Editie 413 - Culinair met Cab
Hallo. Ben je er klaar voor? Beter van wel. Nu gaat het komen! Deze kerst kun je natuurlijk niet zonder eten, en het liefst eet je lekker eten. Dat komt wel goed in deze rubriek. Ik ga speciaal voor jullie een kwarktaart maken. Met een speciale smaak: citroen. Wel zo lekker natuurlijk! Laten we snel beginnen.
Stap 1: Brand niks aan
Ja, mijn excuses, de groepsfoto met alle ingrediënten ben ik vergeten. Wat ik wel wil zeggen is: laat de boter voor de bodem alsjeblieft NIET aanbranden. Alsjeblieft! Want dan krijg je de onderstaande taferelen in je pannen. Mama is blij met me! (Dit is wel een foto na de climax)
Stap 2: Openmaken, opmakûh
Nu moet je gaan knallen. Nadat we kundig de bodem hebben gefabriceerd gaan we door met 't echte werk: de kwark zelf. Pak wat water en de taartmix en flikker die bij elkaar.
Stap 3: Mix it, baby!
Nu komt de grote stap! Het water en de taartmix moeten wel vermengd worden. Nu heb je daar iets voor: een mixer!
Wat een moooooii ding! Ja, inderdaad. Echter kun je met zoiets niet mixen. Daarvoor heb je slagtanden nodig.
Neee... niet één slagtand...
Maar TWEE slagtand! Nu kunnen we die shit gaan mixen, G!
Stap 4: voeg wat smaak toe
Voor alles moet een offer worden gebracht, zo ook nu. Voor een citroenkwark voegen we nu - jawel - echte citroen toe!
Negeer zijn smeekbedes. Snij 'm doormidden en wees hard. Check overigens het, toepasselijke, roze mesje.
Goedzo! Nu moet je de citroen uitpersen, letterlijk! Smijt het vruchtvlees in de kom, waar de taartmix op je lig te wachten.
Christus, wat een slachtveld! Eens kijken hoe het in de kom eruit ziet, met al dat échte citroen erbij. Volgens mij wel mooi!
Stap 5: voltooi 't mixen
Nu moet je alles nog afmixen. Kill de slagroom en voeg die bij je mix toe.
Nice! Kill nu die volle kwark en smijt 'm erbij. Je kunt het!
Wow! Goed zo! Jij hebt geen problemen met het ombrengen van dingen, je kunt zo bij ISIS. Mix alles nu goed door elkaar in ieder geval, aanmelden bij ISIS kan nog iedere dag, deze brei mixen niet.
~ zwoele mix close-up ~
Stap 6: de derde helft
Nu heb je alles af! Giet het in de kom bovenop de bodemmix. En oja, vergeet ook niet lekker te likken! Goed als oefening.
Zet het dan in de koelkast. Laat het rijzen. Nee, het mag niet weg, dat is immers reizen, nu moet de kwarktaart rijzen. Ken 't verschil!
En nu eten! Jammie! Zo maak je dus een kwarktaart. En vergeet niet: dit trekt die meiden aan. Fijne kerst!
3 reacties
Recommended Comments