Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579311

OWN 424 - Uitgelicht


OWN

396 bezichtigingen

6L01DMX.png

0TyONGa.png

Met deze nieuwe editie van OWN, introduceren we ook een nieuwe rubriek: uitgelicht! In deze rubriek zal ik elke week een artikel schrijven over een bepaald onderwerp, actualiteit of gebeurtenis. Nu OWN vanaf vandaag weer helemaal terug is en er als vanouds wekelijks een nieuwe editie wordt gepubliceerd, neem ik jullie in deze eerste editie van Uitgelicht mee naar de donkere kelders van het redactiekantoor voor een tour door de historie van OWN.

“Eindelijk is het dan zover, Oceans Weekly News is een feit.” Het is de eerste zin, van de eerste alinea, in de eerste editie, gepubliceerd door Jowx op 28 juli 2006. Dat maakt het dat OWN vandaag precies 9 jaar oud is! Het project werd vanaf het begin groots aangepakt, met liefst 11 redacteurs die hebben meegewerkt aan de eerste editie van OWN en de velen edities die daarna hebben mogen volgen.

Het idee voor het oprichten van een ‘forumkrantje’ kwam van Jowx, maar het starten van OWN had in het begin nog wat voeten in de aarde: er was al een krantje, destijds bekend onder de naam HC Journal, welke werd gepubliceerd door de Homie Club gang. Aanvankelijk kregen Jowx en zijn team dan ook geen toestemming van de crew om OWN uit te brengen. Achteraf is gebleken dat HC Journal geen lang leven was geschonken, want na een aantal edities liep het spaak. Nadat er een maand geen nieuwe editie was gepubliceerd, en Jowx in de tussentijd Dutchy3010 had weten te overtuigen om zich aan de sluiten als collega hoofdredacteur bij OWN, is Jowx opnieuw naar de crew gestapt met zijn idee. De crew ging overstag, en Jowx en Dutchy3010 kregen toestemming voor het starten van OWN.

Een periode van veel overleg, planningen maken, artikelen schrijven en eindeloze discussies brak aan. Jowx en Dutchy3010 verzamelden een groot team om zich heen om mee te werken aan OWN. Er werd een naam bedacht, een stijl bedacht, nieuwe rubrieken werden opgezet, met een knaller van een eerste editie als resultaat. Nu, 9 jaar later, zijn er 377 edities gepubliceerd en heeft OWN meer dan 1.000.000 weergaven op het forum. Het forumkranje in het kenmerkende hemelsblauwe design, is uitgegroeid tot een van de grootste en meest ambitieuze projecten van dit forum. Het is een waar begrip geworden op het forum, waar door de jaren heen honderden leden aan hebben meegewerkt, en duizenden leden met plezier hebben gelezen.

Uiteraard zijn er ook donkere dagen geweest voor OWN. De afgelopen tijd was een moeilijke periode voor de redactie en alle leden die geïnteresseerd zijn in OWN en wekelijks met spanning de nieuwe edities zitten af te wachten. Maar het ging niet meer, de rek leek eruit. Men nam een pauze, heeft een grote schoonmaak gehouden. Er brak opnieuw een periode aan van veel overleg, planningen maken, artikelen schrijven en eindeloze discussies. Het resultaat mag er dit keer hopelijk ook weer zijn: OWN is vanaf vandaag weer terug op het forum! Met de blik naar voren en alle neuzen dezelfde kant op, kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Wat mij betreft komt er nog minimaal 9 jaar lang, elke week, een nieuwe OWN uit, en kan ik over 9 jaar nog eens met een knipoog terugblikken op de eerste editie van Uitgelicht!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...