Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582110

Editie 38 - Game On


Dutchy3010

614 bezichtigingen

oc_own_gameon.jpg

De leken 'SamShine' en 'Piet-Herr' hebben het onderstaande getypt.

Welkom bij Game on. 8) Piet-Herr licht met zijn actieve kont Gris Nez, omringt door mooie dames die allemaal een stukje van hem willen masseren. Daarbij heb ik vanmiddag een trap tegen mijn hoofd gehad tijdens het voetballen, waardoor ik met koppijn nog net Game on hebben kunnen schrijven. Gelukkig heeft (_O_) Piet-Herr (_O_) voordat hij vertrok nog een prachtig stukje kunnen typen. Veel leesplezier. :)

Wii- en DS- games in overvloed!

Satora Iwata, een hoge pief bij Nintendo, heeft tijdens een persconferentie aangegeven dat Nintendo met erg veel games bezig is voor hun twee paradepaardjes. De Wii en de DS. Voor de Wii zijn ze met 45 nieuwe games bezig, waar de DS er 79 krijgt. Deze titels zijn bedoeld voor dit fisicale jaar.

Welke games Iwata hiermee bedoelt is niet percies duidelijk. Al is het vrij logisch dat hier de aankomende toptitels ook tussen zitten, die hard nodig zijn. :)

Bron: Gamer.nl

Playstation 3 re-launch!

Een erg slecht gekozen titel, maar dat zijn jullie wel vaker gewent van Game on. ^^ Maar daar gaat het nu niet over; de Playstation 3 is vanaf nu (ook) verkrijgbaar in India. De prijs is nog is extra verhoogd; € 800,-, waarmee hij dus alleen 'koopbaar' is voor de Elite in India.

Sony heeft nu, bij de laucnh, 1200 stuks beschikbaar gestelt. Ze hopen er aan het einde van het jaar 10.000 verkocht te hebben. Ik denk dat we Piet-Herr' special over importeren maar naar het Hindies moeten gaan vertalen, want ze worden zo wel erg uitgebuit.

Bron: Insidegamer.nl

Importeren..

Vandaag gaan we verder met de 23-delige special over importeren. In de Game On van vorige week lees je alle voordelen van importeren, deze week gaat het vooral om de ontheffingen die zich opstapelen zodra je er aan begint. Wees gewaarschuwd! :puh:

Op alle producten die je in Nederland koopt betaal je 19% BTW. Op producten die je van buiten de EU haalt betaal je dat niet, in ieder geval niet aan de Nederlandse regering. Het bedrag dat je daardoor niet betaald aan BTW, moet je in principe wel betalen zodra je wat van buiten de EU haalt. Ook gelden hierop douanerechten. Voor games en consoles hoef je geen douanerechten te betalen, maar wel 19% BTW. Hiervoor geldt per zending een vrijstelling van 22 euro, daaronder hoef je geen Belasting Toegevoegde Waarde te betalen, daarboven dus wel. Je betaalt dan 19% van de totale waarde van de verzending, inclusief de verzendkosten. Let op, en nu wordt het ingewikkeld, je betaalt alleen over de verzendkosten als de waarde van je verzending zonder de verzendkosten ook al boven de 22 euro ligt. Is dit niet het geval, dan betaal je dus ook niets als het met de verzendkosten erbij wél boven de 22 euro uitkomt.

Goed, stel je voor: Je koopt een game uit Japan van 15 euro. Dit bedrag ligt nog onder de 22 euro, dus je hoeft geen BTW te betalen. Een maand later koop je echter een nieuwe game van 40 euro en je betaalt 5 euro verzendkosten. De waarde van de verzending ligt al boven de 22 euro, dus je moet BTW betalen. Je betaalt daarom 19% over 40+5, dus 0,19x45= 8,55 euro, in totaal 53,55.

Nu is het zo dat je alleen BTW betaalt als je verzending wordt gecontroleerd door de douane. Er komen per dag zoveel verzendingen langs dat het onmogelijk is om alle pakketjes te controleren. Daardoor is de kans dat jou pakketje wordt opengemaakt en je ook daadwerkelijk belasting moet betalen niet zo heel groot en dan is er dus niets aan de hand. Er zijn echter wel sites waarvan de zendingen vaker worden gecontroleerd dan andere. Het hangt er namelijk van af wat er op het douane-etiket staat vermeld of je verzending gauw wordt gecontroleerd of niet. Play-asia.com is wat dat betreft bijvoorbeeld berucht, omdat het bij hun verzendingen erg vaak voorkomt dat ze worden gecontroleerd. Hoe dit komt weet ik niet precies.

Wanneer je bij een particulier iets besteld (via ebay of iets dergelijks) kan de verzender aankruisen dat het pakketje een ‘gift’ is en kan deze de waarde wat lager noteren dan dat ‘ie werkelijk is. Dat verkleint de kans dat je ontheffingen moet betalen aanzienlijk. Bedenk wel dat alleen particulieren dit doen, grote bedrijven zullen hier nooit aan meewerken.

Kort samengevat, je betaalt dus niets aan ontheffing als je verzending onder de 22 euro ligt. Als de waarde van je verzending boven de 22 euro uitkomt, betaal je 19% BTW over die waarde plus 19% op de verzendkosten. Eigenlijk had ik beter meteen met dit zinnetje kunnen beginnen, dat had me een hoop typwerk bespaart. Maar goed, nu heb ik alle trouwe lezers van Game On weer 5 minuten lang onzin laten lezen en dat is toch waar je het voor doet?

Tot zover over belastingen en dergelijke, het is allemaal niet zo ingewikkeld als dat het beschreven staat. Ik kan het ook niet helpen :$

Volgende week ga ik het hebben over de betaal- en verzendmogelijkheden en hoe dat allemaal in z'n werk gaat, tot die tijd zul je het zonder deze kennis moeten doen. Sterkte! :sigaar:

7 reacties


Recommended Comments

Netjes, 45 nieuwe Wii games ^^. Van Nintendo zelf of ook nog van andere producers, zoals R* Manhunt 2 doet?

Dus nu nog 21 delen over importeren? Kan niet wachten :D

Link to comment
Netjes, 45 nieuwe Wii games ^^. Van Nintendo zelf of ook nog van andere producers, zoals R* Manhunt 2 doet?
Het is alleen de first-party, dus van Nintendo zelf. De game die jij nu aanhaalt, Manhunt van Rockstargames, behoort tot de third-party. Wat er dus nog veel meer zijn. ;)

Dus nu nog 21 delen over importeren? Kan niet wachten :D
Je kent Piet-Herr! :schater:
Link to comment
Netjes, 45 nieuwe Wii games ^^. Van Nintendo zelf of ook nog van andere producers, zoals R* Manhunt 2 doet?
Het is alleen de first-party, dus van Nintendo zelf. De game die jij nu aanhaalt, Manhunt van Rockstargames, behoort tot de third-party. Wat er dus nog veel meer zijn. ;)

Is daar al een schatting van?

Dus nu nog 21 delen over importeren? Kan niet wachten :D
Je kent Piet-Herr! :schater:

:sigaar:

Link to comment

Aangezien deze Game on toch nergens goed voor is geweest (:cry:), wil ik hier graag even melden dat ik Goliat heb verslagen met het opblijven, het is op moment van typen nu '4:28', wat voor mijn doen echt bizar laat is. Ik wil meneer Goliat weltrusten wensen, want dit staat hier nu, voor eeuwig. _O_

Daarbij wil ik Rivel en White Gold bedanken voor het reageren. ^^

Edit: Oke.. Vage klokken.. :? Weltrusten iedereen. :)

Link to comment
Ik accepteer mijn verlies.. :klap:

't was leuk gisteren, vandaag weer?

Grapjas, ik moet morgen om 8 uur mijn nest uit om te gaan voetballen in Engeland. Daarbij denk ik dat het een eenmalige actie was. Sorry mijn jong. :puh:
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...