Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582051

Editie 36 - Game On


Dutchy3010

527 bezichtigingen

oc_own_gameon.jpg

De leek 'SamShine' heeft het onderstaande getypt.

En jahoor, de geruchtenpot is weer gevult tot op de rand, ik hoop dat hij niet gaat overstromen, gelukkig zijn daartussen alweer wat dingen opgehelderd met feiten. Deze ga ik is lekker voor jullie op een duidelijk rijtje zetten. :)

20 GB versie van de Playstation 3 verdwijnt half...

De Playstation 3 heeft 2 verschillende versie's; eentje met een harde schijf van 20 Gb en eentje met een harde schijf van 60 Gb. Degene waar je het minste troep op kwijt kan mist ook nog de Wifi adopter (die niet los te koop is) , wat de 60 Gb versie dus wél heeft. De 60 Gb versie kost de grote van zijn harde schijf, met een nu erachter. Nu zijn het ook geen gigabytes, maar euro's of dollars. Een klein verschil... Maar dat wist je waarschijnlijk al. :)

Nu is het algemeen bekend dat de versie van 60 Gb én de 20 Gb versie in zowel Japan als Amerika verkrijgbaar zijn, waar de 60 Gb versie er in Europa alleen voor staat. De geruchten gingen dat de 20 Gb versie in zowel Amerika en Japan uit de schappen gehaalt zou worden (en dus ook niet meer geproduceert zou worden), omdat hij niet goed verkoopt. Hierdoor zou hij natuurlijk ook nooit in de Europese schappen landen. Hier heeft Sony (gelukkig) duidelijkheid in; de 20 Gb versie blijft in Japan en gaat uit de Amerikaanse schappen. Omdat hij in Japan nog wel verkocht werd, waar dat in Amerika amper of zelfs niet het geval was.

Nu ben ik er om er ook even mijn mening op te laten schijnen. ^^ Naar mijn idee is het geen goeie keuze van Sony, waar dat wel zo zou zijn als hij van Microsoft zou komen. De 20 Gb PS3 is gewoon compleet, Wifi heb je niet persé nodig en ik heb de 20 Gb op mijn Xbox 360 nog lang niet vol. Al dat wel zo is kan je hem gewoon uitbreiden met een normale 2'5 hardeschijf, die meestal nog goedkoper zijn dan die € 100,- die je voor het duurste pakket van de Playstation 3 betaalt.

Aan de andere kant zou Microsoft er wél goed aan doen hun goedkoopste pakket, de Core, uit de schappen te halen. Deze blijft gewoon incompleet, met het oog op Xbox Live en extra content. Goedkoop is duurkoop word er meestal gezegd, bij de Core klopt dat. Aan 512 Mb, wat de grootste memorystick is die er te koop is voor de Xbox 360, heb je lang niet genoeg als je een paar dingen van Xbox Live Marketplace afhaalt, waardoor je dus een € 100,- dure harde schijf zou moeten kopen, en wat is het verschil tussen de Core en de Premium? :roll:

ps3_20gb.jpg

Tot nooit ziens, groeten; Europa

MSN op de Xbox 360, en hoe?

Algemeen bekend is Microsoft zowel de ontwikkelaar van de Xbox 360 en MSN, waarbij beiden erg afhankelijk zijn van contact met andere. Microsoft is nu op het idee gekomen om beide te gaan combineren, waarom zou je eigenlijk niet moeten kunnen MSN'en op je Xbox 360? Natuurlijk moet dat kunnen, dus dat gaat gebeuren. Op de officele site is een bericht geplaatst waarin alles word uitgelegd. Dat bericht kwam natuurlijk ná allemaal geruchten. Er was een filmpje gelekt waarin de nieuwe functies van de 'mei Dashbord update' werden uitgelicht. Microsoft kon er natuurlijk niet onderuit om dan gelijk alle details vrij te geven, wat dus is gebeurd. ^^

De belangerijkste nieuwe functie was dus het intergreren van MSN, waarvan de mogelijkheden mij mee en tegen vallen. Zo kan je tot 600 contacten in je 'lijst' toevoegen, lekker veel. :) Maar wat heb je eraan als je maar 6 gesprekken tegelijk kan voeren? :7 Persoonlijk vind ik dit erg zwak van Microsoft. Met de 'normale' MSN kan ik immers een bijna onbeperkt aantal gespreken openen, waarom zou de Xbox 360, die vele malen krachtiger is dan mijn computer, dat dan niet kunnen? Natuurlijk moeten er nog andere dingen op de achtergrond kunnen draaien, maar dat heeft mijn PC ook... Het is hopen dat dat limiet snel omhoog word gegooid, 6 is immers erg weinig.

Als je MSN't moet je natuurlijk wel snel kunnen typen (*kuch*), wat met een controller niet zo lekker gaat. Daarom brengt Microsoft een apparaatje uit wat je onder je controller kunt klikken. Het ziet er erg strak uit, maar of het lekker werkt weet ik niet. Wel heb ik even in de lucht proberen te typen met mijn Xbox 360 controller zonder dat ding, het werkt best oké. Al moet je daarvoor wel eerst de controller iets lager beetpakken, anders verdraai je je duimen. Echte conclusies kan je natuurlijk pas trekken als je ermee 'gespeelt' hebt. Als het neit gaat werken koop ik wel een USB-toetsenbord, wat dus de 2e optie is.

Verdere vernieuwingen van de 'mei Dashbord update' vind je dus 'hier'. ;)

1176215970_7_3.jpg

Zo licht 'ie dus in de hand.

Xbox 360 verkopen fake!

Begrijp het niet verkeert. ^^ Maar in een artikel op de website van 'Information Arbitrage' word beweert dat Microsoft de verkoopcijfers van de Xbox 360 heeft verdraaid, zo zouden er in plaats van de aangegeven 10.4 miljoen er 'maar' 9.7 miljoen verkocht zijn. Waarom Microsoft dit heeft gedaan is mijn niet duidelijk, misschien weet een van jullie het? Het hele artiek van Information Arbitrage vind je 'hier', dus daar zijn conclusies iets duidelijker uit te trekken.

''Ook deze Game on is weer geschiedenis, tot de volgende keer. Dat is de toekomst. :sigaar:

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...