Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70978

Editie 3 - De Mening van...


Visser23

775 bezichtigingen

2zsmss7.jpg

Geschreven door KaiSkillzz

photo-59715.png?_r=1420456323

Er is een nieuwe WOB, dus ook een nieuwe Mening van! Het was vorige week een chaotische week omdat alles in het teken stond van terroristische aanslagen en gijzelingen in Frankrijk. Natuurlijk is dit een interessant onderwerp om over te discussiëren en daarom heb ik ThunderDuck gevraagd of hij mee wilde werken aan het interview.

KaiSkillzz: ThunderDuck, leuk dat je deel wilt nemen aan dit interview!

ThunderDuck: Leuk dat je mij wilt interviewen, al is het natuurlijk geheel verdiend.

KaiSkillzz: Haha, uiteraard. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er was deze week veel gaande met betrekking tot terrorisme. Hoe kijk jij tegen terrorisme aan?

ThunderDuck: Mijn mening over terrorisme is hetzelfde als ieder ander weldenkend mens.Ik denk niet dat veel mensen het goedkeuren,buiten een aantal gekkies om.

KaiSkillzz: Ik ben het helemaal met je eens, terrorisme in welke vorm dan ook kan niet goed zijn voor de maatschappij. Er gaan geruchten rond dat er in Nederland zeer binnenkort ook een terroristische aanslag gaat plaatsvinden. Dit is nog niet bevestigd. Heb jij een zekere angst voor terrorisme?

ThunderDuck: Nee. Bang zijn voor iets dat zou kunnen gebeuren verandert niets. Als er daadwerkelijk een aanslag gepleegd wordt dan kun je er toch niets aan doen, en als het niet gebeurt dan heb je voor niets zitten vrezen.

KaiSkillzz: Hmm, je hebt wel gelijk, maar ik kan me ook voorstellen dat er alsnog veel mensen bang zijn voor een eventuele aanslag. Denk jij dat de Islam mensen angst aanjaagt na de recente gebeurtenissen?

ThunderDuck: Mwah, ik ben het niet eens met het idee dat 'de Islam' verantwoordelijk is voor de recente aanslagen. Islam is niet een monolitische religie, het is een religie met veel stromingen, net zoals het christendom. Daarnaast is de interpretatie van de Koran afhankelijk van individuele eigenschappen, wat het nog lastiger maakt om 'de Islam' te benoemen. Maar om even terug te komen op de vraag: Ik denk dat er zeker een gevoel van onveiligheid is ontstaan. We worden al jaren doodgegooid met berichten over radicalisering, geweld in het Midden-Oosten, berichtgeving over de gevolgen van 9/11 en dergelijke... Ik denk dat wij als samenleving terecht zijn gekomen in een positie waar wij op cultureel niveau bang zijn.

KaiSkillzz: Het zijn dus de rotte appels onder de moslims die de ganse wereld beangstigen?

ThunderDuck: Nee, zeker niet. Ik denk dat de islamitische wereld qua sociaal-culturele ontwikkeling nog in een repressieve fase zit. Een humanistische beweging zoals wij die in Europa hadden bestaat daar simpelweg nog niet in brede zin. En natuurlijk zijn er uitzonderingen: Tunesië is een heel liberaal land vergeleken met bijvoorbeeld Saudi-Arabië. Maar over het algemeen zijn er meer gekkies bij de islam dan bij andere abrahamistische religies.

KaiSkillzz: Denk jij dat er veel progressie te boeken valt bij de 'minder ontwikkelde' islamitische landen zoals Saudi-Arabië?

ThunderDuck: Minder ontwikkeld' vind ik een vervelende term, daar het een zekere mate van westers georiënteerd cultuurrelativisme insinueert. Ik denk dat Saudi-Arabië in elk geval niet gaat veranderen. Niet binnen de volgende 10 of 20 jaar.

KaiSkillzz: Tja, religie heeft veel kracht. Kunnen wij als westerlingen toekomstige aanslagen voorkomen of terugdringen?

ThunderDuck: Nee. Alhoewel, laat me dat anders zeggen. Aanslagen van buitenaf kunnen wij niet goed voorkomen. We kunnen echter wel stappen zetten om de radicalisering van allochtone jongeren binnen Nederland te voorkomen. Die radicalisering komt voort uit voornamelijk socio-economische problemen met een culturele dimensie.

KaiSkillzz: Daar doelde ik eigenlijk ook een beetje op. Hoe zouden we dat kunnen doen?

ThunderDuck: Tja, ik ben daar geen expert in. Het is een integratieprobleem.

KaiSkillzz: Ik snap het. Je bent immers ook geen wetenschapper. Om even een beetje de politiek in te duiken: Wat denk je dat de recente gebeurtenissen voor een effect hebben op de politiek en met name de PVV?

ThunderDuck: Ik denk dat het domme volk zich nog meer aangetrokken voelt tot de PVV. Daarnaast zie je al jaren een verharding binnen de politiek, die nu nog verder intreedt. Waar ik mij het meeste om zorgen maak ik het effect dat deze aanslagen hebben op onze privacy. Opstelten heeft volgens mij schijt aan privacy en onze grondrechten. Dus het zal interessant zijn om te zien wat hij zal proberen door de Kamers heen te drukken met deze aanslagen als excuus.

KaiSkillzz: En de buitenlandse politiek? Gaat er nog heel veel veranderen binnen de EU? Ik kan me namelijk voorstellen dat deze gebeurtenissen een enorme impact hebben gehad op iedereen.

ThunderDuck: Ik heb daar niets nuttigs over te zeggen. Ik denk niet dat iemand op het forum genoeg weet van internationale politiek om dat wel te doen.

KaiSkillzz: Begrijpelijk. Bovendien kan niemand in de toekomst kijken. Ik denk dat we zo langzamerhand wel klaar zijn. Ik wil je namens WOB hartelijk bedanken dat je tijd hebt willen vrijmaken voor dit interview!

ThunderDuck: Geen dank.Tenzij je het echt wil, natuurlijk

Is het waar wat ThunderDuck zegt? Hoeven wij eigenlijk niet bang te zijn voor een aanslag omdat wij er toch niets aan kunnen doen? Laat een reactie achter!

4 reacties


Recommended Comments

Het heeft helemaal geen zin om een angstcultuur te creëren, dan kan je jezelf evengoed overgeven. Aanslagen als in Parijs hadden letterlijk op elke dag op elke plek in Europa de afgelopen jaren kunnen plaatsvinden. We moeten gewoon vertrouwen hebben dat de inlichtingsdiensten hun werk goed doen en zoveel als mogelijk aanslagen kunnen vermijden.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...