Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580526

Editie 410 - Jet's Column


OWN

321 bezichtigingen

7IYuFxC.png

Vorige week schreef Cabyon over de plaats van dit forum in het dagelijks leven. Dit forum, een forum, of nog breder: de visuele wereld.

Hoewel het, net als voor Bassieboy35, een "feest van herkenning" voor mij was, vond ik het eigenlijk een zwaarmoedig bericht. In beginsel heeft Caby natuurlijk gelijk, maar ik ben het niet eens met zijn eigen conclusies uit het verhaal. Wat zijn de redenen voor mensen om actief te worden op het forum? Of nog beter: wat zijn de redenen om actief te blijven op een forum?

Inmiddels ben ik bijna 9 jaar lid op dit forum. Daarvan ben ik ruim 8 jaar crewlid; het is dus duidelijk dat ik mijn gehele "forumleven" activiteit heb vertoond. De ene keer wat actiever dan de andere keer, ook mijn activiteit gaat met "ups" (2014 bijvoorbeeld grotendeels) en "downs" (2012 grotendeels). Uit de colum van Cabyon kan ik afleiden dat (grote) activiteit op een forum met een druk sociaal leven eigenlijk niet kan. Is dat zo?

Toen ik net op het forum kwam, had ik inderdaad niet zo'n druk sociaal leven. Maar intussen heb ik mijn universitaire studie afgerond, heb ik een bestuursjaar gedaan bij de studievereniging (wat betekende: enorm veel feesten, erg hard werken en heel veel nieuwe contacten), spreek ik nagenoeg elke dag af met vrienden of kennissen (meestal samen eten, vaak filmpje, anders drankje doen in de stad of natuurlijk stappen), werk ik fulltime (over het algemeen veel méér dan fulltime zelfs), ga ik vaak naar mijn familie toe (terwijl ik in een andere stad woon), sport ik (als ik geen blessure heb) drie keer per week en kan ik ook nog gewoon genieten van een avondje alleen op de bank.

Ik vind het persoonlijk erg jammer dat er vaak een stigma op een actief lid wordt geplakt. Zoals hierboven beschreven heb ik op dit moment een enorm druk leven, niet alleen op sociaal vlak maar eigenlijk op alle vlakken. Waar komt het forum dan in mijn leven voor...?

Het forum komt kijken wanneer ik "zin" heb in het forum. Als ik zin heb om op het forum te posten, dan post ik op het forum. Als ik zin heb om een project te starten, dan start ik een project. Als ik zin heb om eens wat grondig aan te pakken op dit forum, dan doe ik dat. Als ik zin heb om nieuwsberichten te plaatsen, dan schrijf ik die (zoals je merkt heb ik daar niet heel vaak zin in ;)). Heb ik geen zin in het forum, dan ben ik ook niet aanwezig. "Zin" houdt uiteraard wel verband met drukte; in een hele drukke week heb ik minder snel "zin" om mijn computer aan te zetten, heb ik minder snel "zin" om te reageren, heb ik minder snel "zin" om ergens moeite voor te doen. Maar drukte is slechts één van de vele oorzaken die mijn "zin" in het forum bepaalt.

Leden gaan niet weg vanwege een "ineens druk sociaal leven". Leden gaan weg omdat ze prioriteiten anders hebben gesteld, omdat zij dingen niet of minder leuk vinden of dat er andere veranderingen in het leven zijn: met andere woorden; als hun "zin in" anders is geworden. Je kunt een even druk leven hebben, maar keuzes anders maken. Je kunt het prettiger vinden om een avond alleen op de bank te zitten, in plaats van alleen achter de PC. Nagenoeg niemand heeft geen tijd om niet op het forum te kijken, zeker met de huidige technologieën maak je mij dat niet wijs. Het komt allemaal terug op dat ene woord: "zin" hebben om iets te doen. Heb ik zin in het forum, dan heb ik er ineens ook tijd voor, hoe druk al het andere ook is. Wellicht niet elke dag, maar wel vaak.

Dus leden die weg gaan, hebben niet "ineens een druk sociaal leven". Ze hebben gewoon geen zin meer in het forum. Daarom komen leden ook wel eens terug. Dus Cabyon: Froodooo hoeft niet ineens een minder druk sociaal leven te hebben, hij heeft er gewoon weer zin in! :D

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...