Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581204

Editie 402 - Jet's Column


OWN

525 bezichtigingen

7IYuFxC.png

Soms komt de overheid in het nieuws op een manier waar je broek van afzakt. Zo las ik afgelopen week dat het Ministerie van Financiën lijkzakken gaat veilen. Volgens een woordvoerder was het een afweging tussen het "ethische probleem" van de verkoop van lijkzakken tegenover het geld. In dit geval is voor het geld gekozen, omdat het geld is van de belastingbetaler. (Opmerkelijk hoe ze het "de belastingbetaler betaalt hiervoor" er dit keer weer wel bij halen. Dat gebruiken ze ook echt te pas en te onpas om hun (bizarre) acties die geld opleveren te verdedigen, terwijl ze dat bij acties die geld kosten doorgaans niet noemen. Ze hadden ook gewoon kunnen zeggen dat de 80 paletten met lijkzakken in de weg stonden.)

Het was voor mij in eerste instantie niet geheel duidelijk waarom het Ministerie van Financiën lijkzakken in het bezit heeft. Ministerie van Veiligheid en Justitie, ok. Ministerie van Defensie, vooruit. Maar Financiën en lijkzakken...wat moeten we daarvan denken? Via een andere website vernam ik het antwoord op dit vraagstuk: het Ministerie van Financiën heeft de lijkzakken die in het bezit waren van het Ministerie van Defensie op de veilingslijst gezet.

Tja, dat het Ministerie van Financiën bezig is met de Financien van andere Ministeries, lijkt me nogal logisch. Maar serieus; in tijden van economische crisis, in tijden waarin MinFin eigenlijk keihard zou moeten werken om ons uit de crisis te halen, gaan ze lijkzakken verkopen. Voor 4000 euro totaal, op een begroting van in 2014 ruim 255 miljard euro. Gezien de enorme bureaucratie binnen onze overheid denk ik dat ze toch beter de tijd die dit genomen heeft (een gehele kosten/baten analyse, met analyse van de ethische aspecten) aan belangrijkere zaken hadden kunnen besteden... Zaken die ons zouden helpen in het bestrijden van de crisis, bijvoorbeeld.

Maar mocht je als fervent GTA-speler interesse hebben in de veiling, ga dan gelijk door naar de veilingsite. Echt een koopje voor gemiddeld maar EUR 1,60 per stuk, en ze zijn nog ongebruikt ook! Als je maar in de gaten houdt dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie de koper waarschijnlijk wel een poosje blijft volgen...

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...