Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70930

Editie 2 - De Mening van...


Visser23

845 bezichtigingen

2zsmss7.jpg

Geschreven door ERRWINS

Een mening hebben is één ding, maar het werkelijk te durven zeggen betekent zoveel meer. Deze week hebben we een lid gevraagd om zijn mening, en hij is niet bang om zijn mening haarfijn uit te leggen. Hij staat er om bekend dat hij een mening over vele dingen heeft, ook al doet hij dit niet altijd even subtiel. Persoonlijk vind ik dat een sterk eigenschap van iemand. Zo weet je direct wat je aan iemand hebt, of niet natuurlijk. In het geval van MegaPilot komt het vaker negatief voor dan positief, waardoor hij denkt dat het forum hem niet mag. Maar is dat wel zo?

Jullie kunnen nu genieten van MegaPilot zijn mening over de awards.

"één van de beste crewleden die GTAForum ooit gekend heeft houdt er ook maar mee op."

Wat vind je van de winnaars van de awards? Is alles terecht verdiend?

MegaPilot: Ik ben er vast van overtuigd dat er meer rechtvaardigheid te vinden is in de concentratiekampen zo'n 70 jaar terug dan bij de forumawards. Ik ga niet persoonlijk leden aanvallen, zij kunnen het immers ook niet verhelpen dat ze iets onterecht gewonnen hebben. En laat ik eerlijk zijn, als men mij onterecht promoveert later op het werk met een dikke vette bonus erbij, dan zal ik dat ook wel aanvaarden. Het probleem is gewoon dat al jaren de populairste wint en niet de beste. Vele leden waaronder jijzelf, ERRWINS, geloven me niet als ik zeg dat ik best wel gehaat word op dit forum. En ook dit jaar heeft het forum dat bewezen door mij weer een award te ontfutselen. Niet dat ik er van wakker lig hoor, enkel de eerste keer dat ik onterecht niet won deed pijn. Of nee, ik zou liegen. De award van Beste Blog die zwaar onterecht naar OWN ging en niet naar MAF, die deed ook best wel pijn. En de gevolgen waren niet te overzien. Forumkrant houdt ermee op en één van de beste crewleden die GTAForum ooit gekend heeft houdt er ook maar mee op. Jammer dat sommigen het niet zo zien, maar dat NandroDavids en MAF weg zijn is compleet de schuld van GTAForum. Onderwaardering is een vies beestje en de schuld ligt volledig bij GTAForum.

ERRWINS: Ook zijn de laatste aantal maanden heel belangrijk voor een evenement als de forumawards. Vanaf oktober moet je erop letter wat je gaat posten, want vanaf daar onthoudt menig lid wat je aan het doen bent. De periode ervoor wordt een beetje vergeten.

Ik zie je niet als een gehaat lid, maar als iemand met een sterke eigen mening. Veel mensen zien dat als aanvallend of kunnen dit niet waarderen. Ik vind dat juist fijn aangezien je dan direct weet wat je aan een persoon hebt. Om eerlijk te zijn, heb ik ook op jou gestemd tijdens de awards, mede om deze reden.

Dat MAF weg is van het forum, is inderdaad jammer. Ik heb onderzoek gedaan naar de blog en het kent ongekende kwaliteit. Hoe zou je reageren als dit terug zou komen? Hoe zou het forum er dan uit zien, en zou het weer zo groot kunnen worden?

"De award voor Beste Blog winnen was een doel"

MegaPilot: Als het zou terugkomen, zou ik me weer aanmelden om ervoor te schrijven. Precies omdat ik van Nandro mocht schrijven wat ik wil(binnen een beperkte mate natuurlijk) over soms toch wel onderwerpen die op het forum wat moeilijk liggen. Zo herinner ik me een column waarin ik het in vraag stelde waarom 2 inactieve blogs vastgeplakt zijn terwijl deze blogs NIETS bewezen hebben(en tot op de dag van vandaag zijn deze blogs nog steeds vastgeplakt met meer dan een jaar inactiviteit in de blog zelf..). Zou het weer groot worden? Als Nandro dat zou willen, dan wel ja. Maar Nandro komt niet terug en daarom ook MAF niet. De award voor Beste Blog winnen was een doel en dan zou MAF ook eindelijk vastgeplakt worden. Dat doel is geheel onterecht niet gehaald, jammer. Ik wens je veel succes met WOB, maar het maakt echt niets uit als je een gans jaar de beste bent. OWN wint de award en al je werk blijkt dan uiteindelijk op niets uit te draaien.

ERRWINS: Dat vroeg ik me ook wel eens af waarom die blogs daar rechts bovenin staan, maar ik heb er nooit echt bij nagedacht om eens meer informatie op te vragen. Eind vorig jaar nog contact gehad met Nandro, en heb ik gevraagd of MAF ooit nog eens terug zal komen. Hij reageerde heel open en eigenlijk leek hij open te staan voor nieuwe dingen. Na wat heen en weer berichten, bleek dat zijn standpunt nog niet was veranderd en dat MAF niet zou terugkeren. Althans niet zonder hem. Wel mocht ik zelf een krant (hihi) op starten en MAF-redacteurs benaderen om te helpen. Dit laatste heb ik uit principe kwestie nog niet echt gedaan, maar ik zal ze van harte welkom heten, wanneer ze dit zouden willen. Ik zie wel enige verbinding tussen de blogs. Beide blogs vinden een open mening zeer belangrijk.

Hoe 2015 WOB zal gaan behandelen heb ik geen weet van, wel hebben wij voor ogen om de award voor OWN z'n neus weg te kapen, de combo-breaker uit te hangen. Hoe zal je op kijken als dit zou lukken?

"de kwaliteit doet bij de awards 'gelukkig' niet ter zake"

MegaPilot: Ik zou op de eerste plaats verbaasd zijn en daarna zou ik de WOB-redactie een PB sturen om hen uitgebreid te feliciteren en hen even duidelijk te maken dat ze net het onmogelijke gedaan hebben. Nee serieus, het zou echt een hele prestatie zijn. Jammer genoeg is beter zijn terwijl de andere slechter is niet genoeg, dus ik betwijfel of het überhaupt mogelijk is. Tevens is OWN op dit moment beter dan ten tijde van MAF versus OWN, dus dat maakt het nog moeilijker. Maar goed, de kwaliteit doet bij de awards 'gelukkig' niet ter zake.

ERRWINS: De award moet toch eens te behalen zijn door een andere blog tenzij wij allemaal gewoonte dieren zijn geworden. Een gewoonte hebben om automatisch op OWN te stemmen, alleen omdat het het grootste blog-project is. Maar goed, dat is voor nu nog toekomstmuziek, en misschien ook nog wel een droom die nooit werkelijkheid gaat worden, who knows.

Het hoofdkantoor van MAF bevind zich nog steeds op het forum, zal deze ooit nog gaan verdwijnen, aangezien MAF niet meer terug zal gaan keren?

MegaPilot: Interessante vraag. We moesten een PM sturen om het forum op te ruimen, maar dat hebben we dus nooit gedaan. Ik denk niet dat één van de redacteuren van MAF dat ooit zou vragen, dus vooralsnog blijft het forum er staan. Heel soms wordt er nog eens iets gepost, maar van een terugkeer is er in dat forum nooit sprake. Het gaat dan meer om verjaardag wensen of wat nostalgie die opgesnoven wordt.

ERRWINS: Op zich wel jammer dat een zo'n groot en goed project de biezen heeft gepakt. Gelukkig staat alles nog online.

"Editie 50 zal er nooit komen."

Zijn jullie het eens met de mening van MegaPilot, of juist totaal oneens? Wordt MegaPilot gehaat of uitgekotst door het forum, of valt dat reuze mee? Laat het ons, maar ook MegaPilot weten in de reacties!

11 reacties


Recommended Comments

Oh, ik had hier op zijn minst toch al een reactie van Spacy verwacht waarin die het onbelang van Awards zou uitzetten.

Er zijn in de forumgeschiedenis al vaker leden geweest die beweerde dat een niet ontvangen Award een belangrijk deel van hun stoppen vormt. Ik vind dat enerzijds vreemd en anderzijds voelt het meer als een excuus als wat anders.

Maar ik vind het toch vooral vreemd dat je meerdere malen zegt dat de Awards weinige waarde kennen -kan ik me in vinden- maar er dan toch aan vasthoudt als een zekere bepalende waarde... voelt dat niet wat tegenstrijdig?

Link to comment
Oh, ik had hier op zijn minst toch al een reactie van Spacy verwacht waarin die het onbelang van Awards zou uitzetten. Er zijn in de forumgeschiedenis al vaker leden geweest die beweerde dat een niet ontvangen Award een belangrijk deel van hun stoppen vormt. Ik vind dat enerzijds vreemd en anderzijds voelt het meer als een excuus als wat anders.
Onderwaardering vind ik een goed excuus.
Maar ik vind het toch vooral vreemd dat je meerdere malen zegt dat de Awards weinige waarde kennen -kan ik me in vinden- maar er dan toch aan vasthoudt als een zekere bepalende waarde... voelt dat niet wat tegenstrijdig?
De awards hebben geen waarde doordat er zo slecht gestemd wordt, maar aan de andere kant voel je je wel ondergewaardeerd als er iemand anders onterecht mee gaat lopen. Tevens worden forumbeslissingen genomen aan de hand van deze onterecht uitgedeelde awards(vastplakken van een blog, promotie van een lid, topic dat vastgeplakt wordt, enzovoorts). Dus de waarde van de awards ten opzichte van het forum is wel redelijk hoog naar mijn mening.
Link to comment

"Het probleem is gewoon dat al jaren de populairste wint en niet de beste. Vele leden waaronder jijzelf, ERRWINS, geloven me niet als ik zeg dat ik best wel gehaat word op dit forum. En ook dit jaar heeft het forum dat bewezen door mij weer een award te ontfutselen. "

En ditzelfde jaar, op ditzelfde forum werd jij Megalid. De stemming heb ik naast me staan, nagenoeg iedereen heeft "voor" gestemd, waaronder ik. Met als reden dat ik vond dat je erg goed je best deed met als voorbeeld je softwarehandleiding, waar je ontzettend veel werk in hebt zitten.

Megalidmaatschap is een grote blijk van waardering op het forum. Ook voor jou. En daar houdt het niet bij op, want wie wordt de nummer twee bij de Forumawards van 2014, voor Beste Megalid? Jawel, jij. Blijkbaar vinden een hoop leden jou dus zelfs van de Megaleden de beste.

Wat ben jij toch ontzettend ondankbaar zeg. Dat het je allemaal koud laat. Dat je zó verblind kan raken door een suffe forumaward, dat je een artikel schrijft waarin je alle leden die jou waarderen gewoon keihard onder een koude douche zet.

Toen ik een keuze moest maken op wie ik zou stemmen als Beste Megalid, was de keuze niet makkelijk. Alle leden in de poll hadden goede dingen laten zien het afgelopen jaar, waaronder jij.

De reden dat ik uiteindelijk níet op jou gestemd had, is simpelweg omdat ik het gevoel had dat mijn stem bij jou niets waard is. Zolang het je geen award oplevert kan mijn stem je gestolen worden. En dus ging die stem naar een andere toe, die nu de Award in zijn zak heeft zitten.

"De award van Beste Blog die zwaar onterecht naar OWN ging en niet naar MAF, die deed ook best wel pijn. En de gevolgen waren niet te overzien. Forumkrant houdt ermee op en één van de beste crewleden die GTAForum ooit gekend heeft houdt er ook maar mee op. Jammer dat sommigen het niet zo zien, maar dat NandroDavids en MAF weg zijn is compleet de schuld van GTAForum. Onderwaardering is een vies beestje en de schuld ligt volledig bij GTAForum."

Je zult ongetwijfeld weten dat ik (als enige(?) MAF-redacteur) niet op MAF had gestemd bij die awards (ook niet op OWN trouwens). Als ik wél op MAF hadden gestemd, hadden we gewonnen.

Dat het (één van de) aanleidingen werd om de blog zo spontaan te stoppen vond ik net zo jammer als jij. Maar ik voel geen greintje schuld en ik vind ook niet die bij het forum ligt. Nee, ik vind het eeuwig zonde dat zoiets moois zo dramatisch moet worden stop gezet om hé-le-maal niets. Het is puur ceremonieel, die ene stem verschil. Gebruik je fantasie en doe alsof je die award gewonnen hebt man, is toch hetzelfde. Maar nee, alles gaat gelijk de prullenbak in, en de véle leden die op de MAF hebben gestemd worden keihard de middelvinger getoond.

En ja, ik weet dat ik makkelijk praten heb, met de awards die ik gewonnen heb. Dat geef ik ook toe. Maar reken maar dat ik er blij mee ben. Niet zozeer met de awards zelf, want dat zijn maar plaatjes en getalletjes, maar om de redenen dat ik die award heb gekregen.

En ik ben wel met je eens.. mijn award voor Beste Moderator bijvoorbeeld - ik vind mijzelf niet de beste moderator. Ik weet heus wel dat het meer met populariteit te maken heeft. Mijn stem ging volop naar Foreigner97, waarvan ik vind dat hij hem echt verdiend heeft. Maar dat ik op het forum wat populairder ben dan hij, dat weet ik, ik ben ook wat actiever en wat uitgelatener op het forum. Hetzelfde geldt voor Phoenyxar, die na mij de meeste stemmen kreeg. Niet dat hij een slechte moderator is hoor, maar hij is ook gewoon heel actief en ja, dat levert stemmen op.

So be it. Dat werkt overal zo in de wereld.

Link to comment

Goed, ik moet hier toch even op een paar dingen reageren vind ik.

MegaPilot: "Jammer dat sommigen het niet zo zien, maar dat NandroDavids en MAF weg zijn is compleet de schuld van GTAForum."

Niet waar:

NandroDavids @ MAF 049: "Waarom stop je met MAF en je functie als Globale Moderator?

Dat is een combinatie van factoren: tijdgebrek, andere prioriteiten, en een gebrek aan motivatie."

SpacyColours: "Nee, ik vind het eeuwig zonde dat zoiets moois zo dramatisch moet worden stop gezet om hé-le-maal niets. (...) alles gaat gelijk de prullenbak in, en de véle leden die op de MAF hebben gestemd worden keihard de middelvinger getoond."

Eigenlijk hetzelfde als hierboven: MAF is om verschillende redenen gestopt, niet enkel om het mislopen van een Award. Ik ben ook niet alleen maar gestopt omdat we de Award niet wonnen.

De beslissing om als GM en met MAF te stoppen is mijn beste forumgerelateerde beslissing ooit geweest. Het was fantastisch, maar ik besteed mijn tijd nu aan compleet andere zaken. En het is nu meer dan fantastisch.

Verder wens ik WOB veel succes. Ik hoop dat het wat wordt.

Link to comment

Goed, ik moet hier toch even op een paar dingen reageren vind ik.

Inderdaad, sorry dat ik mijn uitspraak wat heb overdreven. Ik ben immers zelf ook, eerder in het jaar, gestopt met het schrijven voor MAF om meer tijd voor m'n persoonlijke leven vrij te maken. Alle respect dus voor je beslissing om de MAF en je functie op te geven, sowieso is die keuze gewoon aan jou en heeft niemand daar wat van te zeggen.

Toch had de MAF in mijn ogen een mooier afscheid verdiend. Ik vond het jammer om de sloteditie te lezen met het gevoel dat het een soort van gefaald heeft, terwijl ik en vele anderen daar anders over dachten.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...