Jump to content

Everybody loves Joey

  • artikelen
    5
  • reacties
    47
  • bezichtigingen
    8138

Dikke zelfverheerlijking


Gta Ripper

2225 bezichtigingen

eljdik_zpsvw2rnysf.png

Tegenwoordig zie je op het internet veel mensen die trots zijn op hun overgewicht. De fotoshoots en nieuwsartikelen vliegen mij om de oren. ‘’You go girl!’’. Dit zie ik elke keer weer onder de reacties staan. Meen je dit nou serieus? Wil je dit echt aanmoedigen?

Ik laat best een vijandige houding zien tegenover mensen met overgewicht in de opening van dit artikel. Ik haat jullie niet hoor, ookal vertelt het voorgaande een ander verhaal misschien.

Er zijn natuurlijk veel mensen tegenwoordig die last hebben van overgewicht. Ik snap het, ik snap het.. Je hebt veel stress en je zoekt je heil in eten en je raakt verslaafd. Of misschien heb je wel iets aan je schildklier. Wat de reden ook is, vooral als je een ziekte hebt en er niks aan kan doen, ik heb niks tegen je.

Waar ik echter wel slecht tegen kan is het feit dat mensen met overgewicht, vooral vrouwen, worden verheerlijkt op het internet. ‘’You go girl!’’. Zijn mensen nou echt trots op het hebben van overgewicht? Ik wil mensen met overgewicht niet naar beneden praten, totaal niet. Ik ben ook niet de aangewezen persoon om mensen te veroordelen op dingen die misschien niet helemaal hun eigen keuze zijn geweest. Ik kan er echter slecht tegen als men overgewicht verheerlijkt. Het is niet gezond, en zou niet verheerlijkt moeten worden.

Ik neem het, echter, de mensen die dit aanmoedigen nog meer kwalijk. Natuurlijk moet je anderen niet pesten met overgewicht, of hier een oordeel over vellen zonder het verhaal er achter te weten. Het aanmoedigen van overgewicht vind ik echter een kwalijke zaak. Hoe kun je iets wat zo ongezond is aanmoedigen?

Je zou je nu best af kunnen vragen: ‘’Waarom heb je hier zo’n uitgesproken mening over?’’

Ik heb zelf, geloof het of niet, licht overgewicht gehad een aantal jaar geleden. Ik woog tien kilo te zwaar. Ik at zo veel door een aantal gebeurtenissen in mijn privéleven, waardoor ik erg veel stress had in deze periode.

Ik zou de mensen met overgewicht graag willen helpen. Echter, ik kan niet zomaar tegen mensen met overgewicht zeggen dat ze moeten stoppen met eten en moeten gaan sporten. Zo werkt het helaas niet. Je moet je afvragen waar het eetgedrag vandaan komt, en het aanpakken bij de bron. Het is best goed mogelijk dat je deze stap alleen maar kan maken met de hulp van een professional.

Anyways, dat was het weer voor vandaag. Ik sta open voor discussie in de reacties of via PM!

Joey

4 reacties


Recommended Comments

"You go girl" is vast een opmerking wat duidt op een aanmoediging qua afvallen, correct me if I'm wrong.

Het enige waar ik echt een hekel aan hebt, zijn mensen die in aanmerking komen voor een maagband/maagverkleining en dat elke dag in de snackbar te vinden zijn. En dan een jaar later bij de dokter lopen te verkondigen dat ze niet zijn afgevallen. Deze mensen kunnen mijn respect niet krijgen.

Ik ken een aantal mensen die dit hebben gehad, en heb ik eerlijk vertelt hoe ik er over dacht. Natuurlijk krijg je verbaasde gezichten maar ik vind dat je de schuld bij jezelf moet zoeken. Een goede vriendin van me is dankzij aanpassingen aan haar eetpatroon en efficiënt sporten ruim 45 kilo afgevallen. Voor deze mensen heb ik wel respect! Alleen worden ze dan tegengehouden door verzekeringsmaatschappijen die niet garant staan om overtollig vel weg te halen. Nee, hier moet men twee jaar mee rond lopen.

Link to comment

"You go girl" is vast een opmerking wat duidt op een aanmoediging qua afvallen, correct me if I'm wrong.

Nah, tegenwoordig is het echt de ene actie voor dikke vrouwen dat ze zich goed moeten voelen na de andere. :puh:

You go, Joey! 100% gelijk!

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...