Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85538

Ferrari leidt de dans


Typhoon

337 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Om 13:00 uur Nederlandse tijd begon de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Op vrijdag en de zaterdagochtend waren de eerste trainingen. Er is één team dat de dans leidt: Ferrari, op de voet gevolgd door McLaren en BMW.

Vrije trainingen

Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Bahrein gebeurde er niet al te veel. Raikkonen was het snelst, op de voet gevolgd door Massa.

Tijdens de tweede vrije training gebeurde er wel wat. De motor van Button vatte vlam en Massa die daar vlak achter reed, spinde nadat hij in de olie van Button terecht kwam. COulthard reed niet lang daarna bijna een medewerker van Toyota aan die de remmen controleerde. Ook in de ze training was Raikkonen de snelste, voor Hamilton en Massa.

Op zaterdagochtend zat iedereen tijdens de vrije training zeer dicht bij elkaar. De eerste 11 binnen een seconde en de laatste zat nog geen 3 seconden achter de snelste man. Dat zou wat beloven voor de kwalificatie en/of race. Hamilton was de snelste in deze training, vlak voor Raikkonen.

Kwalificatie

In het eerste deel van de kwalificatie leek het er bijna op dat Williams en Renault zoch zouden verslikken. In de laatste ronde kwamen ze nog net bij de eerste zestien terecht, waardoor ze niet af zouden vallen. Sato, Liuzzi, Speed, Sutil, Coulthard en Albers vielen wel af. Het afvallen van Coulthard was opmerkelijk, maar het was te wijten aan problemen met de versnellingsbak.

Honda had ook met wat geluk de eerste sessie overleeft, maar verder kwamen ze ook niet echt. Barrichello en Button waren de langzaamste van de overgebleven zestien. Ook Ralf Schumacher, Davidson, Kovalainen en Wurz vielen af. De complete teams van Ferrari, McLaren en BMW gingen door, terwijl Renault, Williams, RedBull en Toyota met één auto in de top tien zaten.

Al vanaf het begin van de kwalificatie was het al duidelijk: Massa en Hamilton zouden voor pole gaan. Het werd Massa, voor Hamilton. Alonso leek (voor McLaren) niet vooruit te branden en moest genoegen nemen met P4, achter Raikkonen. De 'eenheid' Ferrari-McLaren-Ferrari-McLaren werd gevolgd door een 'eenheid' BMW-BMW, met Heidfeld voor Kubica. Webber toonde weer eens het potentieel van de RedBull met een keurige achtste plaats, achter Fisico, maar voor Trulli en Rosberg.

Uitslag

1. F Massa

2. L Hamilton

3. K Raikkonen

4. F Alonso

5. N Heidfeld

6. R Kubica

7. G Fisichella

8. M Webber

9. J Trulli

10. N Rosberg

11. A Wurz

12. H Kovalainen

13. A Davidson

14. R Schumacher

15. R Barrichello

16. J Button

17. T Sato

18. V Liuzzi

19. S Speed

20. A Sutil

21. D Coulthard

22. C Albers

Door: Thundercover

1 reactie


Recommended Comments

Was wel een leuke kwalificatie :) Knap van Davidson om nog bijna in de top 10 te komen. Massa weer eerst, hopenlijk word het morgen een Ferrari 1-2.

Nou Albers weer laatst, jammer.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...