Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85544

Kwalificatie: Frankrijk


Typhoon

375 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Vrije trainingen

Tijdens de vrije trainingen had Lewis Hamilton motorproblemen. Zijn motor was namelijk te koud en zette zichzelf dus tot twee maal toe, uit. Daarnaast waren er problemen voor Albers, Alonso en Raikkonen, die in de snelle chicane er afschoten. Het kostte Albers zijn chassis. In de tweede training waren de Toro Rosso's zeer snel, wat ze de rest van het weekend niet meer konden laten zien. BMW was daarnaast een teleurstelling door buiten de top 10 te rijden.

Kwalificatie

Sutil opende om twee uur lokale tijd de officiële kwalificatie van de Grand Prix van Frankrijk. Het leverde hem geen geluk op, want Albers zette voor de tweede keer dit seizoen een snellere tijd. Dat leverde Albers maar liefst P21 op. Vooraan waren McLaren en Ferrari gewoon weer met elkaar bezig. In de allerlaatste ronde viel Sutil nog stil, maar dat maakte allemaal niks meer uit. De teleurstelling was Alexander Wurz, die opnieuw de tweede kwalificatiesessie niet haalde.

De tweede sessie werd een mislukking voor David Coulthard. Zijn versnellingsbak weigerde dienst en DC kon zijn wagen in de pitbox parkeren. Teamgenoot Mark Webber deed het nauwelijks beter en zette zich voor Scott Speed op de 14e plaats. Daarmee was de RedBull Train weer voltooid :sigaar: Niet dat er allemaal negatieve dingen waren, want Honda kwam met beide auto's in de tweede sessie en zette zich daardoor voor Super Aguri.

Na de eerste ronde in de derde en laatste sessie komt Alonso binnen. Er komt rook uit zijn wagen, wat 10 minuten later het einde van de kwalificatie betekent. Of het de versnellingsbak is of toch de motor, zullen we morgen pas weten. Ondertussen doet Kubica lekker mee en zet zichzelf op P4, gevolgd door een goede kwalificatie van de Renaults op P5 en P6. Uiteindelijk is het Massa die de pole pakt, als zowel Hamilton als Raikkonen niet bij zijn tijd kunnen komen. Ferrari lijkt dus weer op de weg terug te zijn.

Uitslag

1. Massa

2. Hamilton

3. Raikkonen

4. Kubica

5. Fisichella

6. Kovalainen

7. Heidfeld

8. Trulli

9. Rosberg

10. Alonso

11. Schumacher

12. Button

13. Barrichello

14. Webber

15. Speed

16. Coulthard

17. Liuzzi

18. Wurz

19. Sato

20. Davidson

21. Albers

22. Sutil

Door: Thundercover

2 reacties


Recommended Comments

Beter! Massa vooraan, Hamilton 2e en Raikonnen 3e. Mooi dat Alonso problemen had, had ik ook wel verwacht want gister ging het ook niet super. Zien wat de race ons morgen brengt :)

Link to comment
Beter! Massa vooraan, Hamilton 2e en Raikonnen 3e. Mooi dat Alonso problemen had, had ik ook wel verwacht want gister ging het ook niet super. Zien wat de race ons morgen brengt :)

Er is een aardige kans op regen, dus... :D

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...