Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79223

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Blo-o-ogs!


Phoenyxar

2001 bezichtigingen

Blo-o-ogs!

Kijk eens aan, nog net op tijd om op donderdag uit te komen, is dat niet mooi? Zo kunnen we dus onze stroom aan onzin voortzetten!

Nou, zo terugkijkend op het voorbije jaar moeten we toch concluderen dat het een vrij succesvol jaar is geweest voor de blogscene. We hebben de opkomst gezien van enkele blijvende blogs en voor het eerst in een aantal jaren is er een echte strijd geweest voor de Award voor Beste Blog. Of die terecht is toegewezen of niet is een discussie die al vaker is gevoerd en dus niet voor hier.

Maar met MAF weg (of voor onbepaalde duur opgeschort) is de vraag natuurlijk wat het gaat worden voor 2014? Als ik zo kijk naar de blogs voor dit jaar dan verschilt het niet zo geweldig veel met de vroegere situatie. Je hebt een wekelijkse OWN (het zit hem in de naam), een onregelmatige Phoenomena (hoi), om de zo veel tijd (2-3 weken) Guard's blog en daarnaast... Nou okej, misschien zie ik het net iets te donker, want sinds kort is er ook DeathBlog, Inactief (slecht gekozen naam), Sans Scrupules-blog en de Sport Blog. Allemaal potentieel nieuwe tegenstanders in de blogscene? Het hoeft niet, maar het de blogscene alleen maar goed doen als ze allemaal proberen tot op zekere hoogte actief te zijn of blijven.

En daarnaast bestaan er ook nog zo vele andere persoonlijke blogs die ons kunnen verrassen door (weer) actief te worden en prachtige artikels te leveren. Wie gaat het zeggen? Misschien wordt er morgen wel nog een nieuwe blog aangemaakt die ons zal verrassen? De mogelijkheden...

Nu, wat is het nut van een artikel als dit? Wel, ik weet het zelf niet zo goed, maar het was al net iets te lang geleden dat ik nog eens iets had uitgebracht en elk beetje activiteit in de blogscene is welkom. Als het meezit kan ik volgende week iets zinnigs zeggen, maar met een blog die uitgaat van persoonlijke ervaringen en verwonderingen kan ik zoiets natuurlijk nooit helemaal garanderen.

Tot een volgende! <3

9 reacties


Recommended Comments

Ik moet zeggen dat het best wel teleurstellend was om de MAF zien te vertrekken. Ik kan wel leven met de OWN maar het is toch jammer dat heel veel intressante column's (en kijk bijvoorbeeld nu eens naar Voorpret) die nu verdwijnen. Natuurlijk was Voorpret al afgelopen, maar you know what I mean :N

Link to comment

Vooral de competitie die het bracht was een goed iets voor de blogscene. Verdere discussies zijn al vaak gevoerd, maar uiteindelijk is het die competitie geweest die de blogscene terug wat heeft doen heropleven.

Link to comment

Ik kom wellicht uit de tijd dat het nog actief was in de blogscene en ik weet dan ook niet persoonlijk wat er zelf is gebeurd in de tijd daarvoor, en daar ben ik ook niet geïntresseerd in. Maar de MAF bracht toch wel elke keer een mooi forumkrantje en toen zag je ook nog de verschillen tussen de forumkranten. Kijk maar eens naar een normale OWN editie, ik vind dat persoonlijk gewoon veel te klein. Toen Dutchy en Thundercover even het roer overnamen vond ik het perfect, intressante column's en het was gewoon compleet. Wellicht een klein puntje voor Ocean Weekly News om oudere artikels eens weer uit het stof te trekken :)!

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...