de organisatie, is het wel wenselijk om je gezicht af en toe te laten zien aan de hogere legerleiding. Eenmaal op kantoor blijkt dat er maar weinig crew-leden aanwezig zijn. Op zich niet vreemd, aangezien de meesten de ochtend vooral gebruiken om bij te komen van MTA-avondjes. In de kantine schuif ik aan bij Kloep, die mij op zijn mobiele telefoon de applicatie laat zien die hij binnenkort in zijn blog wil bespreken.

11:00 Werkoverleg met Hanneswasco. Aangezien die vandaag enkel vanuit huis werkt gebruik ik hier MSN voor. Er zijn voldoende computers in het kantoor, dus ik zoek er eentje uit die wat afgelegen ligt, zodat ik in alle rust kan werken. Zodra ook Hanneswasco online is, beluister ik eerst even zijn laatste creatie op de piano. Wat kan die gozer lekker pianospelen zeg. Vervolgens hebben we het over de gesloten topics, de warns die we hebben uitgedeeld en de ontvangen PB’s. Dit neemt gelukkig niet zoveel tijd in beslag, want over het algemeen zijn we het wel eens over alles.

12:30 Tijd voor de lunch. In de kantine is het wat drukker geworden. De meesten praten nog wat na over de MTA-meeting van de vorige avond. Met name Megadreams heeft het hoogste woord, aangezien hij iedereen er weer uit heeft gereden bij Race. Qua lunch ga ik dit keer maar eens een beetje ongezond doen; ik neem een Bleeder met een glas Sprunk.

13:15 Na de lunch is er werkoverleg met de Administrators, Global Moderators en de Moderators van de verschillende GTA-fora. Er worden diverse zaken besproken waar ik hier helaas niets over mag vertellen. Dutchy3010 is het meest aan het woord, maar dat schijnt een vrouwen-ding te zijn.

gallery_112354_66_12876.gif

15:00 Tijd voor een break. Kan ik mooi even de rest van het forum bekijken. In Opinie post ik een paar ideeën, met name in topics waarin de overheid aan de kaak wordt gesteld. Tussendoor spreekt Thundercover me nog even aan en hebben we het over de laatste editie van OWN.

15:30 Na de pauze schuiven er nog enkele WikiGTA-medewerkers die zelf niet tot de forum-crew behoren aan. Zij komen zelden naar het hoofdkantoor, maar voor Wiki-zaken zijn ze altijd wel te porren. Svenie neemt het woord en hij heeft het vooral over de hoge kwaliteit van hetgeen er geplaatst wordt. Ikzelf mag nog even uitleggen waarom ik een aantal artikelen die ik zou herschrijven nog niet heb gedaan. Ik benoem de enorme werkdruk, ook die van mijn RL-baan, en daar heeft iedereen wel begrip voor.

16:30 Ik ga weer op huis aan. Omdat ik weinig tijd heb om te koken bestel ik onderweg naar huis alvast een pizza bij de Well Stacked Pizza Co., zodat de pizza vlak na mijn thuiskomst wordt bezorgd.

18:30 Nadat ik heb gegeten duik ik het forum weer op. Het is nu even tijd voor ontspanning dus bezoek ik even de diverse ledenfora en ga ik daarna door naar de Gangs en Corporations. Ik bekijk even hoe de strijd gaat tussen The Underground en de Wilde Ganzen, waarna ik bij BeaT DowN langs ga om nog wat te posten.

20:00 ’s Avonds is het tijd voor Death Incorporated, de clan waar ik een van de coördinatoren ben. Zoals gebruikelijk gaat ook deze bespreking via MSN. Nadat LXZ-76 mij heeft geholpen met de instellingen van mijn nieuwe modem hebben we het nog wat over de evenementen die we in de feestmaand december willen organiseren. Maar zoals vaker loopt het gesprek op weinig uit en besluiten we de avond af te sluiten met een potje racen in The Ballad of Gay Tony.

23:00 Ik bezoek nog even het forum, om de mogelijkheid te hebben nog even te kunnen posten in de Latenight Lounge!

01:00 Tijd om naar bed te gaan, want de volgende dag weer vroeg op. Er dient namelijk weer gewerkt te worden aan een nieuwe editie van de OWN, en de Wiki heeft ook wat aandacht nodig.


Je ziet het, het leven van een moderator is geen kattenpis. Toewijding en doorzettingsvermogen zijn sleutelwoorden. En voor wie me niet gelooft, so be it.

Ps. Unbannen is geen bestaand woord, volgens Van Dale.

~Guardian1980

 Share

28 Comments


Recommended CommentsGeweldig haha,

@Sammie_GTA jazeker is er een OWN kantoor. Met de forumupdate ben ik er ook een paar keer geweest ivm OWN :$.

Mooie auto's staan er ook altijd voor het kantoor.

Link to comment

Zeer leuk artikel. :) Heb me er eigenlijk nog nooit zo over neergelegd, met name over de berichten die je 's morgens trekt, zal vast wel komen omdat ik die zelden krijg. :puh:

Link to comment

Ik dacht eerst dat dat kantoor gefotoshopt was maar ik lees de reactie van Sammie_GTA en BoerTijger... Wow! Ik dacht dat het gewoon een site was die een paar topics heeft, maar het is dus echt gewoon een organisatie! Is daar weken nou echt een baan?

Link to comment

Zeer goed uiteengezet, mijn waarde collega! Ongehoord dat er leden zijn die daadwerkelijk twijfelen aan de waarheid van je artikel... :puh:

Link to comment

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...