Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580290

Editie 360 - Ongezouten!


OWN

989 bezichtigingen

YnhFdor.jpg

Deze rubriek is "geschreven" door @Dutchy3010!

Zit je ergens mee, of wil eindelijk je (ongezouten) mening ergens kwijt kunnen? Aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

Voorheen stond de melding hierboven standaard bij de rubriek "ongezouten". Aangezien wij nu slechts eenmalig aan het roer staan, heb ik iemand gevraagd om iets te schrijven voor ongezouten, in plaats van af te wachten tot iemand wat in zou sturen.

Phoenyxar wilde graag van deze mogelijkheid gebruik maken om zijn hart te luchten over een specifiek onderwerp.


Welkom op GTAForum.nl! Waar de Rockstar-producties vrolijk ronddartelen door de fora en waar de leden hen liefhebben.

Of dat zou het toch moeten zijn, want die liefde lijkt weg te zijn. Terwijl op dit moment duizenden mensen GTA Online lijken te spelen is het akelig stil in de GTA-fora zelf. Zelfs het oh zo nieuwe GTA V krijgt amper het aantal reacties dat je zou verwachten en dat zou gewoon 3 maanden na de release nog niet het geval mogen zijn.

De activiteit die een nieuwe GTA met zich meebrengt is natuurlijk niet oneindig, maar toen ik het eerst op het forum kwam dan bulkte de IV-fora van de activiteit, meer dan een jaar na de eerste release. "Nou, dat komt door de episodes!" Ja, dat kan het niet zijn, want rond V hebben we ook nog speculatie van mogelijke DLC. En grappig genoeg lijken dat de enige actieve onderwerpen te zijn. Als ik naar de index kijk zie ik dat GTA IV en San Andreas elk respectievelijk 7 en 9 keer zo veel reacties als GTA V hebben. "Maar GTA V is nog maar 3 maanden oud, dat is toch al een geweldige prestatie?" Nee hoor, want de oudste gesprekken in het V-forum dateren al uit mid-2011. Dat is al een dikke 2 jaar, vergeleken met de 8 en 10 jaar oude GTA IV en San Andreas en dan negeren we hier de immense speculaties rond GTA V in de jaren naar de game, die eigenlijk het merendeel van de posts beslagen.

Maar het forum zelf lijkt wel weer actiever te zijn, is dat ook niet goed dan? Natuurlijk is het een goed iets dat de algemene activiteit wedergekeerd is, maar de GTA-fora zelf lijken daar weinig van te profiteren. Waar zijn alle goede topics met interessante discussies over voertuigen, de verhaallijn, intriges en mythes zoals we die kende bij de vorige GTA's? Het lijkt wel alsof alles maar rond één ding draait: Online. Het is natuurlijk mooi dat de game een degelijke en uitgebreide multiplayer heeft, maar het kan me werkelijk waar geen bal interesseren. Voor mij blijft het een bijzaak bij de eigenlijke game. GTA's zijn toch altijd games geweest waar de singleplayer centraal stond? Dit zou ook zo moeten zijn bij de fans. Er is niets mis met wat bespreken over de multiplayer, maar als hierdoor de interesse voor de eigenlijke game verdwijnt (en dat doet het dus) dan is er ergens iets mis.

Bijgevolg rijzen er vragen op bij de plaatselijke moderatoren. Er zijn genoeg leden op het forum en de activiteit is genoeg, dus waarom blijven die GTA-fora (zelfs de recente games) zo leegjes? Wat moet er gedaan worden om die fora weer aantrekkelijk te maken? Je kunt proberen om al de nieuwe fans naar de oudere games te lokken, maar die zijn blijkbaar allemaal bezig met Online. Dan blijven dus de oorspronkelijke fans over. Lok hen terug of zorg voor iets waar ze van houden. Vraag hen iets dat hen boeit en kijk hoe een discussie ontstaat. Zoals dat wat jaren geleden dus ook wel eens gebeurde. Een voorbeeld hiervan zijn de topics in de trilogy waar naar de meningen van de spelers wordt gevraagd over vanalles. Tot grote ergernis van uberhipster Dotz, die liever zijn geliefde game ziet sterven dan ze te moeten delen met "de massa". Ja, als moderator kun je blijkbaar niet goed doen voor iedereen.

Dus waar gaat het heen gaan? Ik weet het niet, maar het is niet zo positief. GTA Online gaat wel nog stevig en het lijkt me dat die multiplayer nog wel een lange tijd interesse zal trekken, maar wat met de eigenlijke games? Je kunt niemand gaan verplichten om geïnteresseerd te zijn in de games en spamfests toelaten is ook geen optie. Is de fanbase misschien dan zo veranderd? Zijn wij als spelers zo veeleisend geworden dat we de games niet goed genoeg meer vinden en we wegvluchten in de multiplayer of hebben we misschien geen nood meer aan vele discussies over onze passie? Dat laatste lijkt me anders nogal onwaarschijnlijk. Wat is het dan?

Want ik ben echt blij dat GTA V er is, ik vind het een fantastische game en het bracht weer extra activiteit met zich mee. Maar ik vind het werkelijk waar jammer dat men niet meer geïnteresseerd lijkt te zijn in de meerdere singeplayers. Waar zijn de fans heen? Zijn jullie er nog?


Daarnaast wilde een ander, anoniem, ook zijn ei kwijt.

Mij is gevraagd een ongezouten mening te verwoorden voor deze speciale OWN editie. Geen Bassieboy, geen SpacyColours, nee, jullie moeten het doen met mij dit keer. In deze Ongezouten ga ik zeiken over de Crew, veel individuele leden, en de algemene Gang (oh wat een slechte grap) van zaken, in onwillekeurige volgorde.

Gangs & Corps

Met de aanwinst van diverse "unieke" concepten in het Gangs&Corps, met De Bananenbende, The Los Santos Crew, en Het Netwerk is de scene levendiger dan ooit... Maar niet heus. Het concept van The City had als doel meer activiteit en rivaliteit te brengen, maar is daar met alle respect grandioos in gefaald. Het resulteerde in veel gezeur van o.a. Sans Scrupules nadat zij een achterstand hadden gekregen in de Forumverkiezingen. Het systeem had zeker finetuning nodig, maar wat er tijdens de verkiezingen gebeurde was voor leden met een voorbeeld functie zéér teleurstellend.

Het Forumlid Extreem heeft ook een leuke hobby, namelijk het maken van Gangs, en deze na enkele dagen weer te sluiten, tot groot vermaak van de rest van het Forum. Of hij het expres doet of daadwerkelijk probeert met een goed concept een Gang op te zetten maar door veel ongeluk gewoon faalt, is tot zover onbekend.

Crew

Complimenten gaan naar NandroDavids, voor het doorbreken van de traditie dat de Crew het altijd met elkaar eens was. In Opinie zijn met de dood van Nelson Mandela een aantal zéér schokkende uitspraken over en weer gegaan, wat best verrassend was om te lezen. O.a. in het topic van het overlijden van Nelson Mandela gingen de emoties flink tekeer, met onze journalist aangevende dat hij het geen zonde vond dat zo'n man was overleden. Het doorbreken van de spiegel laat leden zien dat de Crew ook maar mensen zijn, en daardoor ook een eigen mening hebben.

Het Forum

Het Forum is veel verandert, op het gebied van publiek, posters, Crewleden, Blogs... Niks is ooit hetzelfde geweest. En dat is hoe het hoort op een interactief Forum. Het Nostalgie topic is ondertussen verandert in een stamcafé voor leden die allang over de datum zijn maar toch terug blijven komen :7 Vind je het niet meer leuk zoals het nu is en verlang je daar de sfeer van 8 jaar geleden? Start een Forum met uitsluitend veteranen, beter krijg je het niet.


Bedankt, Phoenyxar en "anoniem"! Uiteraard zou ik graag jullie mening horen over het bovenstaande; schroom niet om te reageren!

8 reacties


Recommended Comments

Hij lapt het een paar zinnen later nog een keer, dus het is geen toeval.

Dutchy moest vast trillend en huilend achter haar computer hebben gezeten toen ze dit publiceerde (want ze gaf toch aan dt-fouten te haten een beetje terug in own).

Link to comment

Dat de GTA V fora vrij snel na de release zouden uitsterven (hoewel dat misschien een groot woord is) had ik al maanden voor het spel werd uitgebracht zien aankomen, en ik had het hier ergens op het forum ook wel vermeld. Het is een feit dat de populariteit van GTA Online negatieve gevolgen heeft voor de activiteit in de singleplayer fora, en eigenlijk is daar weinig aan te doen. Ik moet bekennen dat wanneer ik GTA V nu opstart, dat ik ook vrijwel meteen naar GTA Online ga en de singleplayer links laat liggen.

De mogelijkheden in V zijn inderdaad enorm, maar aangezien je diezelfde mogelijkheden hebt in online, waar je tevens ook nog eens als 'jezelf' kunt spelen, zou het enige dat je terug naar de singleplayer moet krijgen de verhaallijn zijn. Persoonlijk vind ik de verhaallijn van V niet meteen de sterkste uit de serie, en het ontbreekt mij dan ook aan de motivatie om het verhaal nog een keertje volledig te doorlopen. Het feit dat je nu ook gewoon je favoriete missies opnieuw kunt spelen speelt daar ook wel een rol in. Hoewel V moeilijker is dan zijn voorgangers, lijken weinig mensen echt problemen te hebben met de missies, zie maar naar de beperkte activiteit binnen missie hulp. De enige vragen die je regelmatig terug ziet keren hebben te maken met aandelen, en daar bestaan ondertussen al zoveel topics over dat een antwoord vrij snel teruggevonden kan worden. Dat wat GTA V betreft.

De activiteit in de andere GTA-fora staat inderdaad al vrij lang op een laag pitje. Ik heb alleen maar bewondering voor mensen die bijvoorbeeld de trilogy fora in leven proberen te houden, maar ik begrijp ook leden als Dotz, die ik wel als één van de GTA-kenners van dit forum reken, die horendol worden van het zoveelste 'Wat vind je van' topic. Een goede discussie is altijd wel eens leuk om te voeren, maar het ontbreekt hem dan weer aan respons. Het zijn steeds dezelfde leden die gaan reageren, want na verloop van tijd ook een beetje afgezaagd wordt. Wellicht worden de nieuwe topics ook veel te snel na elkaar neergezet. Het is misschien beter om na het plaatsen van een topic een tweetal maanden te wachten voor je een andere discussie op poten probeert te zetten, op die manier komt het wat mij betreft ten minste niet geforceerd over.

Een echte oplossing om de GTA-fora weer actief te krijgen is er denk ik niet. Want je zou kunnen doen is de verschillende GTA-awards bij de forumawards terug opsplitsen zodat mensen weer interesse krijgen om zich echt specifiek op één GTA te storten. Ik kan mij voorstellen dat sommigen het niet zien zitten om zich in drie GTA's te verdiepen om de GTA Trilogy kenner award te winnen, maar bijvoorbeeld wel om zich volledig op GTA Vice City te concentreren en daarvan dan een award te winnen. Een manier om activiteit te creëren? Waarschijnlijk niet, want de huidige generatie leden is lui en wacht tot anderen het voortouw nemen. Misschien moet we de non GTA-fora maar eens voor een maandje achter de schermen zetten ofzo, zodat mensen gedwongen worden om zich naar de GTA-fora te begeven. Hoe aanlokkelijk dat voor mij ook klinkt, haalbaar is het zeker niet, zeker niet als ik mij bedenk hoeveel misnoegde mensen we dan te zien zullen krijgen.

Link to comment
Dat de GTA V fora vrij snel na de release zouden uitsterven (hoewel dat misschien een groot woord is) had ik al maanden voor het spel werd uitgebracht zien aankomen, en ik had het hier ergens op het forum ook wel vermeld. Het is een feit dat de populariteit van GTA Online negatieve gevolgen heeft voor de activiteit in de singleplayer fora, en eigenlijk is daar weinig aan te doen. Ik moet bekennen dat wanneer ik GTA V nu opstart, dat ik ook vrijwel meteen naar GTA Online ga en de singleplayer links laat liggen.

Zelfde hier. De SP heeft mij niet echt kunnen bekoren, en is ook niet moeilijk als vroegere GTA's dat wel waren. Dat was nog echt een uitdaging om te volbrengen. Die mis ik hier helaas.

De enige vragen die je regelmatig terug ziet keren hebben te maken met aandelen, en daar bestaan ondertussen al zoveel topics over dat een antwoord vrij snel teruggevonden kan worden. Dat wat GTA V betreft.

Klopt, is het niet hier dan staan er wel talloze topics en google hits op het Internet en andere GTA fora. Had verwacht dat ze dat ook meer zouden uitdiepen.

leden als Dotz, die ik wel als één van de GTA-kenners van dit forum reken, die horendol worden van het zoveelste 'Wat vind je van' topic. Een goede discussie is altijd wel eens leuk om te voeren, maar het ontbreekt hem dan weer aan respons. Het zijn steeds dezelfde leden die gaan reageren, want na verloop van tijd ook een beetje afgezaagd wordt.

Daarom dat Whoopidooo volgens mij al opperde voor een apart GTA spelletjes sectie. Op die manier kunnen de echte discussies gewoon terugkeren, en wordt er niet geforceerd geprobeerd om die fora levend te laten lijken.

Een manier om activiteit te creëren? Waarschijnlijk niet, want de huidige generatie leden is lui en wacht tot anderen het voortouw nemen. Misschien moet we de non GTA-fora maar eens voor een maandje achter de schermen zetten ofzo

Dat zou een idee kunnen zijn. Of tenminste wat terugbrengen.

Het Nostalgie topic is ondertussen verandert in een stamcafé voor leden die allang over de datum zijn maar toch terug blijven komen :7 Vind je het niet meer leuk zoals het nu is en verlang je daar de sfeer van 8 jaar geleden? Start een Forum met uitsluitend veteranen, beter krijg je het niet.

Volgens mij was oud-admin BrokenTable al op dat idee gekomen, Is vorig jaar nog een interview over geweest in de OWN.

Link to comment

Ik vind de oude GTA's op geen enkele manier zo moeilijk als vaak wordt beschreven. Het verschil in moeilijkheid zou het dus in feite niet mogen zijn. Misschien vinden mensen wel hun informatie via andere kanalen? De vele wiki's bijvoorbeeld. Maar dan blijven natuurlijk nog altijd de ontbrekende discussies over.

Een aparte GTA spelletjes-sectie lijkt mij nogal idioot. Waarom de bestaande topics weghalen uit hun betreffende fora? Daarbij hebben we voor algemene spelletjes al enkele jaren het Algemene GTA-subforum.

Er bestaat in mijn mening ook niet zoiets als een geforceerde discussie. Een discussie ontstaat of die ontstaat niet, niemand is hier verplicht om te reageren, dus die beschrijving is wat... vreemd.

Link to comment
Het Forumlid Extreem heeft ook een leuke hobby, namelijk het maken van Gangs, en deze na enkele dagen weer te sluiten, tot groot vermaak van de rest van het Forum. Of hij het expres doet of daadwerkelijk probeert met een goed concept een Gang op te zetten maar door veel ongeluk gewoon faalt, is tot zover onbekend.

Ik vind het zeer moeilijk om een Gang runnend te houden. Gangs zoals ''De Melba Gangsters'' waren dan eigenlijk ook de fout in gegaan en daar heb ik van nu nog spijt van dat ik dat ooit überhaupt heb geprobeerd. The Skyline, waar ik ook probeerde om Meetings mee te maken.. Nee, daar was gewoon veel te weinig animo voor. Ook het feit dat ik liever een lid ben van een Gang of Corporation, waar ik mijn plezier kan hebben, en ook mijn bijdrage stel ik veel meer op prijs. Ik vraag me nu eigenlijk nog echt af wie dit mysterieuze bericht heeft geschreven, maar daar zullen we nooit achter komen, Anoniem, je wordt bedankt :{

Link to comment
Gangs & Corps

Met de aanwinst van diverse "unieke" concepten in het Gangs&Corps, met De Bananenbende, The Los Santos Crew, en Het Netwerk is de scene levendiger dan ooit... Maar niet heus. Het concept van The City had als doel meer activiteit en rivaliteit te brengen, maar is daar met alle respect grandioos in gefaald. Het resulteerde in veel gezeur van o.a. Sans Scrupules nadat zij een achterstand hadden gekregen in de Forumverkiezingen. Het systeem had zeker finetuning nodig, maar wat er tijdens de verkiezingen gebeurde was voor leden met een voorbeeld functie zéér teleurstellend.

Hier ben ik het niet mee eens. G&C is op dit moment juist lekker actief, misschien zelfs het actiefste deel van het forum. Ik hoor nauwelijks meer geluiden meer dat er niks gebeurt. Of dat door The City komt of door de toegenomen activiteit op forum in het algemeen is moeilijk te zeggen.

Ik vind niet dat The City "grandioos gefaald" heeft. De activiteit in G&C is uitstekend en qua rivaliteit is het allemaal misschien wat minder nu iedereen bij elkaar over de vloer komt, maar als de gangs het prima vinden denk ik dat niemand er mee zit. Het systeem heeft zo nu en dan finetuning nodig en daar sta ik, zoals ik al meerdere keren heb benadrukt, dan ook voor open.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...