Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70929

Editie 3 - Van Binnenuit


Visser23

970 bezichtigingen

vanbinnenuitnfupm.png

Geschreven door: Visser23

Concurrentie

Iedereen heeft wel te maken met concurrentie. Als ondernemer, als sporter, overal is wel concurrentie. Dat moet natuurlijk ook, anders is er ook helemaal niks aan. In mijn ogen zorgt concurrentie voor verbetering van je eigen producten en/of handelen. Welkom bij de rubriek "Van Binnenuit" waar we zaken achter de schermen gaan behandelen.

Al jaren hebben we een forumkrant genaamd Oceans Weekly News op GTAForum. Een krant de wekelijks veel bezoekers trok (en misschien nog wel trekt) en waar vele redacteurs aan mee werken. Deze blog heeft in al haar jaren tijd weinig concurrentie gehad op het gebied van 'Beste blog' en daardoor zagen leden de kwaliteit van de blog achteruit gaan. MAF was een blog die wel een concurrent was van OWN. Ze waren uniek en kritisch, maar helaas moest deze blog er door verschillende redenen mee stoppen.

Begin januari was het dan de beurt aan Wekelijks Opinieblog. Jazeker, dit zijn wij. Deze blog is opgezet om de leden van GTAForum een blog te bieden waarbij kwaliteit en opinie voorop staat. Een blog waar leden wat aan hebben en waar kritisch wordt gekeken naar verschillende zaken op het forum. Deze blog moet ook dienen als concurrentie van Oceans Weekly News waardoor zowel OWN als WOB beter worden in haar inhoud.

Deze concurrentie is goed, in mijn ogen. Echter, het moet wel op een eerlijke manier gebeuren. Eerlijkheid moet van beide kanten komen. Het kan dus niet zo zijn dat een concurrent jouw blog wat probeert aan te doen. Redacteurs wegkapen bij je concurrent is een voorbeeld van hoe het niet moet. Daarnaast is het een voorbeeld waar wij als blog ook niet heel erg goed tegen kunnen. Aangezien eerlijkheid een belangrijk punt is, publiceren wij deze rubriek ook om eerlijk te zijn naar buiten toe. Om de leden van GTAForum te laten zien wat er nou afspeelt achter de schermen.

Afgelopen week werd gek genoeg bovenstaande werkelijkheid. Een redacteur van Wekelijks Opinieblog werd benaderd door de concurrent. Om daar te gaan schrijven. Een erg laffe streek, om het zo maar te zeggen. Wanneer een redacteur het niet naar zijn zin heeft binnen een blog of community, zal deze de blog of community wel verlaten en eventueel ergens anders bij aansluiten. Gelukkig heeft de redacteur in kwestie het wel erg naar zijn zin bij ons en heeft het aanbod van onze concurrent dan ook keihard afgewezen. Nu moet ik eerlijk zijn, het is ook wel een compliment als een concurrent je redacteur een nieuwe baan aanbiedt. Ze zullen vast hebben gezien dat deze goed kan schrijven en rubrieken van prima kwaliteit neerzet.

Bedankt voor het compliment, maar het blijft erg laf.

10 reacties


Recommended Comments

Even niet vergeten te melden dat WOB bij OWN liep te vissen. Beetje meer zelfreflectie de volgende keer.

En als ik het heel streng neem: er zijn zelfs twee vispogingen geweest van WOB bij OWN :O

Link to comment

Even niet vergeten te melden dat WOB bij OWN liep te vissen. Beetje meer zelfreflectie de volgende keer.

En als ik het heel streng neem: er zijn zelfs twee vispogingen geweest van WOB bij OWN :O

Dit heb ik op Skype, met bewijs, ontkracht.

Link to comment

Oh, dan zie jij meer op Skype dan ik :7 En je bent sowieso vergeten deze hele rubriek te bewijzen, als je dan toch bezig bent.

Overigens maakt het mij persoonlijk geen drol uit of er gevist wordt, ik zie het probleem niet. Is het ergens anders beter, dan ga je daar heen. Net als in 't echt.

Link to comment

Tja, ik ben wel benieuwd hoe dat persoon dan benaderd werd. Er is een heel verschil tussen "Ga weg bij WOB, bij OWN werken is véél beter!" en "Hoi, zou je er wat voor voelen om bij OWN te willen schrijven?". In dat laatste geval zie ik ook het probleem niet.

Link to comment

My thoughts exactly, Krikke. Als het al gebeurd is (ik weet er verder niets vanaf), zie ik absoluut geen probleem. Bij concurrentie hoort natuurlijk ook het van elkaar afsnoepen van talenten. Dat gebeurt ook (waar jullie zelf naar verwijzen) als ondernemer: bedrijven willen elkaar de loef af steken en komen daarom met een mooier en beter aanbod. Dat gebeurt ook in de sportwereld: transfers van de ene naar de andere club omdat die andere club beter is of omdat die club meer betaalt. Net als OWN moet WOB investeren in zowel kwaliteit van de krant (in het hiervoor genoemde voorbeeld hoe goed de club is) als in het welzijn van redacteurs (arbeidsomstandigheden en salaris bij een club). Als een redacteur een beter aanbod krijgen zijn ze weg. Zo simpel is het. Als je hier al problemen van gaat maken, maak dan je borst maar nat. Dit zal nog veel meer gaan gebeuren als jullie je daadwerkelijk gaan bewijzen als forumkrant. :)

Link to comment
Ik ben benieuwd, al heb ik al een vermoeden welke kant dit op gaat. Mocht het die kant op gaan, dan vertrouw ik erop dat je gegevens kloppen. ;)

Wij doen ons uiterste best om niet die kant op te gaan: die zijn we al vaak genoeg opgegaan. Dit betekent uiteraard niet dat we zulke beschuldigingen zomaar aan ons voorbij laten gaan. Ik heb geen zin in een waardeloze discussie, maar ik wil de lezers duidelijk maken wat er is gebeurd Van Binnenuit. Dat doen jullie namelijk allesbehalve.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...