Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579987

OWN 427 - Uitgelicht


OWN

343 bezichtigingen

6L01DMX.png

Back to school

Welkom bij de rubriek Uitgelicht! In deze rubriek licht ik elke week een onderwerp, actualiteit of gebeurtenis uit met informatie, cijfers en weetjes. Het onderwerp van deze week: Back to school!

De kindertjes en tienertjes in de noordelijke provincies zijn alweer begonnen, in het midden en zuiden van het land kan men nog genieten van een á twee weekjes vakantie. Vanaf dan is iedereen weer back to school. Deze week dus volop aandacht voor hij en zij die weer naar school gaan, of misschien wel naar een nieuwe school gaan of starten met een opleiding. Met onderstaande tips kun je in ieder geval grandioos het nieuwe schooljaar in!

Tip 1: zorg dat je spullen tijdig in orde zijn. Het zou toch vervelend zijn als je in de eerste week al bij een (nieuwe) klasgenoot aan moet kloppen voor het lenen van een pen of schriftje. Zorg dus tijdig dat je voldoende inkopen hebt gedaan. Denk aan schriften, pennen, potloden, rekenmachine, geo-driehoek, passer, puntenslijper, gum, schaar, lijm etc. Ga je voor het eerst naar een nieuwe school of ROC? Informeer dan eventueel bij je school welke materialen nog meer nodig zijn voor jouw lessen of studie.

Tip 2: oefen je fietsroute. Gebruik deze laatste week vakantie om alvast naar je nieuwe school of opleidingscentrum te fietsen. Zo voorkom je dat je verdwaalt en op je eerste dag te laat komt. Ook als je naar het MBO of HBO gaat en wellicht al een auto hebt, zorg dat je op tijd bent en je de route kent. De eerste indruk maak je maar één keer.

Tip 3: kaft je boeken. Ook al is het op jouw school niet verplicht. Het kost misschien even wat tijd en geduld, maar je voorkomt dat je peperdure boeken beschadigen. Zo kun je aan het einde van het schooljaar meer terugvragen voor jouw boeken bij verkoop of inruil, dan wanneer je kaften flink beschadig zijn.

Tip 4: zorg voor een kluisje. Op bepaalde scholen zijn slechts een beperkt aantal kluisjes beschikbaar die je vaak moet huren voor een jaar. Doe dat, het is de investering meer dan waard. Zo hoef je tijdens lange schooldagen niet met een veel te grote en zware tas rond te lopen, wat slecht is voor je rug en uitstraling. Bewaar in je kluisje ook meteen een extra busje deo en gel, voor het geval dat…

Tip 5: ga je studeren en heb je een nieuwe laptop of computer nodig. Informeer eerst eens op je school. Maak zijn er speciale acties via school waarmee je met korting een nieuwe laptop of software kunt kopen. Kom je er toch niet helemaal uit, dan kun je altijd om advies vragen in de Computer Talk fora hier op het forum.

Tip 6: bestel op tijd je boekenpakket. Dat wil zeggen, ga een paar weken terug in de tijd. Als je op dit moment nog niet je nieuwe schoolboeken in huis hebt, moet je dat als een speer gaan regelen. Vanaf dag een al achterstanden hebben? Zo wil je het nieuwe jaar toch niet beginnen?

Tip 7: ga je studeren? Regel op tijd je studiefinanciering en studenten reisproduct. Het verwerken van je aanvraag kan immers een tijdje duren, en dat kan dan ineens aardig in de kosten lopen als je veel met het OV moet reizen om naar je school te gaan. Meer informatie over ‘stufi’ en het studentenreisproduct kun je vinden op de website van DUO.

0TyONGa.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...