Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580610

Editie 404 - Jet's Column


OWN

452 bezichtigingen

7IYuFxC.png

Mea culpa. Mijn rubriek is te laat. Was het glád vergeten, met de introductie van de Achievements...

Over achievements gesproken: na lang overleg, veel werk van Thundercover en maanden van het achter de reet aanzitten van iedereen die ermee te maken heeft, zijn ze eindelijk hier (ok, leuk, nou zit dat super vervelende Koningslied weer in mijn hoofd)... Nog maar weer eens een poging van ons om de instelling van leden te veranderen.

Iedereen heeft altijd zoveel commentaar. Er wordt niet genoeg gepost. De GTA fora zijn niet actief genoeg. "Vroegah was alles beter", het zou de lijfspreuk van veel oudgedienden op dit forum kunnen zijn. Maar wat is er gedurende de jaren nou daadwerkelijk gewijzigd? Er zijn sinds "dé tijd" 2 grote nieuwe GTA's gereleased en meerdere kleine, dus dat kan het probleem niet zijn. Wat dan wel?

De oudgedienden zijn ouder geworden. Dat is misschien wel hét probleem. Maar cijfers liegen niet en inderdaad; er wordt veel minder gepost. Daar hebben onze oudgedienden wel degelijk gelijk in. Hoe komt dat?

Ik denk zelf dat het komt door de instelling van de leden. Als ik een topic aanmaak in een forum, wordt er genoeg op gereageerd. Dus de interesse om het over GTA te hebben bestaat zeker wel. Dat is duidelijk. Dat is wat ons allemaal hier met elkaar verbindt. Waarom worden er dan zo weinig topics aangemaakt? Het meest zichtbaar is dat wel in het Vice City subforum, kijk maar naar de starters van de topics waar de laatste tijd op gereageerd is:

Schermafdruk%202014-10-19%2021.56.33.png

Ik tel twee hele oude topics, de rest van de topics zijn allemaal aangemaakt door Me, Myself and I. Met een gemiddeld aantal reacties van 22 2/3 blijkt de animo wel degelijk aanwezig.

Dat is dus het probleem van dit tijdperk, en lang niet alleen op dit forum. Het lijkt of de "jeugd van tegenwoordig" alles in hapklare brokken moet hebben. Alles moet klaar staan, alles moet snel gaan. Niet zelf denken, maar voor je láten denken, en wellicht ergens je eigen plasje overheen doen. Hopelijk zorgen de Achievements op een verandering van deze instelling. Ben benieuwd.

1 reactie


Recommended Comments

Sowieso worden fora minder aantrekkelijk denk ik voor mensen om kennis te delen. Op dit forum is er qua gta in mijn geval alleen in het begin écht sprake van geweest, toen ik zelf vaker GTA speelde. Maar ook op andere fora (bijv. het hulpverleningsforum) waar je daar eerst alleen voor expertise zou komen, kan je nu ook gewoon in Sociale media groepen terecht.

Maar ach, dat hoort juist dan ook wel bij het ouder worden. Ik maak nu vele topics aan in lifestyle,dat zou ik vroeger ook niet hebben gedaan. Toen was ik ook ongenuanceerder in mijn posts en in het leven, dat is en was ieder kind.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...