Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85518

Frankrijk: Ferrari slaat terug


Typhoon

460 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549711.png

Na de dominantie van McLaren in Noord-Amerika, slaat Ferrari in Europa weer keihard terug met een dubbelzege. Helaas kon Felipe Massa zijn pole niet behouden en ging Kimi Raikkonen er met de winst vandoor.

Vlak voor de start was het rennen geblazen voor Sutil. Zijn wagen wilde niet starten en hij moest dus rennen naar de pits om in de reservewagen vanuit de pits te starten. Ondertussen startte de rest van het veld wel. Raikkonen kwam goed weg en pakte meteen Lewis Hamilton in de eerste bocht. Achter hem tikte Davidson Liuzzi aan, die de controle over zijn wagen verloor en op zijn beurt Davidson en zichzelf definitief uit de race tikte. Davidson kon nog wel de pits halen, maar daar bleef het ook bij. Een bocht verder verremde Trulli zich en tikte Kovalainen aan. Die spinde en moest in de pits zijn banden wisselen. Helaas was zijn race nu zo goed als voorbij.

Daarna zat Alonso vast achter de langzamere BMW van Nick Heidfeld. Rosberg zat er ook niet ver vanaf. Niet ver daarachter zat een grote groep achter de langzame Barrichello. Deze mannen, Barrichello, Schumacher, Webber, Coulthard, Wurz, Sato en ook een beetje Speed, hielden P10 t/m P15 bezet. Schumacher merkte al gauw dat hij op dit circuit niet zo makkelijk langs Barrichello zou komen en tot zijn stop lukte hem dat ook niet. In de 15e ronde kwamen Hamilton en Alonso binnen, waarbij Alonso gelukkig voor hem, voor Barrichello de baan op kwam. Na de stops van de Ferrari's en Heidfeld haalt Alonso Fisichella in, wat hem een ronde eerder niet lukte. Helaas voor Alonso zat hij weer vast achter de BMW van Heidfeld.

78192.jpg

Alonso zat vast achter Heidfeld

In ronde 29 kwamen de beide Spykers tegelijk binnen, met Sutil enkele seconden voor Albers. Sutil had een goede stop, maar Albers niet. De lollypop-man draaide het bord om, maar Albers was zo slim al te denken dat hij mocht gaan. De tankslang zat er echter nog in en met alle geweld rukte Albers deze los uit de tankinstallatie en liet de tankslang het circuit zien. De tankslang vond dat echter niet erg leuk en Albers moest de auto dan ook snel langs de kant zetten. Gelukkig raakte niemand ernstig gewond door het terreur van Albers.

In de 32e ronde pakte Alonso dan eindelijk Heidfeld. Heel veel had hij er niet aan, aangezien hij vijf ronden later al weer naar binnen ging. Hamilton was vlak daarvoor al naar binnen gegaan en kwam bij de uitgang Kubica tegen. Kubica wilde, zoals een autocoureur zich hoort te gedragen, als eerste de bocht in, wat Hamilton hem ook wel gunde. Een bocht later sloeg Hamilton alsnog toe door Kubica aan de binnenkant te pakken.

Na de stop van Massa in ronde 42, is het in ronde 46 de beurt aan Raikkonen om zijn laatste stop te maken. Nu behoudt hij de leiding, wat hem later de overwinning zal schenken. Vier ronden later weet Button niet of hij binnen wil komen of niet, want bij de ingang van de pits raakt hij bijna de muur die de pits en het circuit scheidt. Een ronde later zijn de kansen op een overwinning voor Hamilton weg. Hij stopt voor de derde maal en komt meer dan dertig seconden achter Massa weer op de baan.

78202.jpg

De winnaars van de GP van Frankrijk



Ondertussen zijn Wurz en Kovalainen verwikkeld in een gevecht om P15. Uiteindelijk schieten ze samen rechtdoor en kan Speed aanhaken. Dit is echter voor korte duur, aangezien zijn versnellingsbak het begeeft. Daarna is het wachten op de finish, waarbij Hamilton voor de achtste keer in acht wedstrijden op het podium komt. BMW doet goede zaken voor het constructeurskampioenschap en Alonso wordt uiteindelijk 7e. Achter hem pakt Jenson Button zijn eerste punt van het seizoen, en daarmee ook het eerste punt van Honda van het seizoen.

Uitslag

1. Raikkonen

2. Massa

3. Hamilton

4. Kubica

5. Heidfeld

6. Fisichella

7. Alonso

8. Button

9. Rosberg

10. Schumacher

11. Barrichello

12. Webber

13. Coulthard

14. Wurz

15. Kovalainen

16. Sato

17. Sutil

DNF Speed

DNF Albers

DNF Davidson

DNF Trulli

DNF Liuzzi

Door: Thundercover

8 reacties


Recommended Comments

Ferrari oppermachtig, McLaren kon niks doen :) Lekker veel punten gescoort, ik dacht dat Massa ging winnen, maar hij had pech met die achter blijvers. Erg leuke race, alleen hoe dom is Spyker/Albers. Eerst sturen ze beide auto's naar binnen, en dan neemt Albers die slang ook nog mee omdat hij te vroeg weg rijdt. Echt te dom.

Goed stukje Thunder.

Link to comment

Albers wil de, nu bijna onbereikbare, stap naar een topteam nemen. Moet je vooral dit soort dingen uithalen. Albers rijdt volgend jaar niet en Sutil zit bij een topteam, zo zal het waarschijnlijk zijn :Y

Verder inderdaad een leuke race :Y

Link to comment

Albers komt idd in gevaar. Spyker had het ook heel lastig deze race, eerst de kapotte auto van Sutil, daarna met zijn 2'en de pits in, daarna Albers met de slang, en als laatste nog Sutil die een drive-trough krijgt.

Link to comment

Weet een topstukje. Moet eerlijk wezen heb het eerste half uur gemist doordat ik teveel met een verslaving bezig was. Daarbij vind ik het nog steeds minder leuk als vroeger zo zonder Schumacher. Maar was blij dat Ferrari weer eens de Mc Larens zoek gereden heeft.

Link to comment

Ergens hoop ik dat Albers aankomende week in de punten gaat rijden, het was dan wel een domme actie maar dat gezeik (bv Niki Lauda) erover vind ik ook wel erg overdreven. Dan neemt Albers wel gewoon eerst een cup-a-soupje voordat ie gaat rijden :Y.

Link to comment

Helaas, Preddy. Een cup-a-soup hoor je om 4 uur te nemen en dan is de race al afgelopen, dus dat zal niet helpen :N

Link to comment

Die Duitsers willen toch dat Albers weggaat, dan kan de Duitse testcoreur van Spyker misschien voor Spyker gaan racen. Ze gaan trouwens een dvd naar Albers sturen, daar laten ze de pitstop van Hamilton zien, dan kan hij het leren ^^ (Was natuurlijk wel een grapje van ze :puh:)

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...