Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70932

Editie 3 - GTA Dimensie


Visser23

405 bezichtigingen

gtadimensier8ii7.png

Geschreven door Visser23

Het zonnetje schijnt, mooie vrouwen skeeleren op de boulevard en koppeltjes liggen lekker op het strand te zonnen. Waar je in de vorige editie nog kon lezen over Big Smoke, gooi ik het in deze editie over een andere boeg. Als ik aan Grand Theft Auto denk, denk ik namelijk aan de sfeer van Grand Theft Auto. Iets wat in andere games nog nauwelijks is gelukt.

Grand Theft Auto geeft altijd een speciale indruk op mij. Dit door de sfeer die de game met zich mee brengt. Tot Grand Theft Auto: Vice City was dit Rockstar nog niet gelukt, maar toen kwamen ze met die ene knaller. Grand Theft Auto: Vice City veranderde mijn mening over de gameserie. Het spelen van de game was fantastisch. Het zonnige sfeertje dat het had. Mooie vrouwen in bikini op het strand in het altijd mooie Vice City. Daarnaast had de game een perfecte combinatie met het mooie Vice City en de onderwereld waarin mensen werden uitgemoord.

Vanaf GTA Vice City is alles veranderd. Elke game in de Grand Theft Auto-serie heeft een eigen sfeer. Grand Theft Auto: San Andres neigde al veel meer naar de onderwereld waarbij gangs een nog grote rol kregen in de game. Het was in die tijd 'cool' als je deze game speelde. Grote verhalen op school waar iedereen op dat moment naar luisterde. Dit veranderde nog meer toen GTA: IV uit kwam. De game die een grijs uiterlijk had. Het lijkt alsof het altijd regent in GTA: IV. De sfeer was somber, grijs, niet leuk. Totaal het tegenovergestelde van Grand Theft Auto: Vice City. Iets wat ik tot op de dag van vandaag erg betreur. Het was in San Andreas en IV niet gelukt om de sfeer van Vice City terug te krijgen. Iets wat misschien ook wel de bedoeling was van Rockstar.

Ik heb Grand Theft Auto IV dan ook met minder plezier gespeeld ten opzichte van San Andreas en Vice City. Dit komt puur door de sfeer. Rockstar deed er toen zelfs nog een schepje bovenop; The Lost and Damned was de het druppeltje dat de emmer deed vullen. De sfeer werd nog grijzer dan grijs, het draaide allemaal om de onderwereld. Ik heb deze uitbreiding dan ook maar een paar keer gespeeld.

De andere uitbreiding, The Balled of Gay Tony, vond ik een veel leukere uitbreiding. Deze gaf namelijk weer kleur aan de game. Deze uitbreiding had een fantastische sfeertje die echt van toepassing was op GTA: IV. Ik had dan ook wel gehoopt dat deze uitbreiding in andere GTA's terug zou komen, maar helaas.

Nu zijn we aangekomen bij de recente game; GTA: V. Een game die op sommige aspecten wel weer het mooie Vice City in kaart weet te brengen. Dit in combinatie met het grijze gedeelte uit GTA: IV. Ik vind GTA: V dan ook op sommige momenten fantastisch om te spelen, maar het verveelt in mijn ogen al gauw weer.

Sfeer is voor mij erg belangrijk. Vandaar dat ik ook Vice City de leukste vind in de serie van Grand Theft Auto. Puur om de sfeer die de game met zich mee brengt. Ik zou dan ook graag zien dat deze game opnieuw zou worden uitgebracht met dezelfde graphics als die van GTA: V. Want zeg nou zelf, daar kan niks tegen op...

20p3869.jpg

Vind jij de sfeer in GTA ook zo belangrijk? Wat is jouw beste GTA en waarom?

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...