Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580440

OWN 429 - World Of Games


OWN

661 bezichtigingen

iLb92WK.png

Editie 6 van World of Games heeft deze week de spellenreeks van Fable in de aanbieding. De game die begon als een spel die voor kinderen bedoeld was en uitgroeide tot een van de games die echte gamers in hun collectie moeten hebben! Vorige week stond Burnout in de spotlights, daarover kun je alles teruglezen in de vorige OWN.

Fable

Het was net een fabeltje. De eerste game die verscheen was volgens de meeste gamers een game gemaakt voor kinderen. Fable is gemaakt in een prachtige wereld vol avontuur, gevechten en leuke opdrachten. De gameplay van het spel was behoorlijk simpel net als de controles van de game. Fable is een hack & slash rollenspel met daarin een grote specifieke factor: Goed of Slecht. Je kan namelijk je eigen keuzes maken gebaseerd op jouw acties. Vermoord je namelijk onschuldige mensen dan krijg je een rode gloed om je heen en zelfs horens op je hoofd. Iedereen ziet je dan als een slecht persoon. Aan de andere kant kun je ook gewoon braaf zijn, de opdrachten tot een goed einde brengen en andere mensen helpen. Dan krijg je een gouden gloed om je karakter heen en vliegen er zelfs vlinders dichtbij jou. Fable verscheen op 14 september 2015 en wordt nog steeds genoemd als een van dé games die je gespeeld moet hebben.

20uqqae.jpg

Screenshot uit Fable I uit 2004

Fable II & Fable III

Na Fable verscheen Fable II waarin je begon als kind in een arm gebied zonder ouders. In het begin van het verhaal kwam er een reizende verkoper met een mysterieuze Box. Iemand heeft je aangespoord deze te kopen omdat de Box een wens zou vervullen. De wens was om ooit het kasteel te bezoeken boven op de heuvel. Na een aantal opdrachten te hebben gedaan kon je de Box kopen en kwam je wens uit. Je werd uitgenodigd in het kasteel en daar werd bekend dat je een zogeheten "Hero" was. Heroes in Fable zijn voorbestemd om de wereld te redden van het kwaad en hebben ook krachten. Naast de fysieke Fable II game kwamen er ook nog 2 uitbreidingen uit: Knothole Island en See the Future. In Knothole Island moet je het weer onder controle krijgen en de burgers van Knothole Island daarmee helpen. In See the Future is het mogelijk om meer artefacten van Murgo te kopen (Waar je ook de Box kocht). Elk artefact staat voor een extra quest, daarnaast is er een arena en als je die uitspeelt dan krijg je toegang tot een blik in de toekomst. Deze blik in de toekomst stond voor het spel Fable III.

In Fable III kruip je in de huid de zoon/dochter van jouw karakter uit Fable II. De game heeft nu een verhaallijn waarbij je reizen moet maken buiten Albion tegen het kwaad. Je wordt koning/koningin van Albion en je moet keuzes maken tussen Geld of Vriendschap. Hierbij komt er of geld in kas van het koningshuis of je blijft vriendelijk tegen iedereen en je helpt hun. Echter verlies je dan wel geld uit de staatskas. Na Fable III kwam er nog een Fable genaamd Fable: The Journey. Deze was exclusief voor Xbox Kinect en viel bij veel mensen niet in de smaak.

s1i4n5.jpg

Screenshot van Fable III uit 2010

Fable Legends

Op dit moment zijn de Closed Beta tests bezig voor een nieuwe gratis game Fable Legends. Het lijkt bij verre niet meer op de Fable games die hierboven beschreven zijn. Fable Legends heeft een gloednieuwe multiplayer modus, die zeer uitdagend is. De controles zijn makkelijk aan te leren, maar lastig om te masteren. De game maakt zijn release waarschijnlijk in het 4e kwartaal van 2015 exclusief voor Xbox One en Microsoft Windows.

niUH9rM.png

3 reacties


Recommended Comments

Ik heb altijd erg moeten lachen om de humor in deze spellenreeks. Ik hoop dat Legends ook een goed spel wordt, al vind ik multiplayer in Fable echt niet passen.

Link to comment

Kreeg Fable III bij m'n Xbox, heb daar toen een poosje mee gespeeld en me enorm mee vermaakt. Toen zag ik op een gegeven moment deel II ergens liggen, heb die meegenomen voor een paar euro. Echter, heb ik ze verder nooit gespeeld... Zijn games waar ik echt m'n tanden nog eens in moet zetten, want het ziet er wel heel goed uit.

Link to comment

Dit zijn echte klassiekers. Vooral Fable 1 en Fable 2.

Fable Legends wordt gratis en is op dit moment naar mijn mening echt een flop aan het worden. Ik hou van games, maar als ik iets niet leuk vind (zelfs niet een klein beetje) moet er echt wat gebeuren. :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...