Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70935

Editie 2 - In de Wandelgangen


Visser23

491 bezichtigingen

indewandelgangend9e23.png

Geschreven door Visser23

JE MOOISTE SNAPMATIC-KIEKJES

Deze rubriek staat een beetje in het teken van de headlines in de verschillende fora van GTAForum. Hier kunnen natuurlijk topics en leden bij horen. Ditmaal bespreken we dan ook een topic die de afgelopen week wel een beetje in de headlines heeft gestaan. Het topic 'Je mooiste Snapmatic-kiekjes' uit het Grand Theft Auto V-forum heeft namelijk de award van 'Beste topic' te pakken. Maarja, waarom nou eigenlijk? Wat is er zo bijzonder aan het topic waardoor het een award verdient voor het beste topic van GTAForum in het jaar 2014?

Het topic dat de award heeft gewonnen draait voornamelijk om het posten van foto's die gemaakt zijn in de nieuwste GTA; Grand Theft Auto V. Dit gebeurt door middel van 'Snapmatic', een functie op je mobieltje. Je kan je mobiel selecteren en een mooie foto schieten. Achteraf is het dan ook nog mogelijk om je foto te bewerken. Een beetje het idee van Photoshop, zeg maar. Hieronder dan ook een voorbeeldje van zo'n foto uit GTA V, gemaakt met Snapmatic.

261i5vc.jpg

Natuurlijk, het is een prachtige foto. Maar dan nog steeds is het de vraag waarom het topic de titel verdient van 'Beste topic' van GTAForum. In mijn ogen slaat deze award namelijk helemaal nergens op. Ik vind dat het beste topic een topic moet zijn waar veel andere leden wat aan hebben. Een topic dat andere leden van GTAForum bijvoorbeeld op weg helpt met Grand Theft Auto, modding of een programma als Photoshop. Een topic waar een lid daadwerkelijk hulp aanbiedt en waar andere leden hulp kunnen krijgen. Dit topic gewoon helemaal niks daarvan. Het is een topic om wat fotootjes te laten zien. Gewoon waar je weer een +1 krijgt op je postcount. Gewoon een topic dat geen enkele nuttige bijdrage heeft aan de rest van GTAForum.

Echter, niet iedereen is het met mij eens. Het topic kreeg voor de award maarliefst twintig stemmen. Drie meer dan de nummer twee 'Quote van de Maand'. Ook degene die ondervraagd werden, waren positief over het topic en de overige genomineerden. Hieronder een aantal postieve reacties van de ondervraagden.

Wat vind je ervan dat 'Je mooiste Snapmatic-kiekjes' de award voor 'Beste Topic' heeft gewonnen?

BoerTijger: Stukje samenbreng binnen het forum denk ik, dat je leden op een wijze dichter bij elkaar brengt dmv hilariteit in quote's van andere.

CrazyGhost: Ik vind het een leuk topic net mooie foto's. Al had ik zelf op qvdm gestemd.

Thebig: Terecht, ik heb er zelf op gestemd. Ik vind dit het beste topic van de vier genomineerden.

Bassieboy35: Het is een goed topic, want ik heb al pareltjes van foto's gezien. Snapmatic foto's is een leuke toeviging aan de GTA serie. Dat het topic gewonnen heeft vind ik op zich wel terecht. Wel had ik een topic als de Top 20 het evenveel gegund, zo'n lijst blijft ook een mooi stuk dat bij de muziekfora hoort in mijn ogen.

1ny9og.jpg

Nu snap ik natuurlijk ook wel wat zij hierboven bedoelen. Tuurlijk, er worden fantastische foto's gemaakt in GTA: V, maar toch vraag ik me af wat we er nou aan hebben. Voor WikiGTA zijn sommige foto's natuurlijk prima te gebruiken, maar voor de rest heeft het gewoon geen toegevoegde waarde aan de leden van GTAForum. Nu wil ik ook niet zeggen dat dit soort topics moeten verdwijnen, want ik kan me erg goed vinden in de mening van BoerTijger. Dit soort topics brengen de leden van GTAForum wél dichter bij elkaar.

Misschien is het dan toch beter om de GTAForum Awards een beetje aan te passen. Ik sprak met Crypteq over deze award. Het gesprek ging als volgt.

Visser23: Wat vind je ervan dat 'Je mooiste Snapmatic-kiekjes' de award voor 'Beste Topic' heeft gewonnen?

Crypteq: Het is zeker een populair topic, en kan me best voorstellen dat men daar voor stemt als een topic dat ze graag zien.

Visser23: Wat vind je er dan van dat er geen enkel topic genomineerd is dat een bijdrage levert voor de leden van GTAForum?

Crypteq: Je kan ze niet één op één vergelijken. Daarom vind ik het ook niet echt een hele "goeie" award. Dat had dan beter een award kunnen zijn voor populairste topic en een award voor beste tutorial etc. Ikzelf heb bijvoorbeeld een aardig uitgebreide tutorial geschreven waar ik veel tijd in heb gestoken, en deze is ergens tussen verdwenen. Het zou mooi zijn als zulke dingen ook beter uitgelicht worden.

309r1i8.jpg

Uiteraard ben ik het dan ook zwaar met Crypteq eens. Er moet verandering komen in de GTAForum Awards om niet nogmaals zo'n topic de titel van 'Beste Topic' te geven. De award van Populairste Topic zou beter bij dit onderwerp passen. Laten we in de toekomst leden belonen voor het helpen van andere leden door middel van een goed topic, in plaats van het populairste topic belonen. Want nogmaals, het heeft geen toegevoegde waarde. Op wat mooie foto's en wat gezelligheid na dan...

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...