Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579969

OWN 427 - World of Games


OWN

710 bezichtigingen

iLb92WK.png

Deze week in de 4e editie van World of Games gaan we ons focussen op LEGO. Als je terugkijkt naar onze jeugd zien we ongetwijfeld LEGO voorbijkomen. Zelf heb ik thuis een grote LEGO-tafel met daarin zes bakken compleet gevuld met LEGO stenen. Nadat LEGO dus een succes is geworden zijn ze ook begonnen met games en films. In de vorige editie was te lezen over Tom Clancy hoe de game tot stand is gekomen.

Hoe LEGO begon

Het begon allemaal bij Ole Kirk Christiansen. Hij kocht in 1917 een houtbewerkingsfabriek, die in 1924 afbrandde. Zijn twee jongste zoons waren aan het spelen en verbrandden tijdens dat spelen enkele stukjes hout, waarbij de fabriek in vuur en vlam kwam te staan. In de fabriek bouwde hij houten meubels. In Denemarken was er een aantal jaren een grote depressie (de economische crisis). Dit bracht hem op het idee om miniatuur meubels te maken, ook om mensen weer op te vrolijken. In 1934 noemde hij zijn bedrijf LEGO wat afgeleidt is van leg godt wat speelgoed betekende. In 1949 bracht Ole samen met zijn oudste zoon een aantal speelgoedbouwstenen uit genaamd Automatic Binding Bricks. Ole maakt het nog net mee om de allereerste speelgoedbouwstenen "LEGO" te zien en te ervaren, voordat hij op 66 jarige leeftijd overleed.

Hieruit is de passie voor LEGO gestegen en miljoenen mensen over de hele wereld hebben kunnen genieten van LEGO en tot op heden zijn er nog steeds een boel mensen die dagelijks met LEGO objecten bouwen. Lego werd superpopulair onder de jonge kinderen. Van LEGO zijn een groot aantal soorten LEGO uitgebracht, waaronder LEGO Harry Potter (waar ik zelf van kleins af aan alles gespaard heb. Enkele honderden guldens in die tijd nog) Naast de serie van Harry Potter heb je bijvoorbeeld nog LEGO Star Wars, LEGO Technic, LEGO City, LEGO Duplo en nog vele anderen.

6hus69.jpg

De opmars van de LEGO games

In 1997 kwam zelf de eerste LEGO game genaamd: LEGO Island. Een spel waar ik zelf de nodige uren in heb zitten. Je speelt op een eiland waar genoeg te beleven is. Je speelt als Pepper Roni zoon van Mama en Papa Brickolini. Pepper is geadopteerd, daarom heeft hij niet dezelfde achternaam. Met Pepper is het de bedoeling om pizza's te bezorgen aan de medebewoners van LEGO Island. Tijdens een van je opdrachten moet je een pizza brengen naar de gevangenis namelijk naar The Brickster. Hij eet de pizza op en breekt uit de gevangenis waarna heel LEGO Island omgetoverd is in een gebied waar je objecten moet verzamelen om uiteindelijk The Brickster te verslaan. Voor deze game had je slechts Windows 95 of hoger, Pentium Processor, 32 MB werkgeheugen en vrije opslag van slechts 20 MB nodig. Er zijn 28 songs ontworpen voor LEGO Island en die kun je

terugvinden via YouTube. Naast deze game zijn er nog tientallen andere LEGO games gemaakt, waaronder LEGO Loco. Een spel dat ik letterlijk gespeeld heb, totdat de game niet meer werkte. In deze game kon je een eigen stad bouwen met daarin gebouwen, treinen, wegen en poppetjes door jouw gebouwde stad bewogen. Je kon je hier urenlang mee vermaken met het bouwen van de stad, treinen laten ontsporen en poppetjes stalken. Ik volgde soms elke minuten een poppetje om te zien wat ze van plan waren. LEGO Loco kon zelfs met meerdere spelers gespeeld worden via een LAN verbinding, zelf heb ik dit nooit gedaan.

LEGO Rock Raiders

De laatste oude LEGO game die ik nog even onder de loep wil nemen is mijn favoriete LEGO game tot op heden. De game is uitgekomen in 1999 en de naam is LEGO Rock Raiders. LEGO Rock Raiders is gebaseerd op de gelijknamige set van LEGO stenen. Tijdens deze game komen de Rock Raiders terecht op Planeet U. Ze willen terug naar aarde, maar missen de energie om door de ruimte terug te komen op aarde. Daarom gaan ze naar Planeet U. Op de planeet zijn genoeg energiekristallen te vinden. De game telt een aantal missies waarvan ik ze zelf allemaal zo'n 12x uitgespeeld heb. De game begint makkelijk met de uitleg van alle soorten gesteenten die in Planeet U te vinden zijn. Je leert zo welke tools of LEGO bots je nodig hebt om de stenen te breken. Er zijn ook een aantal Rock Monsters en Slijmerige Slakken die maar al te graag jouw bouwwerken vernietigen en je energiekristallen stelen. Zoals ik al zei: DIT IS MIJN FAVORIETE LEGO GAME ALLERTIJDEN! Tijdens het schrijven heb ik dan ook de soundtracks opgezet van de game om mij weer helemaal terug te begeven in de wereld van LEGO Rock Raiders.

Wat is jouw favoriete LEGO game?

niUH9rM.png

3 reacties


Recommended Comments

Heerlijk die tijden dat je er eindeloos mee kon spelen, eigenlijk nog steeds geweldig spul! _O_

En dat het is uitgegroeit tot zoiets groots met games, een film en themapark, als mr. Ole dat ooit zo weten... :D

Je stukje doet me denken aan deze animatie van Lego:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...