Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581780

Editie 387 - OWNews


OWN

893 bezichtigingen

ownews6zkyq.png

eu9qYED.png

Voorwoord

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zondag 22 juni: Welkom bij een splinternieuwe OWNews. Deze editie staat weer vol met opmerkelijk nieuws wat je deze week misschien hebt gemist. Graag wil ik even je geheugen opfrissen want het forum kent immers geweldige uitspraken en discussies. Daarom heb ik een handje vol nieuws verzameld en uitgebreid verslagen in deze rubriek.

Ook volgende week wordt weer een leuke week dus pak je agenda erbij want er zijn weer genoeg verjaardagen en jubilea's wat niet vergeten mogen worden. Bovendien zijn er tal van contests aan de gang die je absoluut niet mag missen. Schrijf je in of volg ze op de voet.

Ik wens je veel lees plezier en vergeet niet om je mening achter te laten!

Aantal woorden in deze editie: 2.437

hoogtepuntenn2qwd.png

Nieuwe GTA Online update beschikbaar: 'I'm not an hipster!'

GTAGames.nl afbeelding
Wie afgelopen dinsdag zijn PS3 opstartte, met daarin GTA V, kreeg een leuke verassing. Namelijk een update van maar liefst 101MB! Wat zit er allemaal in en wat kun je ermee?

GTAForum - Dinsdag 17 juni: Rockstar bewijst zichzelf weer door wederom een nieuwe update uit te brengen voor immens grote GTA V. Als je dacht dat het niet groter kon, dan heb je het mis. Rockstar voegde namelijk 7 nieuwe voertuigen, 2 nieuwe wapens, 12 nieuwe jobs, 170 nieuwe kledingstukken en nog veel meer. Een hele goede reden om het te gaan installeren dus. Als je wilt weten hoe de auto's eruit zien, dan hoef je niet ver te zoeken. @Joriz heeft namelijk alles voor je gefilmd zodat je lekker snel je keuze kan maken bij het kiezen van je splinternieuwe (hipster) auto. Dat is best wel #SWAG van Joriz of niet dan?

dezeweek4vcgg.png

Geen ruk aan

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Maandag 16 juni: Zoals iedereen wel weet, is het subfora van The Underground een ware hemel voor spam en lekker dom lullen. Vooral dat laatste werd iets te serieus 'genomen' door @Dr.Oppai want hij vond het aardig rustig in de diepe grotten van The Underground. Hij dacht namelijk dat iedereen even terug 'getrokken' was voor een momentje met hun zelf. Het was zo 'klaar' als een klontje dat dit natuurlijk juist was, alleen gebeurde het niet in de bekende grot. Nee, in tegendeel zelfs. Zo doet @Tommy-Vercetti het op school en @Phoenyxar tijdens een examen. Handig tijdens wiskunde, dat aftrekken.

'There is a new sheriff in town!

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Dinsdag 17 juni: Na een hele lange vergadering waarbij alle crewleden aanwezig waren, heeft @Jacky-2007 besloten afstand te doen van zijn moderatie en nederig stulpje genaamd GTA Forum contests. Hij besefte dat hij op dit moment te weinig tijd had om zijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Vanaf heden mag @Guardian1980 zijn taken overnemen. Dit is wel even wennen, aldus de kersverse nieuwe eigenaar van het subforum. "Had ik geweten hoeveel extra PB'tjes mij dit zou opleveren, dan had ik er wat langer over nagedacht; m'n inbox stroomt over..." zei Guardian1980. Maar stiekem vindt hij het wel leuk hoor, al die aandacht. Dus heb je een idee voor een ijzersterke contest, geneer je dan niet en stamp die inbox van Guardian1980 vol.

Voetballen tegen kangoeroes

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Woensdag 18 juni: Vandaag was het dan zo ver. Australie moet tegen Nederland voetballen en dat ging niet onopgemerkt. Het subforum WK 2014 is momenteel al een drukbezochte ple maar zodra Nederland moet voetballen, barst de bom. Veel leden laten hun mening achter en proberen de wedstrijden te voorspellen. En als hun favoriete ploeg speelt, zijn er ook mensen die een compleet verslag posten. Dat gaat wel verdeeld over verschillende posts natuurlijk.

Nederland heeft de poule fase weten te overleven door Australie in te maken met 3-2. En dat was niet zo gemakkelijk als de Hollanders hadden gedacht. De eerste helft was namelijk vrij pittig en was dan ook een drama om aan te zien. Van Gaal haalde even zijn toverpoeder uit zijn zak en Nederland ging weer met de wind mee en speelde als een ware held van het veld. Ik mag zeggen dat Australie een moeilijke tegenstander was.

Opgeheven

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Donderdag 19 juni: Nu alle events achter de rug zijn, heeft Covesight een vaarwel blog online gegooid. Hierin staat wat er nu verder gaat gebeuren met The Covesight Coporporation en het eiland.

Het hele subforum wordt opgeruimd en klaar gezet voor het forum archief en zal daarna worden opgeheven. Het eiland zal rustig kunnen genieten van het heerlijke weer in San Andreas, alleen nu zonder enige dorpsbewoners. Het einde van een tijdperk is dus aangebroken. Herinneringen zullen blijven alleen is de feit bikkelhard: Covesight is niet meer!

Nostalgie!

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Vrijdag 20 juni: Oude TV shows worden nog regelmatig naar boven gehaald door diverse leden omdat ze tegenwoordig niet meer worden uitgezonden of omdat de hedendaagse TV shows niet meer kwalitatief zijn. Vandaag was het de beurt aan; , @Joriz, @ERRWINS en @Rinaldootje. Twano deed alsof hij B100 was en kreeg zogenaamd een inkomend gesprek. Hij nam op met de beroemde woorden: Hier B een nul nul. Waarop de baas (Joriz) antwoordde: Waar ben je nu, B100? Ben je die clown en acrobaat al op het spoor? ERRWINS kroop in de huid van Vlugge Japie en vertelde de baas dat hij ze zag rijden in een rode auto richting het circus. Handige Harry (Rinaldootje) had ondertussen al een klein bommetje klaar gemaakt alleen drukte hij per ongeluk op het activeringsknopje waarmee de bom ontplofte. Hij verzekerde de anderen dat een foutje moest kunnen. B100 deed daarna de grote baas na met de beroemde scheldwoorden; Uilskuiken, zak patat! Vlugge Japie vond dat maar raar want dat zei de baas altijd en vroeg dan ook waarom hij dat dan zei. Handige Harry zei dat de baas zijn telefoon had vernield.

Rare vogel

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zaterdag 21 juni: Zoals veel mensen wellicht weten, worden er nog zelden postduiven gebruikt. @Dotz is van mening dat zelfs de post wordt onderschept door spionerende NSA en gebruikt daarom dan ook nog steeds de (betrouwbare) postduiven. Maar de PTT (PostNL) wil vliegtax in gaan voeren en dat wil Dotz niet betalen. Iets wat nog al logisch is want postduiven zijn maar onschuldige vogels. Aangezien Dotz weigert te betalen, verft de PTT al zijn duiven groen bij het sorteercentrum zodat ze langzamer en lager vliegen dan normaal. Dotz heeft ondertussen een advocaat ingeschakeld die gespecialiseerd is in rare vogels. Ik ben bang dat deze zaak nog een staartje krijgt.

Geld als water

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zondag 22 juni: Steam, een platform voor het aanschaffen en spelen van games, heeft wederom het beroemde summer sale. Voor veel mensen, zoals ook de leden van het GTAForum, zorgt dit event ervoor dat ze eigenlijk games kopen die ze eigenlijk niet nodig zijn. Hetzelfde gedrag wat vrouwen vertonen bij het shoppen naar kleding. Vele gamers worden naar de site gelokt door de koopjes van tot wel 80% korting en dan is weerstand bieden moeilijk, ook al heb je er niets aan. Games waar je tot op de dag vandaag nooit iets van hebt vernomen, gaan nu als warme broodjes over de digitale toonbank. Steam is eindelijk van zijn stoffige games af en vele gamers zijn weer tevreden voor een week. Heb jij nog wat gekocht of zit je te wachten op een game die uiteindelijk in de sale terecht komt? Deel je ervaring dan in dit topic. Wees niet bang, je bent niet eerste en vooral niet de laatste die een miskoopt doet.

volgendeweekirct4.png

Verjaardagen

GTAGames.nl afbeelding
Helaas verklapt @Dexist zijn avatar als dat ik het over hem wil gaan hebben maar dat mag de pret niet drukken. Deze dappere jongeman wordt namelijk op 26 juni 24 jaar oud! Aangezien ik deze week helaas zijn jubilea heb gemist, geef ik hem even wat extra aandacht bij zijn verjaardag!

Dat zijn naam Dexist is, was al algemeen bekend maar waarom registreerde hij zich op het forum? Het antwoord op die vraag was even zoeken maar ik heb het dan uiteindelijk toch gevonden. Hij registreerde zich op het forum omdat hij net GTA San Andreas had gekocht, wat in die tijd net uit was, alleen wou het spel maar niet werken op zijn PC. Wat bleek nou? Hij had een dvd speler in zijn PC nodig om het spel te laten werken. Natuurlijk begreep de jonge Dexist dat toen nog niet maar nu denkt hij: Dat ik dat uberhaupt heb gevraagd. Maar dat terzijde, terug naar het forum! Zodra je eenmaal geregistreerd bent, wil je natuurlijk het forum even verkennen. Voor Dexist betekende dat, dat hij hier regelmatig even keek en uiteindelijk dan toch heeft besloten om volledig actief te worden. Het resultaat? Vele GTA's die in zijn collectie met games, een recent begonnen contest en een forum met daarachter een leuke community. Ja, je kunt wel zeggen dat hij zich hier thuis voelt. Bij deze wil ik je dan ook van harte feliciteren! :)

GTAGames.nl afbeelding
Als je deze avatar voor het eerst zou zien, zou je denken dat hij vier persoonlijkheden zou hebben. Natuurlijk is dat niet het geval maar zijn avatar heeft wel een andere betekenis. De avatar van @Tommy-Vercetti toont aan dat hij zich uitermate thuis voelt in de (anime)gang genaamd The Underground. Op 26 juni wordt deze anime fan 19 jaar oud en het zal dat dan ook groots gaan vieren met zijn vrienden van The Underground. Helaas kan ik niet veel over onze Tommy vinden en kan dus ook niet een heel mooi lijstje maken met zijn prestaties. Maar ik kan hem wel alvast van harte feliciteren met zijn verjaardag! :)

Jubilea

GTAGames.nl afbeelding
Voor de een hele bekende en voor ander een raadsel maar een ding is zeker, hij heeft een blauw jasje aan dat niet te missen valt. @Megadreams viert op 26 juni zijn 6 jarige jubileum en dat mag niet ongezien aan onze neuzen voorbij gaan. Traditie getrouw ga ik heel zijn forum geschiedenis bij langs zodat jij, de trouwe lezer, weet met wie je te maken hebt. Hier komt ie dan:

Megadreams registreerde zich op 26 juni 2008 en het duurde even voor hem voordat hij uiteindelijk zijn doel bereikt had, Superlid. Hij moest maar liefst 2.5 jaar wachten op de titel maar wat was het waard want in het jaar daarop, 2011, werd deze getalenteerde jongeman beloond met een forumaward en wel Beste Superlid 2011. Dat bleef niet onopgemerkt bij de rest van de crew want mede dankzij dit resultaat heeft hij Megalid overgeslagen en werd hij direct Moderator en WikiGTA medewerker. Laten we zeggen dat het een "small step for man, big step for Megadreams' was. Datzelfde jaar, op 18 maart, besloot hij OWN mee te helpen met het publiceren van een geweldig weekkrantje. Dat heeft hij dan ook enige tijd gedaan maar helaas heeft hij zijn taken neergelegd. Ook was Megadreams medeverantwoordelijk voor het Jaarboek. Een boek wat jaarlijks verschijnt met alle hoogte-en dieptepunten van het forum. Ook was hij lid van het inmiddels gestopte Covesight Community, een project waar menig lid jaloers op mag/kan zijn. Covesight had het niet alleen tot corporation geschopt, ze stonden dan ook bekend om hun eilandje in de zee bij Los Santos. Al om al, een lijst waar je U tegen zegt. Bij deze wil ik je dan ook van harte feliciteren met je jubilea!

GTAGames.nl afbeelding
@Die Hard viert op 29 juni zijn 8 jarige jubileum op het forum. Die Hard heeft veel voor het forum betekend en verdiend daarom ook veel respect op het gebied van prestaties. Benieuwd wat die prestaties zijn? Hier komen ze:

Die Hard registreerde zich op 29 juni 2006 op het forum. Een datum die zijn leven veranderde. Zijn grootste prestatie is toch zijn inbreng bij Covesight. Een gang met een groot project, iets wat ik al benadrukte bij @Megadreams. Die Hard stopte al zijn vrije tijd in het project om het beter en beter te maken. Dat werd door vele leden gewaardeerd en zo ook door de crew. Na 2 jaar te knutselen aan het project waardeerde de crew zijn werk zo erg, dat hij superlid werd. Maar daar stopt het nog niet. Hij ging door en het befaamde eiland werd groter en groter en kreeg er een eilandje bij, genaamd Adelaide. Het project was een heuse volwaardige server geworden waar menig lid zich vermaakte. In 2013, 4 juni, werd Die Hard opnieuwe gepromoot, dit maal tot Megalid. Ook was hij al gast moderator in het subforum van Covesight, iets wat je niet zomaar wordt. Helaas kwam aan al dat harde werk aan Covesight een eind en besloten de server eigenaren het eiland voor goed met rust te laten zodat het kon genieten van een wel verdiend pensioen. Die Hard, nu Covesight is gestopt, hoop ik dat je actief blijft op het forum zodat we Covesight nooit zullen gaan vergeten en wellicht is het een idee om een keer per maand een event op het eiland te houden? In ieder geval, van harte met je jubilea en zeker nog vele jaren meer!

Contest

GTAGames.nl afbeelding
Fans van Minecraft opgelet! Er is een heuse contest om de beroemde game heen gezet zodat je het maximale uit je spel ervaring kunt halen. Ben je creatief en kun je goed met Mincraft overweg? Geef je dan op want de contest op zich is een hele opgave. Wat kun je verwachten? Er wordt namelijk van je verwacht dat je, op advies van de host @Dexist, iets gaat bouwen. Hoe je dit doet, maakt niets uit, als het maar gebeurd. Zodra je het klaar hebt, kun je het op sturen waarna Dexist uitgebreid rond kijkt en foto's maakt. Deze foto's komen op het forum te staan zodat leden kunnen stemmen. Dus als ik jouw was, niet twijfelen, gewoon mee doen! Inschrijven kun je hier doen!

GTAGames.nl afbeelding
Na een lange stilstand heeft Sans Scrupules een oude contest nieuw leven in geblazen. In plaats van 'Het Kerstprobleem' maken ze er nu een zomer probleem van, namelijk Sans Soleil. Wat is de bedoeling hoor ik je denken. Vrij simpel. Sans Scrupules hebben wat hulp gekregen van @Joriz die hun een subforum heeft geschonken. Alleen heeft deze subforum een geheim wachtwoord. Je kunt achter dit wachtwoord komen als je de hints opvolgt in de daarvoor bestemde kalender. In totaal zullen er 15 hints vrijgegeven worden waardoor het bij elke hint gemakkelijker moet worden. Denk jij de code te kunnen kraken? Kijk dan hier even in de kalender. Ik wens je veel succes want ik word er nog niet echt wijzer van.

Dit was OWNews voor deze week. Volgende week kunt u uiteraard een nieuw stukje verwachten. Hebt u nieuws waarvan u denkt dat het hier thuis hoort? Meldt het dan even door hier te klikken. Hartelijk dank! :)

12 reacties


Recommended Comments

Die Hard viert op 29 juni zijn 8 jarige jubilea op het forum
Nu ik toch bezig ben met mierenneuken zal ik je er ogenblikkelijk op attenderen dat 'jubilea' de meervoud van 'jubileum' is
Link to comment

Ontzettend bedankt voor het mooie stukje over Covesight en de beschrijving van mijn forumcarriére, ERRWINS! Één opmerking: ik denk dat ik de promoties vooral te danken heb aan de Voorpret-reeks die ik samen met @Jesperkaj heb geschreven, aangezien toen beide promoties plaats vonden. :)

Link to comment

Graag gedaan, ik heb het met plezier geschreven! Ik hoop dat je op het forum blijft ondanks Covesight stopt! ;)

Dank je wel, Dutchy. Dat is wel mijn bedoeling en ik zal beter op de foutjes letten :engel:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...