Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580380

Editie 360 - Silver's Column


OWN

625 bezichtigingen

Kr4j0zR.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Silverbyte!

Terug op het oude nest

Er is mij geleerd dat je nooit een column moet beginnen met de woorden: '[naam] heeft mij gevraagd een column te schrijven'. Ik ga het voor deze ene keer toch doen. Eerder deze week vond ik in mijn postvak een PB van Dutchy3010 met het genereuze aanbod om nog één keer voor OWN te komen schrijven, bij wijze van nostalgische throwback. Het was een voorstel dat mij verraste, maar wel op een aangename manier. OWN heeft in de loop der jaren zoveel redacteuren gekend, en dat de hoofdredactie van weleer dan bij mij uitkomt voor een column, dat vind ik toch wel speciaal.

"Mijn toetreding tot OWN en mijn promotie tot Superlid lagen niet zo ver van elkaar verwijderd "

Meteen gleden mijn gedachten af naar 2008, het jaar waarin ik een paar maanden lang De Tien verzorgde, samen met Galiorix, een ontzettend toffe peer die we hier helaas al eeuwen niet meer hebben gezien. Het was de periode waarin ik na een break van meer dan een jaar mijn 'comeback' maakte. Die door niemand werd opgemerkt, want laten we eerlijk zijn, meer dan een paar savegame-aanvragen had ik nog niet gedaan. Het was ook toen dat ik het idee kreeg dat ik hier misschien toch maar weer wat langer moest blijven plakken. Ik kan het me niet meer precies voor de geest halen, maar mijn toetreding tot OWN en mijn promotie tot Superlid lagen in mijn herinnering niet zo ver van elkaar verwijderd. Welke er eerst kwam, ik weet het niet meer, maar wat ik nog wel heel goed weet is dat Galiorix en ik elke week weer de grootste lol hadden met het bedenken van gekke De Tien-edities. Er staat me nog iets bij van een De Tien engste celebrities - heerlijk toch. Na een paar maanden besloot ik echter alweer afscheid te nemen, iets wat uiteraard iedereen betreurde.

"Ik kan de rivaliteit tussen MAF en OWN wel waarderen"

We zijn nu meer dan vijf jaar verder en eigenlijk lijkt er niet heel veel veranderd. Vrijwel de gehele huidige redactie is nieuw, maar qua stijl en concept is alles gebleven zoals het was. Ik kan niet zeggen dat ik OWN elk weekend top vind, maar ik heb er wel bijzonder veel respect voor dat het project na al die jaren nog steeds loopt. Sommige dingen zou ik persoonlijk anders aanpakken, maar daarom schrijf ik tegenwoordig ook voor MAF - dingen gaan niet altijd zoals jij wilt. Met de volgende uitspraak ga ik misschien wenkbrauwen doen fronsen, maar ik kan de rivaliteit tussen MAF en OWN wel waarderen. Ik weet uit ervaring dat je toch net iets scherper bent als je weet dat er nóg een forumkrant is die stevige concurrentie vormt. Ondanks dat beide krantjes prima naast elkaar kunnen bestaan, wil je toch graag zelf de beste artikelen op je naam hebben staan; ik denk dat vrijwel alle forumredacteuren dat met me eens zijn.

"Er is geen groter compliment dan een positieve reactie op onze stukjes"

OWN is voor mij een stuk forumgeschiedenis waar je niet omheen kunt. Of je de krant nou waardeert of niet, het is onlosmakelijk verbonden met GTAForum - een kindje waar al jaren door enthousiaste ouders voor gezorgd wordt. Het forum heeft zoveel kleurrijke figuren en momenten gekend, en OWN is één van de plekken waar deze een plekje krijgen. Vóór GTAForummers, dóór GTAForummers.

Het is altijd moeilijk te peilen wie OWN en MAF precies lezen, omdat lang niet alle lezers de behoefte voelen zich echt te mengen in de discussies die naar aanleiding van de artikelen ontstaan. Tegen die leden wil ik graag zeggen: laat van je horen. Zowel hier, op mijn oude nest, als bij MAF is er geen groter compliment dan een positieve reactie op onze stukjes. Het is toch een vrijwillige bijdrage die je elke week levert, die betaald wordt met jullie comments en views. Op dit moment zit ik goed bij MAF, maar een terugkeer bij OWN, ergens in de toekomst, sluit ik natuurlijk nooit uit...

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...