Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580319

Editie 386 - Game On!


OWN

486 bezichtigingen

wUFSWTk.png

Ah15J6r.png

Welkom bij weer een nieuwe Game On! Deze week een iets andere insteek dan de vorige keren. Ik heb besloten om het een beetje te veranderen omdat ik denk dat het nieuws-gedeelte weinig meerwaarde heeft in dit item. Maar daarvoor hebben we iets nieuws in de plaats. Namelijk 'Voorbeschouwing'.

Gamer van de week

Deze week hebben we als 'Gamer van de week'. Phoenyxar. Moderator van dit forum en hoofdredacteur van OWN. Hieronder kan je zijn top-3 vinden.

BOfMfKX.png

Assassins Creed II

De omgeving, de sfeer... Ezio! Ja, Assassin's Creed II was mijn eerste poging naar de franchise en in mijn mening ook de perfecte instap ervan. Achteraf gezien vind ik het dan toch spijtig om te zien dat geen van de latere (of vroegere) AC's me dat gevoel van deze game hebben doen herleven of overtreffen. Brotherhood had een zeer degelijke poging daartoe, maar uiteindelijk kan niets Ezio's zoektocht en groei overtreffen. Voor mij belichaamt deze game wat Assassin's Creed moet en kan zijn. Prachtig.

4uDLQJ6.png

The Saboteur

Eén van de meest underrated games ooit. Werkelijk waar. Volledig kapot gemaakt door de critici destijds en ik heb het toen een kans gegeven, beste random beslissing van mijn leven. Heb de game nu toch al een drie keer voltooid en een keertje de game volledig uitgespeeld.

En als dat geen uitdaging klinkt dan heb je gewoon nog nooit The Saboteur gespeeld. Grafisch niet de sterkste, physics niet te sterk, maar plezier, uitdaging, sfeer... Met in totaal ongeveer +1500 opdrachten ben je met The Saboteur maanden kwijt. Lastig te omschrijven waarom ik het zo goed vind, dit is gewoon een spel dat je moet ervaren om er een mening over te vormen. Nu al vijf jaar verder zie ik wel dat het steeds meer en meer gedateerd aanvoelt, maar het blijft gewoon geweldig. Mijn ultieme game zou dan ook een fusie zijn van The Saboteur en de volgende...

fwtvabx.png

GTA IV.

Indrukwekkend. Dat is wat IV was voor mij. Rockstar had zich nooit echt bezig gehouden met een diepe verhaallijn, maar deed dit wel voor IV en dat heeft het voor mij ook gedaan. Nee, het is geen 9 uur-trilogie van Tolkien, maar het was voor mij evenzeer een epos (in drie delen zelfs achteraf) van groots formaat. Niet iedereens meest geliefde GTA, maar voor moeten de anderen opkijken naar IV, V was een aardige poging om hem te overklassen, maar door de meerdere verhaallijnen miste de game de diepgang die IV kon brengen en het is daar dat de game echt uitblinkt. Nog steeds mijn favoriet, wie weet voor hoe lang?

Voorbeschouwing

Hier geef ik wekelijks een voorbeschouwing van een game, oftewel een game die nog niet te koop is. Hoe ziet de game eruit en wat zijn de mogelijkheden? Deze week The Sims 4.

GTAGames.nl afbeelding
Deze week dus over The Sims 4. Hij is vorig jaar aangekondigd en ligt over 3 maanden op 2 september in de winkel. Maar is de game de moeite waard? Is de game vernieuwend? En krijgen we weer heel veel uitbreidingen die ze er ook gewoon gelijk in hadden kunnen doen?

Er zijn enkele grote veranderingen, de eerste is op emotioneel gebied. Dit houd in dat de Sims zich veel menselijker gaan gedragen. Je sims zitten in een bepaalde stemming en zullen zich ook zo uiten. Als een sim verdrietig is omdat hij net is afgewezen zal de stemming ook verdrietig worden. Ze zullen dan minder goed functioneren op hun werk. De opties passen zich dus aan, aan de stemming.

Iets anders wat de sims realistischer moet maken is multi-tasken. Dit is in mijn ogen een grote verandering aangezien je in andere delen nooit kon praten en eten tegelijk, iets wat natuurlijk erg raar is. Dit stelt je in staat om meerdere kwaliteit tegelijk te trainen en hoef je nu ook niet meer een bepaalde tijd per dag in te plannen om met bijvoorbeeld je vrouw te praten. Je kan gewoon onder het eten en bijvoorbeeld onder het tv kijken met elkaar communiceren.

Maar dit is natuurlijk niet alles. Ook is het bouwsysteem erg veranderd. Je hebt nu veel meer mogelijkheden: je kan makkelijk een kamer vergroten en je hebt heel veel verschillende soorten daken. Ook het maken van Sims moet veel beter worden, Je kan namelijk nu zelf alles aanslepen i.p.v. dat je een bepaalt aantal keuze's hebt. Verder zijn er natuurlijk ook nog andere veranderingen zo claimt de maker ook dat de wereld er veel levendiger uit komt te zien.

41boAX2.jpg?1

Naast een singleplayer wordt het ook eens tijd voor een echt goede multiplayer. Dat heb ik persoonlijk heel erg gemist in de laatste Sims. Terwijl je juist zoveel mogelijkheden hebt en je er zoveel mee kan doen. Het zou toch fantatisch zijn om een wereld te hebben met vrienden waarin iedereen een sim bestuurd? Maar dat blijft tot nu toe alleen een droom aangezien hier nog niks over bekend is. En anders blijft het wachten op een knappe kop die daarvoor een mod ontwerpt.

Maar natuurlijk kennen we The Sims ook als een serie die heel veel uitbreidingen voor heel veel geld uitbrengt. Meestal gaat dit om uitbreidingen die ook makkelijk in het basisspel verwerkt kunnen worden. Wat zeg nou zelf, iedereen kan toch een optie om dieren toe te voegen bedenken? Al met al ziet de game er goed uit maar ik hoop zelf dat er in de standaard editie al dieren zitten en dat je in de standaard editie al op kamers kan gaan.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...