Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85544

GP Bahrein: BMW derde team


Typhoon

332 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549711.png

Vanmiddag om 13:30 Nederlandse tijd ging de Grand Prix van Bahrein van start. Op pole stond Massa, voor Hamilton, Raikkonen, Alonso en de beide BMW's. En zouden de Spykers de finish halen?

Al meteen bij de start was er sensatie. Raikkonen raakte zijn derde plek kwijt aan Alonso, niet in de eerste bocht, zoals het eerst leek, maar twee bochten later. Ook in het achterveld was het dringen geblazen. Button spinde op het moment dat Sutil zijn neus (nou, eigenlijk de neus van de auto :puh:) tegen de auto van Speed aan reed. Button en Speed moesten opgeven, terwijl Sutil de pits opzocht om zijn neus te laten vervangen. Deze botsing leverde een Safety Car op. Liuzzi dacht slim te zijn door meteen zijn harde banden te vervangen voor zachtere, maar hij had ingehaald tijdens de Safety Car en kreeg in de achtste ronde een Drive Trough Penalty (door de pits rijden zonder stoppen). Weg voordeel.

Na de Safety Car waren er wat kleine groepjes. Hamilton zat vlak achter Massa, terwijl Raikkonen bij de herstart zat te slapen en zo een gat naar Alonso kreeg. Ook kwam er een 'Trulli Train', waar Wurz van het gas af ging en zo Rosberg de mogelijkheid gaf om eraf te schieten. Natuurlijk deed Rosberg dat met alle plezier om zijn P12 aan David Coulthard te geven. Diezelfde Wurz en Coulthard gingen samen met Ralf Schumacher als eerste (op Liuzzi en Sutil na) naar binnen voor een stop. Een ronde later kwam Hamilton binnen, gevolgd door Massa, Alonso, Raikkonen en Heidfeld, die gelijk met Raikkonen naar binnen ging. Alonso verloor zijn P3 aan Raikkonen.

Tien ronden later moet Liuzzi zijn wagen aan de kant zetten met hydraulische problemen, terwijl vlak erna Heidfeld prachtig Alonso buitenom passeert. Heidfeld liet daarmee zien dat we dit jaar echt rekening moeten gaan houden met team nummero drie: BMW.

In ronde 35 wordt het beeld gevuld met rook: Takuma Sato blaast zijn motor op, op een manier die we niet zo vaak meer zien. Ook Coulthard moet opgeven, met waarschijnlijk een kapotte motor. Drie ronden later komt Massa binnen, gevolgd door Raikkonen en Heidfeld, die opnieuw met Raikkonen meeklapt. BMW berekent het precies zo, dat Kubica (P6) er meteen achteraan kan zonder tijdsverlies. Nog een aanwijzing voor een topteam. Alonso en Hamilton komen pas drie ronden daarna binnen, als Webber uitvalt met motorproblemen. Vijf ronden voor het einde blaast ook Davidson zijn Honda-motor op, maar hij blijft doorrijden en legt zo wat vuil op de baan.

Massa finisht als eerste, Hamilton tweede en Raikkonen als derde, gevolgd door Heidfeld en Alonso. Hamilton is hierbij de eerste rookie die zijn eerste drie races op het podium staat, Massa wint zijn eerst overwinning dit seizoen en we hebben drie man met hetzelfde puntenaantal aan de leiding van het kampioenschap.

Uitslag

1. F Massa

2. L Hamilton

3. K Raikkonen

4. N Heidfeld

5. F Alonso

6. R Kubica

7. J Trulli

8. G Fisichella

9. H Kovalainen

10. N Rosberg

11. A Wurz

12. R Schumacher

13. R Barrichello

14. C Albers

15. A Sutil

16. A Davidson

OUT M Webber

OUT D Coulthard

OUT T Sato

OUT V Liuzzi

OUT J Button

OUT S Speed

Door: Thundercover

Afbeeldingen en stand worden zo snel mogelijk bijgewerkt.

4 reacties


Recommended Comments

:tu: Goeie beschrijving. Was best een leuke race en Massa was magistraal. Echt goed. En ik ben na vandaag echt een fan van Nick Heidfeld. Hij liet Alonso echt mooi staan...

Super

Link to comment

Ik post laat maar ik vond het een toffe race.

Spijtif dat fisichella en heikki pas 8 en 9 zijn.

Ik ben fan van renault en vooral van fisichella. :D

Link to comment
Ik post laat maar ik vond het een toffe race.

Spijtif dat fisichella en heikki pas 8 en 9 zijn.

Ik ben fan van renault en vooral van fisichella. :D

Het maakt niet uit of je laat reageert. Het is al leuk dat je reageert :Y

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...