Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    71069

Editie 1 - WOB Nieuws


Visser23

747 bezichtigingen

wobnieuwsfhfz3.png

Geschreven door ERRWINS

Nieuws is altijd zo saai, alleen maar feiten en het wordt nooit met humor overgebracht. Gelukkig is WOB Nieuws niet zomaar nieuws. WOB Nieuws staat voor keiharde nieuws met een vleugje van onszelf. Natuurlijk houden we het bij feiten, maar gieten daar wel ons eigen sausje overheen. Dat sausje heeft de naam 'mening' gekregen. En laat dat nou net iets zijn waar deze blog om draait? Geweldig toch? Nu weet ik ook wat jullie denken, man man man wat een lange inleiding, zonde van mijn tijd. In dat geval, laat ik jullie nu lekker dit stukje lezen!

HOOGTEPUNTEN

GTAForum Awards 2014!

Op zaterdag 22 november was het dan zo ver. De GTAForum Awards van 2014 werd aangekondigd, en dat zorgde voor een spannende tijd op het forum. Het evenement bestaat al ruim 8 jaar, en is daarmee één van de langst lopende projecten. De gewonnen awards kun je terug vinden in het mini menu naast je post, of op je profiel. Wie zouden de grote winnaars van dit jaar zijn?

Toen het subforum van de awards werd verplaatst naar Nieuws & Mededelingen begon het wel even te kriebelen. Zelf ben ik al een geruime tijd lid van het forum, maar echt actief was ik nooit. Dit jaar was dus het eerste jaar dat ik het bewust mee maakte, en misschien wel in de prijzen zou gaan vallen. Het is en blijft natuurlijk spannend.

Leden hadden tot 9 december de tijd om hun zelfgemaakte award badge in te zenden. Mocht jouw badge uiteindelijk de meeste stemmen krijgen, dan krijg je de eer om alle badges te maken, en blijft je design voor eeuwig op het forum zichtbaar. De uiteindelijke winnaar van deze award badge contest moet inmiddels al bericht hebben gehad, aangezien morgen (3 januari 2015) alles onthuld gaat worden in de chat.

Uiteindelijk hebben er maar liefst 54 leden het stemlokaal gevonden, en hebben zij hun mening gegeven over diverse categorieën. Wie de uiteindelijke winnaars zijn, dat zie je morgen in de chat. Wil je er bij zijn? Dat kan natuurlijk! Het enige wat je hoeft te doen, is rond 20:30u in de chat te komen. Dan barst het spektakel los!

UITGELICHT

De lange lappen tekst van NicolaB!

NicolaB, een lid wat bekend staat om zijn uitgesproken mening en de ellenlange posts. Wanneer je even de tijd neemt om zijn posts te lezen, dan denk je naderhand; wat heb ik gelezen? Het blijft je niet bij, het interesseert je halverwege niet meer of er staan zoveel dure woorden in dat je een woordenboek nodig hebt. In mijn geval scroll ik door de lappen tekst om een samenvatting te vinden, en anders sla ik de hele post maar over.

Om een voorbeeld te geven, heb ik een post van NicolaB opgezocht. Uiteraard bevind deze post zich in het subforum 'Opinie' waar je natuurlijk lekker uitgebreid je mening kan geven, iets wat onze NicolaB heel graag doet. De post begint met een filmpje van South Park waar men uitlegt dat er eigenlijk geen verschil bestaat tussen mensen. Iedereen is gelijk, ongeacht huidskleur, geloof of geaardheid. Heerlijk uitgedrukt en lekker duidelijk zul je denken. NicolaB zal NicolaB niet zijn als er geen tekst onder stond. Het verslag met maar liefst 407 woorden gaat over protesten, slavernij, Sinterklaas, orde, tucht, discipline, Marokko en zijn Marokkanen, racisme en een klein geschiedenis lesje. Ja, hij heeft het gelukkig nog compact gehouden.

Wanneer je bij de tweede alinea komt, beginnen de woorden je al voor je ogen te schommelen. Woorden/zinnen als 'foutief verstrengelde belangen', 'lust naar eenheid' en 'kernwaarden van deze samenleving' blijven je niet bespaard. Waar gaat het nu eigenlijk om? Laat ik het even samenvatten: Je kunt de volledige bevolking bereiken wanneer deze naar elkaar toewerken. Ik heb zojuist een post van 407 woorden kunnen samenvatten in één zin. Ik vind helemaal mooi.

POPULAIRE TOPIC(S)

Hoe bekend is de persoon boven je op het forum?

Op 5 november 2006 zag dit topic het levenslicht op het forum, en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Stamkroeg. Vrijwel dagelijks komt er een pagina bij waarbij leden elkaar een cijfer geven. Dit cijfer toont aan hoe bekend het lid, die eerder een post plaatste, is. Dit kan echter per persoon verschillen aangezien je natuurlijk niet iedereen kent. Mensen die je goed kent en behulpzaam zijn zullen hoger scoren dan mensen die narrig zijn.

Het topic heeft inmiddels 1.298 pagina's en telt maar liefst 19.457 reacties. Dan kun je dit topic, in mijn ogen, wel een hot topic noemen. Voor jezelf is natuurlijk belangrijk om te weten hoe andere leden over je denken en het blijft leuk om te zien hoe bekend je bent. Een overzicht met leden die het vaakst beoordeeld zijn, zijn:

  • TekaLoca - 474 keer
  • Groot-Duimpje - 356 keer
  • 2fast{0} - 312 keer
  • pilot - 258 keer
  • Wesley - 251 keer

Kunnen we hieruit concluderen dat TekaLoca vrijwel de populairste lid is die hier op het forum rondzwerft? Een onvoldoende wordt natuurlijk niet zo snel gegeven, tenzij je net nieuw bent. TekaLoca heeft zich inmiddels al twee keer bewezen door twee maal een promotie te krijgen naar Superlid. Hij heeft intussen ook een forum-award binnengesleept voor 'Beste lid'. We kunnen wel zeggen dat ie bekend is.

Nummer twee op de lijst is helaas niet meer actief op het forum. Zijn laatste login was op 9 november 2012 maar toch weet hij de tweede plek te behouden. Een knappe prestatie, zo'n twee jaar na dato.

15 reacties


Recommended Comments

Altijd dat gezeik om NicolaB's posts :7 Zo moeilijk zijn zijn posts niet. Gezeik om niets imo.

Overigens zou je het stukje over NicolaB ook kunnen samenvatten tot een paar zinnen.

Link to comment

Wanneer je stukjes in de ik-vorm schrijft, is het misschien ook wel goed om de naam van de schrijver ergens te vermelden. Het enige wat er nu staat is "geplaatst door Visser23", maar dat is volgens mij niet de schrijver van dit artikel.

Link to comment

Altijd dat gezeik om NicolaB's posts :7 Zo moeilijk zijn zijn posts niet. Gezeik om niets imo.

Overigens zou je het stukje over NicolaB ook kunnen samenvatten tot een paar zinnen.

Daar zit zeker wat in. Al denk ik wel dat ik op dat punt soms mijn posts wat op de man kan schrijven. Anderzijds vind ik het wel goed om vollediger te zijn en context te geven in een post. Met "Je kunt de volledige bevolking bereiken wanneer deze naar elkaar toewerken." laat je vele vragen open. (zoals bijv. wat heeft dat met die zwarte pieten discussie te maken?).

Dat geld denk ik ook wel voor de auteur van dit opiniestukje.

Nee, ik vind het wel leuk zo'n kwalitatief stukje klagen over NicolaB XD (liever zo dan in een simpel zinnetje, daar kan ik niks mee.)

Link to comment

_Night-Men_, doe aub niet zo kinderachtig. En je weet vast wel waar ik nu op doel. :7

Vertel.

Overigens weet ik zeker dat ERRWINS mijn 'kritiek' heel anders opvat dan jij, maar nu ben ik ook wel benieuwd naar jou visie.

Link to comment

Je reageert als een roofdier die bloed ruikt en die er enorm veel baat bij heeft om een bepaald dier te verslinden. Jammer.

Hopelijk reageert iemand voortaan op jouw OWN rubrieken op dezelfde manier als dat jij het hier doet.

Link to comment

Zou een beetje vreemd zijn als ik een forumvriend als prooi kies, nietwaar?

Je vat het totaal verkeerd op. Het was gericht naar ERRWINS, dus houd je er maar gewoon buiten, want ik weet zeker dat hij wel begrijpt wat ik bedoel. Tussen ons heerst een soort van 'plaag'-relatie, af en toe elkaar een beetje de gek aansteken, waar wij allebei wel van houden. Je neemt mijn eerste post veel te letterlijk.

Link to comment

OWN had tot gisteren geen concurrentie, en met de komst van WOB is dit zeker veranderd. Wij, van WOB, hadden al wel verwacht dat enkele OWN-redacteurs kritiek ging uiten op onze blog. Echter vinden wij dit alleen maar leuk. Zo worden wij alleen maar scherper en beter, en wordt OWN (misschien) ook steeds alerter.

Wanneer een concurrent kritiek gaat leveren, zien wij dit als een soort achievement want als wij een slechte blog waren geweest, hadden jullie niet eens de moeite genomen om te reageren.

'Let the battle begin.'

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...