Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580520

Editie 410 - Interview


OWN

335 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

Dat is het dan weer. Mijn laatste interview, en wat voor een. Geniet van dit atyipische interview met NicolaB! Volgende week is jullie geliefde Bassieboy35 jullie (terug) van dienst!


Dag Nicola! Welkom in dit OWN-interview, hoe gaat het ermee?

Hangt er vanaf wat je onder het laat vallen.

:puh:

Je gezindheid natuurlijk, en alles wat dat ook mag beïnvloeden!

Pfoe. Tja, als je goed wilt horen: goed!

:puh:

Ik wil alleen maar de waarheid horen hoor.

Jawel, maar als ik over van alles moet zeggen hoe het ermee staat, dan zijn we morgen nog niet klaar. Anyway, hallo Eliott

:)

Hoe gaat het ermee?

Met mij gaat het prima hoor.

;) Ben je ooit al eens geïnterviewd voor OWN, of een andere blog?

Euhm wel al een paar keer voor OWN geloof ik. En voor de rest van wat dingen buiten het forum.

Vond je dat leuk, zo'n interviews?

Hangt er vanaf waar het over gaat. In sommige interviews kan je echt kennis delen, dan is het wel leuk.

Daar ga ik mee akkoord. Over kennis gesproken: studeer je nog, of kun je de lezers misschien wat vertellen over je professionele activiteiten?

Euhm jawel. Ik studeer momenteel Integrale Veiligheidskunde. Voor de rest werk ik nu parttime/deeltijd bij de politie en brandweer (vrijwillige brandweer). Dus het ene weekend draai ik een 24 uur-shift hier op de brandweerkazerne, het andere weekend een dienst bij de politie.

Betekent dat branden blussen en boeven vangen, of schuilt er ook wat saaier werk achter?

Nouja, saai vind ik het niet. Maar het wordt inderdaad wel steeds meer beleidswerk. Dat vind ik leuk. ^^

En wat doe je dan, bij zo'n 'beleidswerk'? Ik denk niet dat alle lezers zich daar een beeld bij kunnen voorstellen.

Tja, ik kan het wel allemaal in detail uitleggen maar ik denk dat men daar ook niet wijzer van wordt.

Kort en bondig dan!

Nja, dat wordt hem niet. Of ik moet met luxe woorden gaan smijten.

Zoek op qua veiligheidsbeleid en dat in combinatie met brandweer en politie en je kan zien waar ik tegenwoordig steeds meer mee bezig ben. Vooral qua crisismanagement op dit moment. Maar goed, ik studeer nog. Dus het kan ook zijn dat ik gewoon diensten draai in de functies waar ik destijds ben voor aangesteld. Dus wel gewoon brandjes blussen en de noodhulp. Maar goed, da's wel genoeg info over m'n school/werk denk ik.

Haha, ik hoop dat de lezers er wijzer zijn uitgekomen. Wat doe je nog zoal, naast je studies en werk?

Af en toe wat gamen en op gtaforum zitten. Voor de rest heb ik niet echt veel tijd ertussen.

Speel je ook andere games dan GTA? Ik heb begrepen dat je op PC gamet, correct?

Dat is correct. Ik speel van alles en nog wat.

Een kleine selectie uit je meest gespeelde games?

Tja. Het is wel over een periode van zes jaar.

Ga je gang.

League of Legends, BF2, CoD4, WoT & Command&Conquer Generals: Zero Hour

:puh: En momenteel speel ik vaak War Thunder, zoals ook in een topic op GTAF staat.

Nice. Blijft GTA je favoriete franchise, tussen die andere?

Onder andere. Ik vind vele andere franchises ook leuk. Hitman ook niet te vergeten natuurlijk :-P

Daar droeg ik met commando 6 jaar lang een signature van ;p Dus daar zit ik ook op een forum van.

"Met commando". Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar ik vermoed dat vele lezers dat niet doen. Kun je kort en bondig verklaren wat je daarmee bedoelt?

Ik had van 2005 tot 2013 (geloof ik) een ander account op gtaforum, dat heette commando. Dat account werd destijds verbannen van het forum. En nu zit ik op het forum, onder een streng toezicht met een 80% waarschuwingsniveau. Maar goed, ik ben dus dezelfde persoon van dat account.

Verschillende namen, zelfde mensen. Ervaar je het forum anders onder een andere naam?

Nee hoor. Gedraag me er niet anders door. Daardoor mensen op het forum ook niet echt denk ik. Zie het als een namechange.

Maar terug op GTA. Aangezien je op PC speelt, heb je GTA V al eens kunnen spelen?

Ik koop waarschijnlijk bij de release GTA5. Ik hoop dat het forum er actief aan gaat deelnemen, dat maakt het wel wat leuker.

Liggen je verwachtingen hoog bij GTAV?

Nah, eigenlijk zie ik wel wat het brengt. Ik volg weinig nieuws over GTA5 (vooral inhoudelijk).

Dat is wel verstandig, zo'n 'spoilers' zijn nooit leuk, of toch niet als je het verhaal belangrijk vindt. Vind jij de storyline in GTA's een belangrijk element?

Zie mijn reactie op deze stelling, in de vorige OWN.

"Vooral de gameplay is voor mij belangrijk, daarin vind ik de engine ook belangrijk (een auto tot een kadertje vormen als je er tegen aan botst, of de ragdoll physics). Het verhaal staat voor mij op de 3e plek." Gemakkelijkheidshalve even gekopiëerd. Je bent dus iemand die vooral graag freeroamt?

Ik ben iemand die de gameplay het belangrijkste vind in een game. Freeroam is een belangrijk element in GTA-gameplay.

Leukste vind ik aan een spel, als je dat freeroamen kan noemen, dat je uit the box kan spelen. Dat je juist ook uit het verhaal kan stappen en andere dingen kan doen. Niet het paadje volgen, maar door zee zwemmen om je doel te benaderen, dat soort dingen.

Dat is waar. In wat voor map speel je dan het liefst? Eerder groen, zoals V of SA (hoewel je V nog niet gespeeld hebt), of toch het dichtbevolkte Liberty City?

Dat maakt me niet zo veel uit eigenlijk. Ze hebben beide hun voor- en nadelen.

Gevarieerd dus. Ik heb zin in een paar random GTA-gerelateerde vragen, dus laten we dat maar doen! Wat is je favoriete voertuig, uit eender welke GTA?

Zelfde.

:puh: Het leuke van GTA vind ik juist dat je een ruim scala aan voertuigen tot je beschikking hebt. Voor het ene doel is dit mijn favoriet, voor het andere doel weer een ander voertuig.

Als jij het zegt... En je favoriete missie?

Kan ik niet tussen kiezen. Zeg ik nu, ik vind dit een geweldige missie, zeg ik morgen wat anders. Ben niet zo van dat tussen a en b kiezen. Geef mij maar een open vraag.

Maar je mag uit 't hele alfabet kiezen.

:(

Geef mij maar een open vraag

:puh:. Als liefst nog er lekker over discussieren. Dat vind ik leuk. Vandaar dat je me dat ook vaak ziet doen op het forum.

Haha, ik vraag me überhaupt af of iemand geïnteresseerd is om een interview met mij te lezen.

Dan moet jij het interessant maken hé.

;)

Dat gaat me niet lukken in een interview. Zorg dat ik wat leuks vertel en concludeer het ;p

Ik voer soms uren lang interviews met mensen in mijn werkgebied. Dan haal ik dingen aan die ze gezegd hebben in het uiteindelijke rapport, maar meer ook niet. Dat neem ik als kennis mee. Anders wordt het typisch zo'n NicolaB stuk om te lezen; enorm saai (als je niet of gematigd geïntereseerd bent)

Vertel wat over interviews in je werkgebied. In welke functie doe je dat? Wie interview je? Vind je het leuk mensen te interviewen?

Dat hangt er vanaf, maar dat is globaal gezien ambtsgeheim, sorry.

Oow, nu wordt het interessant...

Lol, nouja het is veiligheid eh. Daar moet je niet zo veel uitspraken over doen, vooral over schema's en personen. Dan kan de veiligheid in het geding zijn. Vandaar vertel ik daar ook niet zo veel over, dat vind ik privé en/of ambtsgeheim

:puh:.

't Is waar, de veiligheid is belangrijk. Je 'dienst' bij de politie, is dat als agent, of..? Wat kun je ons daarover vertellen?

Dat hangt er vanaf ehm... De ene keer loop ik een dienst in de functie van hoofdagent (waarvoor ik ben afgestudeerd verleden jaar.) De andere keer doe ik het als "stage" voor m'n vervolgstudie. Vaak is het ook soms in zo'n combinatie dat de functie alleen terug te zien valt aan het eind van de maand in mn salarisopgave.

Wat is je vervolgstudie precies?

Integrale Veiligheidskunde. Wat gewoon dus inhoud dat je veiligheid in de breedste zin gaat zien op beleidsniveau. Dus niet meer monodisciplinair, maar multidisciplinair. Niet meer alleen vanuit politie of brandweeroptiek, maar ook vanuit vele andere invalshoeken. Hoe kijkt de gemeente tegen criminaliteit aan en welke rollen hebben andere actoren. Na mijn studie hebben we wel alle facetten behandeld. Maar goed, je moet het dus vanuit de management-/beleidsoptiek bekijken. Het is niet zo dat je als ivk'er op een ambulance moet zitten, of in een politieauto moet kunnen rijden. je moet wel verstand hebben van wat die veiligheidsactoren doen, kunnen en wat hun taak in multidisciplinair optreden is en in hoeverre dat verbeterd kan worden. Neem bijvoorbeeld, wat pas in het nieuws was met die monster truck dat in het publiek in reed.

Ik moet dan weten wie er verantwoordelijk is, waar het fout ging wat voor actoren op welke plek kunnen worden ingezet etc.

Zowel preventief als repressief (voor het incident, na het incident). Maar goed, dan hoef ik niet meer operationeel inzetbaar te zijn (dus als politieman op straat te lopen). Dat doe ik nog af en toe, omdat ik het leuk vind en omdat die studie toch wat geld kostte voor de overheid. papieren binnenhalen en "BYE!" is niet mijn intentie. Zelfde geld voor de brandweer overigens.

Nu leren de lezers ten minste wat bij! Heb je al van jonge leeftijd de intentie gehad iets met veiligheid te doen?

Nee eigenlijk niet. Dat is echt continue veranderd. Toen ik een kid was vond ik brandweer en politie echt gaaf. Toen ik tiener was vond ik het helemaal niet meer interessant. Tot dat ik in 5 havo (voortgezet onderwijs) een vervolgstudie moest kiezen. En toen leek de politie me best wel leuk. Maar ik was aan de andere kant destijds school een beetje zat. Vandaar koos ik voor een lichtere studie, MBO4 Allround Politiemedewerker (hoofdagent). Dat werd ik gelukkig in één keer. En ik had daarin alle winden mee. Begon met de vooruitstellingen om het in 4 jaar te moeten doen, maar kon het sneller doen. Maar halverwege, tja... Dacht ik moet ik dit nou m'n hele leven doen? Dus begon ik naast m'n baan als politieagent, te scouten in andere elementen in de veiligheid. Ik werd parttime beveiliger (ESO), op een plek waar ik niet kwam voor de politie. Anders kon niet in combi met de politie. Ook solliciteerde ik onderhand bij de brandweer. Bij de beveiliging dacht ik echt: waar ben ik nu in hemelsnaam beland? Dat was echt niet mijn ding. En onderhand ging ik dus de brandweer er naast doen. En toen kwam ik dus die hbo-studie tegen. Waar alles perfect in gecombineerd werd. En nu ben ik echt blij dat ik daarvoor gekozen heb. Ik vind het ook erg leuk. :aar goed, straks nog kiezen waar ik op officiersniveau ga werken. Zowel de brandweer als de politie heeft toegezegd dat ze me fulltime willen hebben als ik ben afgestudeerd. Dus dat is erg mooi. Maar bij een ministerie of gemeente werken als ambtenaar veiligheid lijkt me ook heel interessant. Dat gaat gelukkig steeds makkelijker, nu alles steeds meer in een veiligheidsregio wordt gecentraliseerd (vaak alleen nog een kwestie van wie betaalt het uiteindelijk).

Zie je, nu maak je het interview interessant! Wat gebeurt er zoal op 'officiersniveau'? Wat moet je doen? Waaruit bestaan je keuzes?

Hangt er vanaf dus zeg maar. Als brandweerofficier kijk je er anders tegenaan, dan politieofficier, als veiligheidsambtenaar bij een gemeente. Als een bom ontploft bij jou in je dorp/ stad, hoe zou de politie daar tegenaan kijken? De brandweer? De gemeente? Ambulancediensten? Ook heb je een privaat gedeelte natuurlijk. Wie gaat er voor zorgen dat zijn sporthal wordt opengegooid om mensen in op te vangen? Het Belgische Anderlecht (voetbalclub) moet ook een veiligheidspersoon hebben op dat niveau. Want hoe reageert Anderlecht zelf bijvoorbeeld als er rellen uitbreken? Wat voor veiligheidsplannen hebben hun, maken hun etc. zelfs iedere (grote) schoolgemeenschap heeft tegenwoordig iemand apart in dienst die over de veiligheid gaat op hbo-niveau. Denk aan de personen die een RI&E moeten maken voor die school. (Risico-Inventarisatie & Evaluatie) Wat gebeurd er bijvoorbeeld als jij met techniek je hand erafzaagt? Welk protecol stelt de school dan in werking? Als je met scheikunde het klaslokaal in de fik steekt, wat voor protecol gaat er dan in werking en wat is daar tegen gemaakt om de risico's te verkleinen? Denk aan je rode knop, die verplicht is, een oogdouche, etc. Of wat dacht je van de BHV-oefeningen die je vast elk jaar in je school meemaakt (ik weet het niet zeker of het ook in België verplicht is

:puh: ) Dat je met z'n allen naar buiten moet, het alarm afgaat, en dat docenten in eens een geel hessie aantrekken :puh:. Vaak coördineert een bhv-coördinator dat. Dat kan dus ook diezelfde man zijn die de RI&E maakt. Maar ook hij moet kennis hebben van wat de brandweer belangrijk vind als er een brand is. En hoe ze opschalen. Zo kan het risicoeffect worden ingedempt :puh: Dus m.a.w. Je moet dus integrale kennis hebben, maar het hangt er dus ook vanaf waar je werkt, wat voor invulling het krijgt.

Dan wil ik je bedanken voor dit interview, het was interessant!

:)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...