Jump to content

Guard's Blog

  • entries
    32
  • comments
    243
  • views
    42,317

Verhuizen (deel 1) Te koop.


Guardian1980

924 views

 Share

med_gallery_112354_66_698.jpg

Een half jaar geleden begon het te kriebelen. We wonen op een mooie locatie, aan de rand van Utrecht; vlakbij de uitvalswegen en de Plassen, maar ook op slechts 15 minuten fietsen van de binnenstad. Verder geen last van overlast, en bovendien geen auto's in de straat. Maar toch willen we weg. Komt het omdat m'n schoonfamilie slechts vier straten verderop woont, of dat m'n vrouw het niet meer naar haar zin heeft op het werk? Inderdaad, allemaal factoren die meespelen. En verder willen we heel graag groter wonen voor minder geld.

Toen we afgelopen oktober de knoop hebben doorgehakt, besloten we dat het huis wel eerst verkocht moest zijn, voordat we een nieuw huis gaan kopen. En aangezien een huis verkopen nog altijd het makkelijkste gaat via de makelaar, zijn we naar het makelaarskantoor gegaan waar we het huis ook gekocht hebben. Een makelaar kwam langs en heeft de woning bekeken. Ook kregen we een map met allerlei info en formulieren die we moesten invullen.

Vervolgens is door omstandigheden de verkoop even op een zijspoor gezet.

Maar twee weken geleden was alles zover dat we verder konden met de verkoop. Een bevriende fotograaf heeft gratis hele mooie foto's van onze woning gemaakt, en vervolgens ben ik met een usb-stick met die foto's en alle ingevulde papieren naar de makelaar gegaan. Daar hebben we de foto's bekeken en de goede uitgezocht. Vervolgens kregen we vorige week de brochure in de mailbox, en nadat wij onze goedkeuring er voor gaven, was het een kwestie van wachten.

med_gallery_112354_66_3795.jpg

En drie dagen later was het zover: We stonden op Funda! Toch heel apart om je eigen huis zo op het internet te zien. Het bed waar ik 's nachts slaap, de douche waar ik elke dag onder sta en de keuken waar ik m'n brood smeer; alles is door iedereen te bewonderen. Tevens hangt er nu zo'n bord met "Te koop" aan de voorzijde van het huis. En op onze Facebook- en Hyvespagina hebben we een link geplaatst. Nu maar hopen dat het allemaal werkt, en nieuwsgierige mensen komen kijken.

Maar de huizenmarkt is heel rustig momenteel, dus we weten dat het zomaar heel lang kan duren voordat de woning verkocht is. Gelukkig is het niet zo dat we weg moeten, we hebben de tijd. Wordt vervolgd...

~Guardian1980

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Toch wel knap van jullie om je huis te verkopen in een tijd waarin de huizenmarkt het niet zo goed doet. Maar ja, als je weg wilt kun je beter maar meteen actie ondernemen. Weeral een leuk artikel, ga zo door!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...