Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581445

Editie 402 - Spotlight


OWN

375 bezichtigingen

spotlightz8u0i.png

PXuIMby.png

Kleine feitjes

Thriller is een van de bekendste nummers van Michael Jackson. Thriller is geschreven door Rod Temperton en Michael Jackson zelf, en bevat een gesproken gedeelte van Vincent Price, acteur in vele horrorfilms, die de griezelstem aan het einde van het nummer insprak. Oorspronkelijk zou het lied "Starlight" hebben geheten.

Videoclip

Michael en zijn date Ola Ray rijden met een auto door het bos als deze zonder brandstof komt te zitten. De scène ademt de sfeer van de jaren ’50. Ze besluiten samen verder te lopen door dit donkere bos. Michael vraagt haar of zij zijn vriendin wil worden. Zij vindt dat goed, ook al waarschuwt hij “niet als andere mannen" te zijn. Als de volle maan verschijnt, verandert Michael in een angstaanjagend weerwolf monster. Hij krijgt onder andere een wolfachtig gebit, gele weerwolf ogen, klauwen en hij gromt. Zijn date gilt van angst en slaat op de vlucht, maar de tot weerwolf getransformeerde Michael haalt haar in en valt haar aan met zijn klauwen.

Vervolgens blijkt dit een scène te zijn uit een horrorfilm, waarnaar Michael en zijn date kijken in een bioscoop (het Palace Theatre in Hollywood). Michael vindt de film vooral grappig maar zijn date is bang en gaat weg. Michael gaat achter haar aan en de muziek begint.

Vervolgens lopen de twee door een mistige straat, waarbij Michael haar plaagt met de coupletten uit Thriller. De date heeft het weer naar haar zin en kan om Michael lachen. Ze passeren een begraafplaats, waar de lijken beginnen te leven, ondersteund door de tekst van Vincent Price:

'"Darkness falls across the land

'The midnight hour is close at hand

'Creatures crawl in search of blood

'To terrorize your neighbourhood

'And whomsoever shall be found

'Without the souls all getting down

'Must stand and face the hounds of hell

'And rot inside a corpse's shell

'The foulest stench is in the air

'The funk of forty thousand years

'And grizzly ghouls from every tomb

'Are closing in to seal your doom

'And though you fight to stay alive

'Your body starts to shiver

'For no mere mortal can resist

'The evil of the thriller."

Michael en zijn vriendin worden omringd door zombies en Michael blijkt zelf ook een zombie te zijn. Hier zijn we aangekomen bij het instrumentale gedeelte van het nummer, waarbij Michael en de ondode een dans uitvoeren, op de muziek van Thriller, terwijl zijn date vlucht naar een verlaten huis, waar Michael en de zombies langzaam proberen binnen te breken. Net voordat ze haar aanraken, wordt zij wakker gemaakt door de echte Michael (“wat is er aan de hand?”). Hij brengt haar naar huis, maar als de clip eindigt, kijkt Michael recht in de camera waarbij hij zijn gele weerwolf ogen laat zien.

Impact van de clip

De videoclip van Thriller was voor het eerst te zien op MTV één jaar en één dag nadat het album uitkwam, 2 december 1983. Door de grote populariteit van het nummer draaide MTV het nummer soms wel twee keer per uur (dit is vooral opvallend door de lengte van de clip van 13 minuten). De video won de MTV Video Music Award for Best Choreography in 1984.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...