Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585641

Editie 392 - Interview


OWN

305 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

eu9qYED.png

Deze week hebben we @Thundercover te gast. Onze Global Moderator en Burgemeester gooit zijn boekje open.

Ontdek het hier!


Welkom, Thundercover. Het is alweer een half jaar geleden dat je een interview hebt gehad en natuurlijk is er in dat half jaar flink wat gebeurd. Maar goed, laten we niet op de zaken vooruit lopen, we beginnen bij het begin. Hoe beschrijf jij je forum carrière? Hoe heb jij het, in jouw ogen, zo ver geschopt om Global Moderator te worden?

Mijn forumcarrière zou ik als normaal beschrijven: promoties van SL tot GM achter elkaar zonder stapjes terug. Ook binnen de crew ben ik nauwelijks van fora gewisseld: ooit begonnen bij Computer Talk, later G&C erbij en bij promotie naar GM Computer Talk laten vallen. Beetje saai dus in vergelijking met sommige anderen. :puh:

Hoe ik het tot GM geschopt heb? Goede vraag. Ik denk dat het vooral actief blijven en betrokken blijven bij het forum is geweest. Ik ben begonnen puur in Computer Talk met hulp geven, maar als moderator was ik vaak ook bij forumbrede discussies betrokken en ben ik begonnen met het helpen bij updates naar nieuwe forumversies door de skin te verzorgen. Ik denk dat die ontwikkeling naar een globale instelling de admins heeft doen besluiten dat ik geschikt zou zijn als GM toen de rang werd teruggebracht.

Global Moderator lijkt me alles behalve saai. Je lost de problemen op waar normale Moderators niet uit kunnen komen en helpt mensen tussendoor. En dankzij je ervaring in Computer Talk heb je uiteindelijk je kunsten kunnen laten zien bij de admins, petje af. Mis je Computer Talk wel eens of ben je er nog steeds kind aan huis?

Vroeger las ik natuurlijk alles in Computer Talk, maar dat doe ik niet meer. Ik heb nu meer zaken waar ik mij mee bezig moet houden, dus ik heb er ook de tijd niet meer voor. En gelukkig hebben we daar twee uitermate geschikte moderators lopen, dus dan hoef ik ook niet alles te lezen. :D

Maar wanneer je de tijd hebt, lees je graag alles even door denk ik. Als Global Moderator moet je natuurlijk overal ogen hebben, heb je een subforum in gedachte waarbij je denkt dat het beter kan? Met beter bedoel ik overzichtelijker en netter.

Ik lees voornamelijk door wat mij interesseert of mijn aandacht trekt. Ik kan mij zo geen forum voor de geest halen dat ongeordend of onoverzichtelijk is. De meeste fora bevatten duidelijke lokale regels en algemene topics. Of het moet de Prullenbak zijn, dat is inmiddels een vuilnisbelt geworden.

Haha, daarvoor heeft het ook die naam gekregen denk ik. Naast Global Moderator ben je ook 'Burgemeester' in The City. Hoe bevalt je die baan en hoe hou je alles netjes binnen de lijntjes?

Dat bevalt mij prima. Het is in mijn ogen sowieso nodig dat er iemand speciaal op G&C gezet wordt. Aangezien ik bij de eerste keer dat dat ter sprake kwam gangloos was heb ik mij aangeboden, en nadat NandroDavids er wilde stoppen ben ik gevraagd het over te nemen.

Het fijne is dat er redelijk los gemodereerd kan worden. Dat is tegelijk een nadeel, aangezien er daardoor vaak een grens ligt die voor sommige leden nogal 'uit het niets' komt. Er wordt dan wat minder gewaarschuwd voor gedrag om gangs hun eigen gang (hihi) te laten gaan. Ik wil duidelijk los van de gangs staan om ze in hun eigen waarde te laten en niet mijzelf overal te laten zien. Ik denk dat ik het op zich goed doe (afgezien van de scores voor en de snelheid in afhandeling van gang wars), en hopelijk vindt de rest in G&C dat ook.

Als The City Manager bij TOC, mag ik zeggen dat ik niets te klagen heb. Je reageert vaak op tijd (hihi) en bent behulpzaam. Hoe sta je tegenover de huidige corporation verkiezingen, heb je een voorkeur of maakt het je niet zoveel uit? Aangezien je wel een gang verleden hebt, als ik me niet vergis?

Ik heb altijd bepaalde voorkeuren voor teams in G&C gehad. Dat is logisch als ik er dagelijks ben en contact heb met de actieve leden aldaar. Dus dat kan ik dus moeilijk ontkennen. Het lijkt mij niet handig om als neutrale partij die voorkeuren te delen met de rest van het forum. Ondanks dat ik alles zo objectief mogelijk benader zullen dan al mijn acties met argusogen gevolgd worden.

Ik heb in het verleden inderdaad bij The Oceans gezeten, waar ik korte tijd Co-Leader ben geweest en waar vanuit ik bij Oceans Weekly News terecht ben gekomen. Ik heb niet bij andere gangs gezeten.

Netjes dat je het bij je neutrale staat blijft, dat kan ik erg waarderen. Zoals je al aangaf, heb je in het verleden bij The Oceans gezeten. Hoe kijk jij naar hun terug keer?

In het begin vroeg ik mij af of het wel zo'n goed idee was. Het was inmiddels toch wel een legende geworden met een uitzonderlijke reputatie die ik niet vergooid wilde zien worden. @Dutchy3010 heeft het echter fantastisch aangepakt en er staat nu opnieuw een prachtige gang dat de afgelopen tijd al veel heeft georganiseerd. Achteraf gezien heeft de keuze voor heroprichting dus goed uitgepakt.

Er was toch een klein beetje angst dat de legendarische gang zijn eigen naam zou bedoezelen dus. Maar gelukkig bleef dat uit. Genoeg over het forum gepraat. Wat doe je in je vrije tijd? Heb je hobby's die je vol passie uitoefent en/of werk je?

In mijn vrije tijd naast mijn studie doe ik aan gamen, programmeren, tafeltennissen, uitgaan, en het volgen van voetbal, autosport en wat tv-series.

Dat is wel een bescheiden antwoord. Zou je wat meer kunnen uitlichten?

Programmeren doe ik voornamelijk in PHP, al kan ik ook prima met Java overweg. Als ondersteunende (script)talen gebruik ik HTML, CSS en SQL.

Ik speel regelmatig racegames en verder waar ik die periode zin in heb. Nu zijn dat Lego-games, Civilization en FIFA, maar GTA kan ook regelmatig in dat rijtje zitten.

Je bent dus goed in het programmeren en dat doe je dan ook voor het forum. Kun je een paar voorbeelden geven wat van jouw hand zijn?

Natuurlijk. Naast de Orange Dawn skin heb ik bijvoorbeeld gezorgd voor enkele chatcommando's die gebruikt zijn voor de awards en heb ik enkele bugs verholpen bij de laatste update van het G&C-systeem (gemaakt door @PatrickW). In het verleden heb ik een uitbreiding gemaakt voor het reputatiesysteem toen dat tijdelijk gebruikt werd. Daarnaast zijn er nog wat kleine toevoegingen voor de crew om bepaalde taken makkelijker uit te voeren.

Op sommige gebieden ben je dus een verlossende engel die menig crewlid wel eens uit de brand heeft geholpen. Hierbij zijn we alweer aan het einde gekomen van dit interview. Heb je nog iets wat je kwijt wilt aan de leden van het forum, OWN of G&C?

Welke rang je ook hebt, in welk gedeelte je ook actief bent, alle activiteit wordt gewaardeerd. Blijf dus vooral gezellig posten, ideeën delen in Feedback, Snapmatics delen, meetings en evenementen starten, discussiëren en projecten onderhouden. Het is allemaal mogelijk en meer dan je op het eerste gezicht zou denken als je een goed idee hebt! ;)

Hartelijk dank voor dit inerview, Thundercover. We spreken elkaar wel weer!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...