Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579980

Editie 6 - Actueel


Dutchy3010

623 bezichtigingen

blog-33831-1159397468.jpg

Newsflash

Vrijdag 25 augustus 2006

Twee doden bij blikseminslag

In Voorne zijn er twee doden gevallen bij een blikseminslag op een kerkhof. Er vielen ook drie gewonden. Alle aanwezige muzikanten vielen neer, 5 bleven liggen. Één ervan was op slag dood, de andere drie werden nog gereanimeerd. Dit mocht helaas voor een meisje van 14 niet meer baten…

Pluto is geen planeet!

Op donderdag 24 augustus hebben wetenschappers de Internationale Astronomische Unie besloten dat Pluto geen planeet meer is. Dit gebeurde in Praag. In de vergadering werd vastgesteld wat precies een planeet is. En Pluto behoorde daar niet bij. Sinds de ontdekking (1930) is er al een discussie of Pluto een planeet is of niet.

Zaterdag 26 augustus 2006

VVD wilt belasting verminderen

In de verkiezingscampagne staat dat ze de belastingen met 3% willen verminderen. Zo willen ze de belasting op erfenissen halveren. Startende ondernemers zouden de eerste 3 jaar geen belasting hoeven betalen. Verder moet de kinderopvang voor mensen die werken gratis zijn.

Vermiste vissers terug in eigen land

Drie Mexicanen hebben negen maanden op een bootje op de Stille Oceaan rondgedobberd. Ze zijn in leven gebleven door het eten van vis en zeevogels. Daarbij dronken ze regenwater. Hun boot kwam in moeilijkheden en dreef zo’n 8000 kilometers van de kust. Sommige mensen geloven het verhaal niet, en denken dat ze drugs wilde smokkelen.

Maandag 28 augustus 2006

Elektronisch Paspoort

In een Elektronisch Paspoort zit een chip. Hierop worden naam, geslacht, geboortedatum en een foto opgeslagen. De eisen voor de foto zijn streng: er mag niet worden gelachen en de achtergrond moet grijs zijn. Over drie jaar komen er ook vingerafdrukken op de chip te staan. Deze paspoorten zijn ingevoerd omdat het de fraude met paspoorten zal verminderen.

Meerderheid zonder kinderopvang

Meer als de helft, zo’n 60% van de gezinnen, maakt nooit gebruik van de kinderopvang. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) blijft dan de moeder thuis om voor de kinderen te zorgen. Slechts 14% kiest voor betaalde opvang buitenshuis.

Dinsdag 29 augustus 2006

Minder politie bij betaald voetbal

Het afgelopen seizoen is er een stuk minder politie ingezet in de strijd tegen het voetbalvandalisme (de zogenaamde Hooligans). De politie was bijna 184.000 uur op de been, dat is ruim 30.000 uur minder dan in het seizoen 2004-2005. Er waren door de play-offs meer wedstrijden, dus deze daling is opvallend te noemen…

Woensdag 30 augustus 2006

Meldingen over pesten groeit flink

De meldingen over het pesten groeit flink. Het is in een jaar tijd verdubbeld, van 5% van de incidenten naar 10% van de incidenten. Dit betekent niet dat er ook meer gepest wordt. Er kunnen ook meer mensen zijn die het melden, omdat de scholen het probleem steeds serieuzer gaan aanpakken.

Donderdag 31 augustus 2006

Vakbond vreest enorm lerarentekort

De komende jaren zullen er steeds meer onbevoegde docenten komen. Een lerarentekort dreigt door vergrijzing: de oudere leraren gaan met pensioen, en de gehoopte nieuwe toestroom van leraren blijft uit. De zij-instromers zouden daar een oplossing aan kunnen bieden. Dat zijn leraren die al een vak hebben, maar daarnaast in een verkorte cursus ook een ander vak kunnen geven. De vakken met het grootste lerarentekort zijn: Economie, Wiskunde, Natuurkunde en Duits.

Proef tegen files mislukt

Op de A2 werd er een proef gedaan, door de maximum snelheid te verlagen. De proef werd gestart in juni 2006. Het leverde echter alleen maar meer files op. Rijkswaterstaat en de politie zeggen nu dat dat niet heeft geholpen. Op de drukste momenten van de dag waren de automobilisten zelfs gemiddeld acht minuten langer onderweg.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...