Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85609

Kwalificatie Monaco


Typhoon

228 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Na een constante aflossing van de 1e plaats tussen Hamilton en Alonso, is Alonso de winnaar geworden. Hij mocht vandaag zijn 1e pole voor het team van McLaren bijschrijven. Ferrari's kracht was in de strijd om pole echter afgezwakt naar één coureur, nadat Raikkonen zichzelf uitschakelde.

Vrije Trainingen

Op donderdag waren de vrije trainingen van Monaco al. In tegenstelling tot veel andere vrije trainingen gebeurde er in Monaco heel wat. Diverse ongelukken van coureurs, zoals Fisichella, Ralf Schumacher, Davidson, Sutil en ook Hamilton, waren het thema van die dag. Vooral de eerste bocht was voor sommige lastig, want met een klein beetje onder- of overstuur sta je al meteen in de bandenstapels. Zover kwam Albers niet, want zijn motor stopte ermee, waardoor hij samen met het probleem in de kwalificatie extreem weinig ronden heeft gereden. Sutil heeft wel veel ronden gereden, en in de vrije training op zaterdag was hij in de regen het snelst. De mannen van Spyker waren dus weer even blij.

Kwalificatie

Waar in de vrije trainingen ongelukken nog een belangrijke rol speelden, kwamen die in de kwalificatie niet voor. Albers was in het eerste deel nog het meest interessant, met een hydraulisch probleem, op het gevecht tussen Alonso en Hamilton natuurlijk na. Ralf Schumacher haalde wonderbaarlijk de tweede kwalificatie niet, samen met de mannen van Spyker en Super Aguri, en Scott Speed.

In de tweede sessie is het meteen afgelopen voor Raikkonen. Hij raakt in zijn outlap bij de chicane licht de muur, maar net genoeg om zijn voorwielophanging te beschadigen. Gevolg: een actie à la Schumacher. Weten we tenminste ook waarom hij hier was :clown: Maar Massa kan met zijn Ferrari ook niet echt potten breken en het lijkt een McLaren-BMW gevecht te worden, terwijl ook RedBull lekker gaat. Misschien te lekker, aangezien Coulthard Kovalainen duidelijk hindert. De stewards grijpen in en Coulthard mag niet aan de derde sessie deelnemen. De nummer 11 uit de tweede sessie mocht in plaats van David meedoen, en zo reed Button samen met Barrichello toch in de derde sessie.

Massa lijkt in de derde sessie niet op gang te komen. Hij stopt als eerste bij zijn team, gevolgd door Hamilton en Alonso. De McLaren-coureurs vechten om pole, terwijl de rest moet toekijken en proberen om dan die derde plek, die door vele coureurs tijdelijk gepakt wordt, definitief te pakken. Dat lukt uiteindelijk toch Massa, waardoor Ferrari nog wel een troef heeft voor morgen. Fisichella zit daar verrassend achter, net als Rosberg. BMW Sauber stelt voor sommigen misschien wel een beetje teleur, met een zevende en achtste plek. Alonso pakt uiteindelijk de pole af van Hamilton, die met een tweede plaats nog steeds een grote kans op de overwinning heeft.

Uitslag

1. Alonso

2. Hamilton

3. Massa

4. Fisichella

5. Rosberg

6. Webber

7. Heidfeld

8. Kubica

9. Barrichello

10. Button

11. Wurz

12. Liuzzi

13. Trulli

14. Kovalainen

15. Raikkonen

16. Coulthard

17. Davidson

18. Speed

19. Sutil

20. Schumacher

21. Sato

22. Albers

Door Thundercover

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...