Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579895

OWN 424 - World Of Games


OWN

655 bezichtigingen

iLb92WK.png

niUH9rM.png

Welkom bij de allereerste editie van World of Games in de vernieuwde OWN. In World of Games wordt er elke week een andere game in het zonnetje gezet. Veelal blikken we terug op games die in het verleden populair waren, maar ook kijken we naar het heden. Na het overlijden van Satoru Iwata op zaterdag 11 juli 2015 leek het mij een goed idee om te beginnen met een van mijn favoriete Nintendo games: Donkey Kong.

Donkey Kong Toen

In 1981 verscheen het eerste spel van Donkey Kong op een van de Arcade consoles, die je destijds overal in verschillende winkels en gamehallen kon gebruiken. Je moest daar een coin ingooien om te kunnen spelen. In de allereerste versie van Donkey Kong was Pauline gekidnapt door Donkey Kong en was het de taak aan Mario (destijds Jumpman) om haar te redden en de grote gorilla uit te schakelen. In 1982 verscheen de game ook op de ColecoVision, Atari 2600 en de Intellivision en na iets meer dan 20 jaar en meer dan 10 verschillende consoles verscheen de allereerste versie van Donkey Kong op de handheld. In 2002 kwam de game uit voor de Game Boy Advance. Destijds was ik een jongen van 7 jaar oud en speelde ik de game voor het eerst tijdens een familievakantie met mijn zus haar Game Boy Color. Enkele herinneringen hiervan zijn dat ik niet weg was te slaan van de Game Boy en dat ik niet eens verder kwam dan Level 3. Toch bleef de game mij heel erg trekken en de gamer in mij was geboren. Na deze vakantie heb ik van mijn ouders later ook een Gameboy gekregen. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer games als Donkey Kong of Mario gespeeld. Ik was al heel erg fan van de Pokémon serie en ben de games ervan ook veel gaan spelen volgens dezelfde setting als hierboven en dan eigenlijk niet weten wat je doet. Pokémon trainen en eigenlijk voor de eerste gymbadge alweer opnieuw beginnen, omdat dat het leukst is. Tegenwoordig maak ik games wel vaak af voordat ik een nieuwe ga spelen, maar vroeger heb ik vooral de Gameboy games nooit afgemaakt.

1491je9.gif

Donkey Kong Nu

Tegenwoordig is Donkey Kong speelbaar op de 3DS en Wii U. De game die vroeger alleen in 2D te spelen was, heeft zich volledig ontwikkeld in een 3D game zie je Donkey Kong in meerdere settings voorbij komen. Enige voorbeelden hiervan zijn Super Smash Bros, Mario Kart, Donkey Kong Country Returns en natuurlijk Donkey Kong Country: Tropical Freeze die als laatste is uitgebracht. Deze game is uitgebracht voor de Wii U in 2014 en is heel populair rondom de Nintendo liefhebbers. Dit spel is coöp te spelen met een andere speler, maar is vooral gemaakt om solo te spelen. De game heeft tientallen uitdagende levels met elk eigen ontworpen soundtracks. De levels zijn heel erg te vergelijken met de levels uit voorgaande Donkey Kong games, maar aan elk level is toch een bijzondere draai gegeven. Je speelt de game in 2D van een zijaanzicht, maar in veel levels ga je ook gebruik maken van een ander aanzicht of speelstijl, doormiddel van vele acties en zijwegen. De games van tegenwoordig zijn niet meer zo heel moeilijk of uitdagend als voorgaande titels.

Wat zijn jullie ervaringen met Donkey Kong en hoe hebben jullie deze game ervaren vroeger?

2s12k9g.jpg

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...