Venzio

822 bezichtigingen

Welkom bij deze rubriek van Sport Blog! Persoonlijk vind ik dit wel een érg leuk artikel dat geschreven is door @MostWantedKid, bedankt hiervoor en veel plezier met lezen!

En daar stonden ze dan tegenover elkaar. Inzet? Eén WK-ticket. Zweden tegen Portugal, oftewel Zlatan Ibrahimovic tegen Cristiano Ronaldo. Beide spelers zijn de laatste tijd in bloedvorm en het belooft dan ook een strijd te gaan worden tussen deze twee.

In de heenwedstrijd won Portugal met 1-0 door een doelpunt van, hoe kan het ook anders, Cristiano Ronaldo dus Zweden zou snel moeten scoren en de wedstrijd naar zich toe trekken.

Opstellingen

Zweden

Isaksson; Lustig, Antonsson, Nilsson, Olsson; Larsson, Källström, Elm, Kacaniklic; Elmander, Ibrahimovic

Portugal

Patricio; Pereira, Alves, Pepe, Coentrao; Moutinho, Veloso, Meireles; Nani, Helder Postiga, Ronaldo

Na een klein kwartier zien we pas de eerste echte kans van de wedstrijd. Bruno Alvas kopt namens Portugal op doel, maar dankzij een zeer knappe redding van Isaksson, die we nog kennen van PSV, voorkomt hij een vroege voorsprong van de Portugezen.

Zweden komt er het eerste half uur niet aan te pas en komt op sommige momenten wel goed weg nadat een schot van Ronaldo weer werd gekeerd door Isaksson en een minuut later, in de 35e minuut, schiet diezelfde Ronaldo van 5 meter over het doel van de Zweden.

‘’Maar waar is Ibrahimovic?’’ vraag je je dan waarschijnlijk af. Hier is hij dan, na pas 44 minuten. Op slag van rust zien we pas het eerste schot van de ex-Ajacied. Na een afvallende bal uit een hoekschop schiet hij hem over.

Rust.

Na een ietwat saaie eerste helft pakken we na een kwartier rust de wedstrijd weer op. Zweden zou toch echt aan moeten zetten, want anders kan Portugal alvast de vliegtuigtickets boeken naar Brazilië.

Na 3 minuten in de tweede helft zien we dan eindelijk de klasse van Zlatan Ibrahimovic gecombineerd met zijn oersterke lichaam. Vanaf de 16 meter gaat hij een duel aan en hij houdt dit vol tot aan de achterlijn. Dan legt hij hem terug, Larsson komt inlopen, maar verzuimt hem af te maken. Overigens een goede reactie van Patricio.

Nog geen minuut later is het raak voor de Portugezen. Na een heerlijke steekpass wordt wie anders dan Ronaldo gevonden en dan mag hij eigenlijk alleen op doel af. Vanaf ongeveer 16 meter vindt hij het tijd om te schieten en schiet hij hem met zijn linkerbeen in de rechterhoek. Goed afgemaakt en nog belangrijker, het staat 0-1 voor de Portugezen.

Maar wat zou Zweden zijn zonder hun superster. Ibrahimovic kopt na 67 minuten de bal binnen vanuit een corner en het lijkt alsof ze terug zijn in de wedstrijd en zo is het helemaal. 1-1 en Zweden moet nog 2 goals maken om door te gaan. We gaan verder met de wedstrijd. JA, PENAL.. Oh wacht, de scheidsrechter constateert dat het een schwalbe is van Källström en Webb, ja die, geeft de Zweed geel. Heel even had Zweden hoop gevonden na die spannende minuten, maar het mocht niet zo zijn.

Zweden lijkt het lek boven water te hebben en na een domme overtreding van een Portugees op randje 16 is er weer een beetje hoop. Ibrahimovic gaat achter de bal staan, haalt aan en het is een doelpunt! Strak onderin de lange hoek en Zweden is terug in de wedstrijd en terug in de race om het WK-ticket. 2-1 voor Zweden.

Portugal moest dan toch wat terug doen? En dat deden ze ook. Na een lange bal op Ronaldo wordt de speler van Real Madrid wéér alleen op doel afgestuurd. Hij loopt door tot de hoek van de 5 meter en haalt dan weer verwoestend uit met zijn linkerbeen. ‘’He had buried Swedens dreams’’ hoor ik de commentator zeggen. En dat klopt. De Zweden hebben nog ruim 20 minuten om iets terug te doen, maar is dat genoeg?

Nee. Want Ronaldo is Ronaldo niet als hij niet iets fantastisch doet. Na balverlies van de Zweden neemt Portugal over en na alwéér een steekpass op Ronaldo kan hij wéér alleen op doel af. Hij omspeelt Isaksson via rechts en schiet hem daarna in het dak van het doel. Zweden kan het nu wel helemaal vergeten. Ibrahimovic 2 – 3 Ronaldo.

Ibrahimovic applaudisseert en het feestje is voor Portugal en met name voor Ronaldo.

Zweden gaat dus niet naar het WK, maar Portugal dus wel. Hopelijk treffen we ze nu niet weer.