Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70935

[Maandboek Januari] Design


Visser23

606 bezichtigingen

designuaj5j.png

Geschreven door Dippie

Design. Waar denk jij dan aan? Ik denk aan het ontwerpen en maken van afbeeldingen en voorwerpen. Van fotografie tot meubels en van afbeeldingen bewerken tot luxe auto's. In deze rubriek zullen wij ons echter beperken tot alles wat zich binnen het Graphics-forum afspeelt. In januari zijn hier 9 nieuwe topics gestart, dus er zullen vast wel wat interessante dingen tussen staan. En, omdat dit een opinieblad is, zal ik mijn eigen mening ook geven.

Soccer-Art Showroom

Een van deze fora is de Soccer-Art Showroom. Hierin plaats @SoccerART zijn kunstwerken welke zelfgemaakte afbeeldingen zijn met bekende voetballers van over de hele wereld. Er zitten veel mooie afbeeldingen bij; De een wat beter dan de ander, maar dat zal ook een kwestie van smaak zijn.

marcoreusv2.png

Neem bijvoorbeeld deze afbeelding van Marco Reus. Knap gemaakt, ik kan zoiets zelf niet één-twee-drie voor elkaar krijgen, al ben ik ook niet zo goed met Photoshop of een ander bewerkingsprogramma. De 'schim' van Reus die je op de achtergrond ziet, vind ik erg mooi. Echter vraag ik me af waarom die 'spetters' zijn toegevoegd? Mogelijk wil SoccerART daar een dynamisch effect mee geven, maar ik vind het niet mooi. Die paar 'vegen' hadden van mij ook weg mogen blijven. Ik snap wel dat de afbeelding dan vrij saai wordt, dus is het een kwestie van kiezen en smaak.

GVC Showroom

@GVC dacht mogelijk: 'Wat SoccerART kan kan ik ook!', en de showroom van GVC was geboren. Ook hij doet veel met sport, maar ook afbeeldingen met vrouwen. De afbeelding van GVC zijn, in tegenstelling tot die van SoccerART, wat meer art-achtig. Het lijkt bij sommige afbeeldingen net of het getekend of geverfd is, zoals die hieronder.

Bale_zpsc98395fe.png

Cool, dat is het enige wat ik hier over kan zeggen. Een rustige en 'cleane' afbeelding, dat vind ik fijn om naar te kijken. Niet teveel afleidende elementen. Het zou daarnaast zo een schilderij kunnen zijn, wat ik ook gaaf vind.

3L1077 - 2015

De meeste leden kennen @3L1077 wel. Althans, vooral zijn unieke en kenmerkende profielfoto en afbeelding in zijn signature zijn bij de meesten bekend. Het idee van hem is om elk jaar een nieuwe stijl te gebruiken voor zijn signature. Het enige wat hij af en toe aanpast zijn de kleuren.

In 2014 gebruikte hij de onderstaande stijl: Simpel, strak en uniek. De kleurcombinaties waren altijd goed gekozen en vloekten nooit met elkaar.

QUbg2lx.png

Hoe anders is dat dit jaar. Zijn nieuwe stijl is vernieuwend, maar toch ouderwets. Daarmee bedoel ik te zeggen dat zijn nieuwe afbeelding voor ons vernieuwend is en wij moeten wennen. De stijl daarentegen is een beetje retro. Het doet me ook wat denken aan de WordArt in oude Word-versies. Ik vind hem mooi en verfrissend. Ben heel benieuwd welke kleurcombinaties er volgen op de eerste.

CAjeW74.png

Dit was Design voor januari. Wat zijn jullie meningen over de bovenstaande designs? Laat het hieronder weten of reageer in het desbetreffende topic.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...