Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70933

Editie 3 - De Top van GTAGames


Visser23

529 bezichtigingen

detopvangtagamesoxi72.png

Geschreven door ERRWINS

De top 10 populairste Grand Theft Auto-subfora

We zijn een community op een GTAForum, waar we onze liefde voor het spel delen met de rest van de wereld. Aangezien we dit met z'n allen doen, heb ik alle populaire subfora over Grand Theft Auto onder de loep genoemen. Welke is populair, en welke juist niet? Waarom is deze populair, of juist niet? Naast deze feitjes lezen jullie natuurlijk ook mijn mening over deze specifieke Grand Theft Auto's.

10.

Grand Theft Auto Classic View

Het begin van deze geweldige reeks. Zonder deze spellen hadden we hier niet samen op het forum gezeten, en had ik deze lijst nooit kunnen maken. Wat begon als DMA is uiteindelijk Rockstar Games geworden. Een game ontwikkelaar die onmisbaar is in de game wereld. En dat zijn deze spellen ook. Ook al is er niet veel gepost, komt mede door de datum van uitgave en oprichting van het forum, verrast het me nog wel dat er redelijk wat gepost is. 343 onderwerpen en 6.083 berichten zijn hier te vinden.

9.

Grand Theft Auto Chinatown Wars

Niet iedereen heeft helaas een Nintendo DS, maar daar bracht Rockstar vorig jaar verandering in. Het verscheen ook op Android en op iOS zodat het op meerdere platformen gespeeld kon worden. Een succes? Geen idee, maar ik zie op het forum weinig verandering. In dit subforum wordt vrijwel niet gepost. Dat kun je wel zien aan de aantallen; 436 onderwerpen en 5.786 berichten.

8.

Grand Theft Auto III

GTA III, de GTA die als eerst in Third Person View werd gelanceerd. Rockstar besloot afscheid te nemen van Top Down, en heeft hiermee een geweldige zet gezet in de gaming wereld! Dat GTA III niet zo groot is geworden op het forum, ligt denk ik aan de tijd van de oprichting van het forum. Dit was in 2003, terwijl GTA III in 2001 al verscheen. Een twee jaar oude game, die dan vrijwel grijs is gespeeld. Daar valt natuurlijk niet zoveel meer over te vertellen. Toch lukte het subforum om 974 onderwerpen en 13.856 berichten te genereren. Chapeau!

7.

Grand Theft Auto Online

Eigenlijk is GTA Online onderdeel van GTA V en zou het hierbij in moeten zitten. Toch vind ik dat Online zijn eigen stekje verdiend aangezien het een veel besproken onderwerp is op het forum, en zeker één van de populairste, zowel niet de populairste, subforum van 2014 is. Moderators kregen het zelfs zo druk dat er choas ontstond en dit resulteerde in drie subfora. Gezamenlijk heeft GTA Online 1.165 onderwerpen en 17.502 berichten. Voor onderdeel van een specifieke GTA, in dit geval V, vind ik dat zeer netjes!

6.

Grand Theft Auto Liberty City Stories

De eerste stories in de lijst. GTA Liberty City Stories is niet heel populair geweest, laten we dat voorop stellen. Tevens kan ik er mijn oordeel ook niet overgeven aangezien ik geen van de stories tot nu toe heb gespeeld. Al ben ik dit wel van plan. In dit subforum wordt ook niet vaak gepost, dus dat het in populariteit daalt, valt niet te ontkennen. Maar toch heeft het subforum 1.281 onderwerpen en 15.562 berichten, en dat is toch redelijk veel voor een tegenvallende GTA.

5.

Grand Theft Auto V

De nieuwste GTA in de reeks sta 'al' op de vijfde plek qua populairste GTA subforum op het forum. Natuurlijk is niet heel reëel aangezien GTA V nog maar nét een jaar uit is. Hierdoor kun je wel opmerken dat het in populariteit stijgt! Oh ja, Online is hierbij uitgesloten! Respectievelijk heeft GTA V nu al 1.383 onderwerpen en 27.660 berichten. Niet mis toch?

4.

Grand Theft Auto Vice City Stories

Het vervolg, uhh wat zeg ik?, de voorganger van Vice City. Zo zou het eigenlijk moeten zijn, maar Rockstar is heerlijk apart en besluit lekker te mindfucken door het andersom te doen. Maar daardoor is het spel niet minder mooi. Zelf heb ik het spel (nog) niet gespeeld omdat ik er simpelweg niet de middel voor heb/had, maar ik wil het nog steeds eens gaan spelen. Anders is mijn collectie gewoon niet compleet. Het subforum heeft 1.522 onderwerpen en 18.784 berichten. Het zijn niet de hoogste cijfers maar het levert GTA Vice City Stories wel even de vierde plek op.

3.

Grand Theft Auto Vice City

Vice City staat voor mij op een gepaste derde plaats. Zijn verhaallijn is prachtig geschreven en de setting is zo perfect dat het voor mijn gevoel nog niet is overtroffen door de GTA's die er op dit moment zijn. De jaren 80 setting is zo goed neergezet, dat Vice City met stipt mijn favoriete GTA is geworden en gebleven. Vermoedelijk waren er veel mensen met mij eens want het subforum heeft 3.218 onderwerpen en 41.712 berichten. Dat vind ik toch redelijk veel sinds het spel is uitgekomen.

2.

Grand Theft Auto IV

Of GTA IV een gepaste nummer twee is, weet ik niet geheel zeker. Het is de eerste GTA in de HD universe zoals we dat ook bij de laatste GTA, V, kennen en kwam uit in 2008. De eerste trailer zette direct hoge verwachtingen van de game. Ook al heb ik veel plezier aan de game beleefd, erger ik me nog steeds groen en blauw aan de besturing van de auto's. Veren die te ver doorzakken waardoor je bochten niet normaal kunt nemen, waardeloos! Maar toch heeft GTA IV respectievelijk 9.635 onderwerpen en 148.850 berichten. Iets wat toch wel aangeeft dat er mensen zijn die het volledig met mij oneens zijn.

1.

Grand Theft Auto San Andreas

Met 20.070 onderwerpen en 186.565 berichten is GTA San Andreas de populairste GTA van het forum! Dit is ruim een keer zoveel aantal onderwerpen als nummer twee, en dat is toch opmerkelijk. Wat heeft GTA San Andreas zo populair gemaakt in het verleden, en misschien nu nog steeds? Als het aan mij ligt, ligt het in de grote hoeveelheid aan opties wat San Andreas heeft gekregen ten opzichte van zijn voorgangers. De gehele spelbeleving is hierdoor compleet veranderd, en dat is bij de fans, en mij, zeer goed gevallen. Ook zijn de multiplayer modificaties flink in trek, en natuurlijk ook de andere modificaties zoals custom missies en voertuigen. Al om al heeft San Andreas geschiedenis geschreven, en dat kun je duidelijk zien op het forum! Het is dus een gepaste nummer 1!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...