Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70916

[Maandboek Januari] Terugblik


Visser23

901 bezichtigingen

terugblikkykk2.png

Geschreven door Visser23

Het einde van 2014 was belangrijk voor mij. Er was op dat moment veel commentaar op de forumkrant Ocean Weekly News. Ze hebben destijds veel feedback gekregen en het leek mij leuk om te helpen bij een wederopbouw. Echter, ik heb een ander pad ingeslagen. Het leek mij leuk om een eigen blog op te zetten waarbij gestreden wordt voor kwaliteit en waar onze mening centraal staat.

Het was echter niet makkelijk om zo maar eventjes een blog online te gooien. Eind november ben ik samen met een lid van GTAForum en een redacteur begonnen om deze blog vorm te geven. We zouden eigenlijk beginnen met een naam voor de blog, maar dit liep even anders. We hebben namelijk weken lang geprobeerd om op een naam te komen en hebben veel discussies hierover gehad. Het leek een onmogelijke opdracht om een naam voor deze blog te verzinnen. Vandaar dat we eerst maar eens naar de inhoud hebben gekeken.

Het idee was eerst om tijdens de eerste editie direct te knallen met een jaarboek van 2014. Er was voor mij namelijk niks bekend over een jaarboek dat zou gaan komen. Echter, de hele situatie liep anders, waardoor is besloten om niet met een jaarboek te komen. De eerste editie werd gewoon zoals wij het wilde en daarnaast kwam het bericht dat er wel met een groep gewerkt werd aan het jaarboek 2014.

Door bovenstaande werden we echter wel op andere ideeën gebracht. Het maandboek werd een uniek concept voor Weekly Opinion Board (de naam van destijds). Dit maandboek zou elke keer in de laatste week van de maand online komen en praten over de afgelopen maand. Vandaar ook dat dit maandboek over januari 2015 gaat; waarbij de release van WOB voor ons centraal staat. Het maandboek zal gevuld worden met rubrieken welke je in het jaarboek ook grotendeels kunt vinden. Natuurlijk praten wij echter niet over het hele jaar, maar slechts over één maandje. Hierdoor is ook niet gekozen om daadwerkelijk álles te verwerken. Opvallende personen bevatten niet alle opvallende leden, maar slechts een selectieve groep welke uitgelicht wordt.

De naam vonden wij erg mooi, aangezien het een Engelse naam betrof. Echter, hier kwam ook discussie over. Dit kwam doordat de helft van de rubrieken een Engelse benaming had, terwijl de andere helft een Nederlandse benaming betrof. Na een discussie, welke in Editie 1 is benoemd, werd besloten om de hele blog in het Nederlands te doen. Want: eenheid is kwaliteit. Althans, dat straalt het uit.

Na veel uitproberen en discussies voeren, was het dan eindelijk zover. Wekelijks Opinieblad ging online met een normale editie. Het was direct een volle editie waarbij de mening van de redacteurs centraal stond. Het leverde tijdens de launch dan ook vele reacties op van de leden van GTAForum; iets waar we erg trots op zijn.

We mogen met gerust hart zeggen dat het een succesvolle launch was van deze blog, waardoor wij vrolijk verder gingen. Na de feedback verwerkt te hebben kwam er uiteindelijk een tweede en zelfs derde editie van Wekelijks Opinieblad. Met meer dan 115 reacties in drie edities hebben wij boven verwachting gepresteerd met onze blog. Wij hopen dan ook dat jullie lekker blijven reageren op onze items. Daarnaast kunnen wij alle feedback van jullie gebruiken, aangezien dit ons ook weer op een hoger niveau brengt. Wees dus niet bang en laat je comment achter bij onze artikelen.

Bedankt voor het mede mogelijk maken van deze mooie maand januari!

3 reacties


Recommended Comments

"Zelfs een derde editie" Dat klinkt alsof het jullie verbaasde. Ik denk dat WOB een welkome toevoeging is, iets waar de gehele blogscene beter van wordt. Ik hoop dat jullie nog lang blijven en door gaan met de kwaliteit die jullie nastreven.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...