Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70935

Editie 2 - Een Goude Oude


Visser23

453 bezichtigingen

eengoudeoude5vf6g.png

Geschreven door Dippie

GTAForum Contests. Een veel bezocht onderdeel van het forum waarbij leden tegen elkaar strijden in de meest uiteenlopende contests. Van Lingo tot pokeren, van voetbalpoules tot Weerwolven van Wakkerdam en van grafische contests tot het maken van eigen missies in verschillende GTA Games. Wij gaan echter terug in de tijd, naar 2008 om precies te zijn. Ikkes kwam op het idee om een contest te organiseren op basis van het TV-programma Expeditie Robinson. Op dat moment kende ik dit forum nog niet, maar ik heb me laten vertellen dat deze contest destijds behoorlijk populair was, en daarom kies ik voor Expeditie Robinson: Forum Editie om deze week Een Goude Oude op te vullen.

Een contest organiseren wat gebaseerd is op een TV-programma met een spelelement, is een grote uitdaging. Ikkes had dat echter lak aan en heeft een heel plan uitgewerkt om de contest te kunnen draaien. Helaas viel het aantal deelnemers volgen Ikkes wat tegen, waardoor hij enkele elementen moest schrappen. Dat mocht echter de pret niet drukken; Er waren alsnog 11 leden die wel zinnen hadden in een uitdaging. De contest bestond uit drie delen, welke ieder drie rondes bevatten.

Het eerste deel stond in het teken van het vormen van kampen en het aanstellen van de kampleiders. In de eerste ronde werd iedereen gevraagd wat over zichzelf te vertellen, zodat iedereen wat van elkaar af wist, wat mogelijk van pas kwam. In de tweede ronde waren de verkiezingen voor de kampleiders welke in de derde ronde de teams mochten samenstellen door om en om een lid aan hun team toe te voegen. Kamp Zuid bestond uit zes personen, en Kamp Noord uit 5

Het tweede deel stond volledig in het teken van de proeven en het daadwerkelijke strijden tussen de twee kampen.

Tijdens de eerste ronde kon elk kamp een punt scoren door 's nachts als laatste een reactie te plaatsen (tussen 0:00 en 3:00), en dat een week lang. Het kamp met de minste punten moest de eerste eliminatieronde door lopen. Dit bleek Kamp Noord te zijn.

Tijdens de tweede ronde moesten beide kampleiders twee kampgenoten aanwijzen die een snelheidstest gingen doen. Nadat de 4 gekozen leden bekend waren, bleek het te gaan om een sneltyptoets; Zoveel mogelijk aanslagen in twee minuten. Hier bleek Kamp Zuid de zwakkere schakel te zijn en dus werd tijdens de eliminatieronde een kampgenoot van Kamp Zuid weggestemd.

De derde en laatste ronde was een inschattingsronde. Beide kampleiders moesten weer twee personen aanwijzen die drie vragen moesten gaan inschatten. Opnieuw was Kamp Zuid hier de verliezer. Na de eliminatieronde hadden beide kampen dus nog 4 mensen over.

Bij de start van het derde deel vond ook de samensmelting plaats. Alle leden kwamen in hetzelfde kamp, maar moesten nu individueel tegen elkaar strijden.

In de eerste ronde kon direct al een immuniteit worden behaald. Iedere deelnemer kreeg twee stukjes van 4 stukjes afbeelding. Deze afbeelding beeldde een spreekwoord uit. Degene die als eerste het spreekwoord raadde, won de immuniteit. Direct hierna was er weer een eliminatieronde, waarbij twee spelers met de meeste stemmen het eiland moesten verlaten.

post-3948-1234285249.jpg

Tijdens de tweede ronde werden de overgebleven 6 kandidaten opgescheept met drie raadsels. Degene die de minste raadsels goed wist te beantwoorden kreeg een zwarte stem en had dus al een tegenstem voor de eliminatie. De beste drie kregen nog twee raadsels, waarbij ook de slechtste daar een zwarte stem kreeg. De beide winnaars mochten twee stemmen uitbrengen. Vervolgens was er nog een immuniteitsproef, waarbij de kandidaten als laatst moesten reageerden voor zeven aangegeven tijdstippen. De kandidaat met de meeste punten won immuniteit. Tijdens de eliminatie moesten twee personen het eiland verlaten.

In de derde ronde moest er weer geschat worden op drie vragen. De winnaar kreeg een extra stem voor tijdens de eliminatie. Vervolgens kwam er een immuniteitsproef in de vorm van een quiz. De winnaar hiervan kreeg de immuniteit en was daardoor zeker van de finale. De eliminatie liep dit keer bijzonder. Van de vier deelnemers stuurden twee geen stem in en werden ze direct uit het spel gegooid. Er bleven dus twee spelers over voor de finale.

Tijdens de Finale kregen beide finalisten een puzzel toegezonden die ze moesten oplossen. Degene die als eerste de puzzel had opgelost had gewonnen en kreeg twee extra positieve stemmen. Het tweede deel van de Finale bestond uit een laatste eliminatie. Alle oud-deelnemers mochten nog één keer een stem uitbrengen op de in hun ogen beste Robinson. Dit werd TomHagen.

Wanneer je het hoofdtopic doorleest zie je hoeveel werk er in de contest is gestoken en wat een geweldige prestatie Ikkes heeft neergezet om dit alles in goede banen te leiden. Ik vond het jammer dat ik toentertijd nog geen lid was, want ik had het graag willen volgen. Ik ben benieuwd of er in de toekomst weer zo'n grote en interessante contest wordt georganiseerd, en dan zal ik m'n best doen ook van de partij te zijn.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...