Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70933

Editie 2 - WOBNieuws


Visser23

570 bezichtigingen

wobnieuwsfhfz3.png

Geschreven door Dippie en ERRWINS

HOOGTEPUNTEN

GTA Online is verdeeld!

Dat het subforum van GTA Online een kleine chaos was, valt niet te ontkennen. Gelukkig hebben de lokale moderators ingegrepen en hebben ze het aangekaart bij de hogere machten. Het resultaat mag er zijn, want het is nu een stuk overzichtelijker.

Op donderdag 7 januari was er rond 14:30 uur op eens een verandering te zien bij de Grand Theft Auto onderdelen. Het subforum van GTA Online was op eens verplaatst tussen GTA-serie en GTA V. Maar daar bleef het niet bij. Het subforum werd verdeeld in maar liefst drie subcategorieën. Het welbekende General (voor alle algemene vragen en discussies), Meetingplace (zoals het al aangeeft: dé ontmoetingsplek voor leden in Online) en Creator (alle vragen rondom de Creator kunnen hier gesteld worden en tevens de verzamelplaats voor je gemaakte jobs).

Dat is een flinke verheldering in het o zo chaotische subforum. Nieuwe en bekende leden moet nu nog gemakkelijk hun weg vinden binnen de sectie. En ik vind dat dat goed is gelukt. De subcategorieën zijn uitstekend verdeeld en laten duidelijk zien waarvoor ze dienen. Ook heeft elke subcategorie een eigen regel topic, waar eigenlijk dezelfde regels in staan, voor het verduidelijken van de regels. Niet geheel overbodig lijkt me. Laten we hopen dat Online nóg populairder wordt, en dat de topics goed aangemaakt worden!

UITGELICHT

Het extreemste van Extreem!

Eigenlijk mogen we deze naam niet meer gebruiken, maar het blijft zo lekker extreem. Asphyxiated, zoals hij zich nu noemt, is een berucht gezicht binnen de Gangs & Corporations. Hij heeft al veel dingen bereikt, zoals een eigen achievement (Ik ben best wel Extreem) en heeft hij in meer gangs gezeten dan ik ooit frikandellen heb gegeten. Ja, deze beste jongen gaat nogal vaak vreemd.

Een eigen achievement verdien je natuurlijk niet zomaar, daar moet je best wel wat voor doen. Toen Asphyxiated nog bekend stond als Extreem (alleen de benaming) heeft hij al redelijk wat gangs versleten. Hij voelde zich, denk ik, na een tijdje nergens meer welkom of hij verloor zijn interesse. Wat doe je dan? Juist, je maakt een eigen gang. Dit hield hij, voor zijn doen, redelijk lang vol maar de gang heeft echter niet heel lang bestaan. Dankzij deze wisselende 'buien' heeft hij nu een heuse eigen achievement. Je mag hier best even voor klappen.

msg-2883-0-11039000-1420504714.png

Nu bleek hij zich te hebben veranderd, hij sloot zich aan bij The Oceans en leek zich goed thuis te voelen. Inderdaad, leek. Hij verliet, de inmiddels gepromoveerde gang, na enkele maanden om (weer) terug te gaan naar Sans Scrupules. Kwade woorden werden er gespuwd, maar dat maakte The Oceans niet veel uit. Het kwaad was geschiet. Enkele maanden gingen er voorbij, en we zijn nu bij het moment, je raad het al, dat hij Sans Scrupules heeft verlaten. Wat gaan deze extreme meneer nu heen? We zullen het zien!

POPULAIRE TOPIC(S)

Aanslag in Parijs

Nadat bekend was geworden dat drie personen een aanslag hadden gepleegd op het Franse satirische blad Charlie Hebdo in Parijs, zag dit topic zijn levenslicht. In dit topic kan worden gepraat en gediscussieerd over de aanslag, wat ook massaal gebeurd. Na ongeveer 24 uur waren er al liefst 86 berichten geschreven, want mede door de actualiteit en impact zal komen.

Van een post met inhoud en degelijke argumenten, tot een posts die als nutteloos kan worden beschouwd; Alle soorten posts komen in het topic voor. Van het moddergooien naar elkaar met drogredenen en slechte argumenten, tot serieuze discussies waarbij vragen worden gesteld waar je als lezer even stil bij gaat staan.

De vraag die mij bezig houdt is; "wat de drijfveer is achter deze daad?". Hoe kan iemand zo extremistisch zijn dat deze een terreurdaad begaat? Laten we ons in ieder geval sterk houden en niet terugdeinzen voor de terreur.

Vandaag werd het alleen maar erger. Vanochtend werd bekend dat de twee daders van de terreurdaad op Charlie Hebdo een gijzeling hebben gestart. Dit na een achtervolging met de politie waarbij geschoten is. Deze gijzeling vond plaats buiten Parijs, in een drukkerij.

Een paar uur later werd bekend dat er nog een gijzeling plaats vond, ditmaal wél in Parijs. De gijzeling vond plaats in een supermarkt waarbij vijf gijzelaars waren. Deze werden onder vuur gehouden door de man die gisteren nog een politieagente doodschoot.

Beide daders (van beide gijzelingen) hadden met elkaar te maken. Rond vijf uur lokale tijd werd er een einde gemaakt aan de gijzelingen door de Special Forces. Beide gijzelingen werden ongeveer tegelijkertijd beëindigd door flash granades en geweerschoten. Alle daders zijn dood, maar helaas zijn er waarschijnlijk ook andere doden gevallen. Dit zijn helaas onschuldige burgers.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...