Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    71069

Editie 1 - In de Wandelgangen


Visser23

516 bezichtigingen

indewandelgangend9e23.png

Geschreven door Visser23

GRAPHICS FORUM

Een tijdje geleden was het Graphics-gedeelte op GTAForum niks bijzonders meer. Veel bekende forumleden en goede grafici hadden GTAForum verlaten waardoor het graphicsforum redelijk stil kwam te liggen. Signature of the Month was niet meer populair; weinig leden deden nog mee aan deze battle. Ook overige battles werden nauwelijks meer gedaan en designs werden bijna niet getoond op het forum. Echter, deze tijd lijkt voorbij te zijn. Goede grafici lijken de weg naar het forum te hebben gevonden en doen mee aan battles. Er worden fantastische kunstwerkjes laten zien en mensen raken onder de indruk.

Ik had de hoop al een beetje opgegeven. De Graphicsfora waren voor mij altijd erg leuk. Door het werk van anderen ben ik zelf ook begonnen met Adobe Photoshop en heb ik ook mijn werkjes laten zien. Ik heb zelfs nog een tutorial gemaakt welke best vaak gedaan is. Er kwamen vele reacties op designs van iedereen en daarnaast waren de battles erg populair. Opeens was dit over. Er gebeurde weinig tot niks meer in de graphicsfora. Pogingen om er nieuw leven in te roepen waren nutteloos. Leden van GTAForum hadden geen boodschap meer aan de grafische fora. Echter, met leden als im_ruben, RMJ en nog veel meer, wordt er nieuw leven geroepen in de grafische fora. Maar hoe komt dit? De crew heeft hier nauwelijks invloed op gehad. Dit zijn puur de leden zelf. Doordat zij fantastische werkjes toonden, gingen andere leden weer wat proberen. De goede designers hebben we nodig op GTAForum. Neem als voorbeeld nou eens RMJ.

RMJ heeft zich op 30 december 2013 geregistreerd op GTAForum en is nu al een zeer gewaardeerde graficus op GTAForum. Hij laat veel van zijn indrukwekkende werk zien en doet mee aan battles. Wanneer ik in een battle tegen RMJ moet, weet ik dat is zeer goed mijn best moet doen om hem te kunnen verslaan. De kwaliteiten die hij met Adobe Photoshop heeft, heb ik totaal niet. En dat terwijl ik toch al een jaar of vijf of zes bezig ben met designen. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van het werk wat hij verricht.

Untitled2_zps1f765474.png

Dit is op het moment de signature van RMJ. Een schedel wat RMJ erg goed heeft bewerkt met planten, licht, en nog veel meer. De tekst past er fantastisch bij, het balans in licht en donker is goed gedaan en de focus ligt op de juiste plek. Het is een fantastisch design. En dit is dan nog maar een klein gedeelte uit het geheel. De officiele grootte is namelijk gewoon een wallpaper die RMJ "even" in elkaar heeft geflanst.

vision_zpsd47f29e1.png

Ook hier weet RMJ de focus fantastisch op de uil te leggen. De balans tussen licht en donker is hier opnieuw fantastisch gedaan. Daarnaast valt me op dat RMJ erg goed is met teksten bij designs. Vele designers hebben tekst als een minpunt, maar RMJ weet hier zelfs uitstekend mee om te gaan. Een voorbeeld van een geweldige designer. Het is dan ook niet zo dat RMJ alleen maar met kleurtjes speelt, want hij heeft hier en daar ook nog wat zwart/wit designs gemaakt. Hij lijkt dus van alle markten thuis te zijn. De signature hieronder is dan ook een voorbeeld van een zwart/wit design van RMJ. Iets wat gewoonweg weer goed gelukt is. De tekst is ook hier keurig gedaan.

fucklook_zps8301a303.png

En dan nog maar voor te stellen dat bovenstaande design alleen nog maar voorbeelden zijn van één designer. Ook Psycholoog, im_ruben, Silverbyte, 3L1077 en nog veel meer zijn voorbeelden van designers uit de graphicsfora welke op dit moment actief zijn. De kwaliteit van de werkjes blijken erg hoog te zijn. Het lijkt weer de goede kant op de gaan met de graphicsfora. Echter kan er in mijn ogen nog veel aan veranderen. Zo vind ik het erg jammer dat de Master Tutorial List uit de graphicsfora verdwenen is. Deze lijst kan erg belangrijk zijn voor beginnende designers. We hebben namelijk vele kwalitatieve tutorials op GTAForum, gemaakt door gewaardeerde (ex-)leden. Daarnaast moeten te battles nog actiever worden. Hier en daar worden wat battles gespeeld, maar het is niet uitnodigend genoeg. Er moeten prijzen aangehangen worden. De ranglijst die er op dit moment is, is leuk, maar het voegt gewoon niks extra's toe. Oké, ik heb een paar puntjes... En dan? Dan niks. Ik heb verder niks aan die puntjes, dus waarom zou ik dan mee doen aan zo'n battle? Waarom zou ik dan die punten willen winnen? Ik ben van mening dat hier zeker iets aan toegevoegd kan worden. Het moet uitnodigend zijn om deel te nemen aan een battle en het moet uitnodigend zijn om beter te worden in Photoshop.

Neem als voorbeeld nou de achievements. Ik ben toch van mening dat er prima achievements zijn te koppelen aan de graphics fora. Een achievement voor x-aantal punten. Of een achievement voor het schrijven van een kwalitatieve tutorial. Offff een achievement voor het x-aantal keer showen van jouw designs. Zal dit niet zorgen voor meer activiteit? Of moet er dan ook nog wat gekoppeld worden aan de achievements? GTA Goodies voor het behalen van alle achievements, of alvast een paar goodies bij het halen van 50% van de achievements? Ik denk dat dit veel uitnodigender zal zijn en zeker een boost zal geven aan de graphicsfora. Want zeg nou zelf, designers die onderstaande designs kunnen maken moet blijven op dit forum. Daarnaast moeten we nog veel meer van dit soort designers krijgen op het forum. Het is gewoon een bewondering voor het menselijk oog.

2uzas1c.pngSchermafbeelding%202014-07-25%20om%2022.13.46.png

2 reacties


Recommended Comments

Tof dat je/jullie zo meedenken over wat er beter kan in Graphics. Er worden goede ideeën aangedragen, waarvan veel al binnen de lokale crew besproken werden/worden.

De Master Tutorial List is op dit moment weg, omdat deze nogal broken is, in de zin dat van veel oudere tutorials de afbeeldingen niet meer beschikbaar zijn. De leden die deze tutorials ooit geschreven hebben zijn meestal niet meer actief, en dat maakt het dus vrijwel onmogelijk om ze te herstellen. De kans is groot dat 'ie gewoon terug komt, maar hij heeft een grote opknapbeurt nodig.

Het idee van de ranking/achievements is ook al veelvuldig gesproken - er zijn helaas nog geen knopen doorgehakt, maar we zijn er zeker mee bezig. Het is zoeken naar een juiste balans tussen uitdaging en toegankelijkheid, want we willen de echt goede grafici belonen, maar ook de 'beginners' aanmoedigen.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...